Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ... Δεύτερη ιερόδουλος θετική στον ιό του AIDS...

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ... 
Δεύτερη ιερόδουλος θετική στον ιό του AIDS... 
Ακόμη μια ιερόδουλος από το κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε θετική στον ιό HIV, στο πλαίσιο των ελέγχων που συνεχίζονται από τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ, με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων. 
[...]
Αναφορικά με την 21χρονη ιερόδουλο που εντοπίσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα θετική στον ιό του ΑIDS, το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει: 
«Δημοσιοποιήθηκε η διεύθυνση του οίκου ανοχής από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή ήταν αδύνατη η ιχνηλάτηση των πιθανώς απροφύλακτων επαφών της συγκεκριμένης εργαζόμενης. Μετά δε τη γνωστοποίηση αυτή, έχουν απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή για το AIDS και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., πάνω από 700 που είχαν κατά δήλωσή τους απροφύλακτη επαφή με την ανωτέρω εργαζόμενη, προκειμένου να λάβουν οδηγίες λόγω πιθανής έκθεσής τους στον ιό HIV.
Στο 60% αυτών έχει συστηθεί να απευθυνθούν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων για περαιτέρω διερεύνηση. 
Για τρία άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες 72 ώρες με την ως άνω εργαζόμενη, κρίθηκε από τους γιατρούς των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ότι θα πρέπει να λάβουν προφυλακτική αγωγή, προκειμένου να αποφύγουν τη νόσηση». 

ΕΘΝΟΣ On Line 19:11 30/4

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Λοβέρδος: «Θα ελέγξουμε όλους τους οίκους ανοχής»

Ελέγχους σε όλους τους οίκους ανοχής που λειτουργούν στη χώρα ανήγγειλε την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τον εντοπισμό 22χρονης οροθετικής ιερόδουλης στο κέντρο της Αθήνας που έσπειρε τον πανικό.

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Είχα προειδοποιήσει στους πιο υψηλούς τόνους ότι το AIDS αυξάνεται δραματικά στη χώρα μας και ότι ένα μέρος του προβλήματος προκύπτει από τη λαθρομετανάστευση και την αδήλωτη πορνεία» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον δικτυακό τόπο Iatropedia.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας επεσήμαινε ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελληνικές οικογένειες, καθώς «Έλληνες οικογενειάρχες πηγαίνουν στους οίκους ανοχής μεταφέροντας έτσι τη νόσο στα σπίτια τους».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι έχει δώσει εντολή στο ΚΕΕΛΠΝΟ να συνεχίσει ακόμη πιο έντονα τους ελέγχους κατ’ εφαρμογήν της υγειονομικής διάταξης.

«Δε θα υπάρξει οίκος ανοχής τα επόμενα 24ωρα που να μην έχει ελεγχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=193907

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Πανικός στην Αθήνα: Άλλες τρεις ιερόδουλες με AIDS

Φαίνεται να ξεφεύγει η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας καθώς σήμερα βρέθηκαν άλλες τρεις οροθετικές ιερόδουλες που εκδίδονταν σε "πιάτσα" στην περιοχή της Ομόνοιας, εκ των οποίων οι δύο είναι Ελληνίδες.

Τα τρία νέα περιστατικά των οροθετικών γυναικών εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια υγειονομικού ελέγχου από τα ειδικά κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που έγινε το πρωί της Δευτέρας στο Κέντρο Αλλοδαπών, στην οδό Πέτρου Ράλλη.