Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Παπάς: να αλείψεις με μέλι τη νύφη και να την… γλύψεις! (Από τη «χυλοπίτα», το νέο εκκλησιαστικό μπλογκ Σεβασμιότατε. Αυτό που προβάλει και τις διδαχές του Παΐσιου)

http://xairete.blogspot.com/2011/11/blog-post_30.html

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:

Η νύφη ήταν πραγματική καλλονή αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ομορφιά της και η τέλειες αναλογίες στο σώμα της θα ήταν αφορμή για να κολάσουν ακόμα και τον ίδιο τον παπά που τελούσε το γαμήλιο μυστήριο!Κι όμως, μέχρι κι αυτό συνέβη, την προηγούμενη εβδομάδα σε ιερό ναό γειτονικού νομού της Αχαΐας αλλά με αρκετούς Πατρινούς καλεσμένους μιας και ο γαμπρός ζει και εργάζεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο ιερέας λοιπόν δεν δίστασε να το αποκαλύψει λέγοντας στο γαμπρό… να αλείψει με μέλι τη νύφη και να την… γλύψει! Και το έκανε αμέσως μόλις τελείωσε την τελευταία ευχή που έδωσε στο ζευγάρι προς την ολοκλήρωση του γαμήλιου μυστηρίου. Τοποθέτησε το ζευγάρι μπροστά του και απευθυνόμενος στον γαμπρό του είπε: «Παιδί μου, είσαι τυχερός γιατί διάλεξες μια πραγματική καλλονή για γυναίκα σου. Είσαι άξιος. Τώρα πρέπει να την πάρεις, να πας να την αλείψεις με μέλι και να την… γλύψεις όλη». 

Μόλις άκουσαν την πρόταση αυτή από τα χείλη του ιερέα, όλοι οι προσκεκλημένοι έμειναν εμβρόντητοι. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο παπάς της εκκλησίας έλεγε κάτι τέτοιο και μάλιστα δημοσίως και κατά πρόσωπο με τον γαμπρό και την νύφη. Μάλιστα, ορισμένοι άρχισαν να διαμαρτύρονται αλλά ο ιερέας έσπευσε να τον καθησυχάσει λέγοντας ότι δεν είχε πει κάτι προσβλητικό αλλά λόγια που έδειχναν θαυμασμό για τη νεαρή. 
Φρόντισε να διευκρινίσει ότι τα λόγια του αυτά τα χρησιμοποίησε ενώ είχε ολοκληρωθεί τυπικά το μυστήριο και είχαν ήδη ακουστεί στο σύνολό τους τα ιερά λόγια του ευαγγελίου. 
Προσπαθούσε δηλαδή να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι η φράση του αποτελούσε μια προσωπική του φιλοφρόνηση που δεν εμπεριείχε κανένα ίχνος πονηριάς, ενώ ζήτησε συγγνώμη γιατί, όπως είπε, το διατύπωσε λανθασμένα και βγήκε προς τα έξω διαφορετικό νόημα!

Δεν πήγε στο τραπέζι ο παπάς

Η φράση του ιερέα αποτέλεσε την «είδηση» που σχολιαζόταν όλο το υπόλοιπο βράδυ και κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που έδωσε το ζευγάρι. Μάλιστα ορισμένοι συγγενείς εξέφρασαν την άποψη ότι έπρεπε να γίνει επίσημη καταγγελία. 
 Άλλοι πάλι υποστήριζαν πως το θέμα θα ήταν καλύτερο να μη συνεχιστεί εφόσον ο ιερέας είχε σπεύσει να δώσει εξηγήσεις και να ζητήσει συγγνώμη αντιλαμβανόμενος ότι… άλλο ήθελε να πει κι άλλο είπε. 
Πάντως, αν και εκείνος ήταν προσκεκλημένος στο τραπέζι του γάμου, δεν εμφανίστηκε.

5 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η νύφη… κόλασε μέχρι και τον παπά

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_8986.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Θυμήθηκα τώρα, και την ελληνική τηλεοπτική σειρά «το Καφέ της Χαράς» στην οποία κυρίαρχος χαρακτήρας είναι ο παπάς του χωρίου, ένας μέθυσος παπάς… Αυτός, με τη πρεσβύτερα του που είναι η αρχικουτσομπόλα του χωριού, η οποία ακόμα και τις εξομολογήσεις κρυφακούει και σπεύδει μετά να τις βγάλει βούκινο σε όλο το χωριό…

Σε μια σκηνή λοιπόν, σε ένα επεισόδιο της σειράς αυτής, ο Δήμαρχος Περίανδρος ξανασμίγει με την διεθνή πριμαντόνα πρώην σύζυγο του… Και επειδή αυτό (την στιγμιαία «σμίξη») το θεώρησε θανάσιμο αμάρτημα, τρέχει στον παπα-Τριαντάφυλλο για να το εξομολογηθεί… Διστάζει όμως, κομπιάζει για να το βγάλει, και τραυλίζει… «παπά μου, πήγα με μια… με μια…».

Πριν προλάβει να πει με μια γυναίκα που την έχω διαζευχθεί, τον ερωτάει ο παπάς για να τον διευκολύνει:
Με ποια πήγες τέκνο μου; Με καμιά κατσίκα;

Τελικά το βγάζει ο δήμαρχος, του τα λέει όλα, και ο παπάς τον ερωτάει:
Για πες μου περισσότερες λεπτομέρειες. Πώς το κάνατε; Φώναζε η κυρία; Διότι έχω ακούσει ότι οι πριμαντόνες βγάζουν μια κορόνα όταν έρχονται σε οργασμό…

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σε μια άλλη σκηνή…

Είναι Χριστούγεννα πρωί… Στην λειτουργία στο ναό του χωριού…

Η κυρία Χαρά Χάσκα, διστάζει να πάει διότι ο Δήμαρχος την πειράζει κάθε φορά που τη βλέπει με τα σούπερ μίνι της και με τα μπούτια έξω…
Τελικά πάει να εκκλησιαστεί, κανονικά και με τα μπούτια έξω πάλι, με αποτέλεσμα να σκανδαλίζεται ο Δήμαρχος Περίανδρος και να την κοιτάζει με λαιμαργία…

Στο μεταξύ, μέσα στον ορθόδοξο αυτόν τον κανονικό ναό, η βυζαντινή χορωδία ψάλει χριστουγεννιάτικους ύμνους…

Η ηδονοβλεψία όμως του Δημάρχου (Χάρη Ρώμα) μετατρέπεται σε οργή και ζήλεια όταν (ενώ ο παπάς λιβανίζει το εκκλησίασμα)βλέπει την κυρία Χαρά [Αργυρώ (Ρένια) Λουϊζίδου] να καμακώνεται ερωτικά με ένα νεοφερμένο στο χωριό με έναν αναρχικό που είναι και ο γιος του παπά, ο οποίος εκκλησιάστηκε μόνο και μόνο για να την πέσει στην κυρία…

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
(Posted by admin on Μαρτίου 12th, 2012 at 6:25 μμ)
Η νύφη… κόλασε μέχρι και τον παπά

http://www.dejavu.gr/2012/03/12/h-nufh-kolase-mechri-kai-ton-papa/

ΣΧΟΛΙΑ:

Λινα Μαρκου:
ti malakies einai afta ama eixe ginei alitheia tha vazate pio polles plirofories eleos olo malakies!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΩΠΗΣ:
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ

Papanikolaou Periclis:
Βρε Λίνα και οι παπαδες εχουν ψυχή..τους παω και ας λένε ότι θέλουν

Giannis Dravis:
Γιατί θέλαν να του κάνουν καταγκελία του ανθρώπου; Δεν φτάνει που επαίνεσε τη νύφη για την ομορφιά της του ζητάνε και τα ρέστα. Άντε ρε τους ψευτοσεμνότυφους. Ο παπάς τους πείραξε.

http://www.dejavu.gr/2012/03/12/h-nufh-kolase-mechri-kai-ton-papa/

P. MICHALOPOULOS είπε...

Θυμήθηκα τώρα, και την ελληνική τηλεοπτική σειρά «το Καφέ της Χαράς»...

http://xairete.blogspot.com/2012/03/blog-post_17.html