Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Γεια σας παιδιά! Τι κάνετε; Κρύο και σήμερα, αλλά, πού θα πάει…

Γενική πρόγνωση καιρού για σήμερα Τετάρτη

Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές στη Δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο και χιονόνερο, στην Ανατολική Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά, με σταδιακή βελτίωση, περιμένουμε από Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012. 

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, περισσότερο ενισχυμένοι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Από το βράδυ θα ενισχυθούν και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο σε θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί.

5 σχόλια:

stavroula είπε...

ki emeis edw exoume anoi3h me 8anathfores tornadoes.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ναι Σταυρούλα;
Κάτι τέτοια φαινόμενα υποψιάστηκα ότι θα έχετε, όταν χθες το απόγευμα έπεσα στο δελτίο καιρού του CNN στην ανάλυση που έκανε εκείνη η παχουλούλα η μετεωρολόγος… και έδειχνε με τα χέρια της ότι κάτι κινείται προς τα ανατολικά (από τα κεντρικά) προς εσάς…

Εύχομαι να είστε όλοι καλά, να μην κινδυνέψετε!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΗΠΑ: 12 νεκροί από ισχυρούς ανεμοστρόβιλους

Βαρύ τίμημα πλήρωσαν οι μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ μετά την επέλαση ισχυρών ανεμοστρόβιλων που στοίχισαν την ζωή σε 12 ανθρώπους, τραυμάτισαν περισσότερους από 100 και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.

Οι πολιτείες που επλήγησαν περισσότερο ήταν το Ιλινόι, το Μιζούρι, το Κάνσας και το Τένεσι. Τουλάχιστον 16 ανεμοστρόβιλοι σχηματίστηκαν, ξηλώνοντας σκεπές, ξεριζώνοντας δέντρα και καταστρέφοντας ολόκληρα κτίρια.

«Όταν ξυπνήσαμε, η μισή σκεπή του σπιτιού είχε ξηλωθεί. Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε. Συνέβη τόσο γρήγορα. Ξύπνησα και είδα το χάος…Δεν περίμενα να είναι τόσο άσχημα» λέει στο CNN ο Τζάστιν Χικς, από το Χάρισμπουργκ του Ιλινόι, όπου έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ο Τζον Μουρ από το Μιζούρι, ιδιοκτήτης εστιατορίου που καταστράφηκε κατά την διάρκεια της
σφοδρής καταιγίδας, περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Το θέατρο δίπλα μου ήταν σα να εξερράγη… Τα ξενοδοχεία δίπλα μου έχασαν τις στέγες. Το ρεύμα έπεσε. Τα παράθυρα έσπασαν».

Ethnos.gr – 38 λεπτά πριν

P. MICHALOPOULOS είπε...

http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/47Xo1Thl9bc0Mvcy7V2bRg--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9aW5zZXQ7aD0zNDE7cT04NTt3PTUxMg--/http://media.zenfs.com/el_GR/News/ethnos/newego_LARGE_t_1101_54036060.JPG

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν άκουσαν τις σειρήνες που ήχησαν προειδοποιητικά για τους επερχόμενους ανεμοστρόβιλους κατά τις 04:30, αφού κοιμούνταν, είπε ο Έρικ Γκρεγκ, δήμαρχος της πόλης Χάρισμπεργκ, στην πολιτεία Ιλινόι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Μόνο στο Χάρισμπεργκ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην δική του πολιτεία. Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε Ιλινόι και Μιζούρι. Ο Νίξον κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το σύστημα συνέχισε να κινείται νοτιοανατολικά και ανατολικά, προς το Κεντάκι του Τενεσί, τη βόρεια Λουιζιάνα, το νότιο Οχάιο και την Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με ειδικούς του AccuWeather.com.

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε το Χάρισμπεργκ κατηγοριοποιήθηκε ως EF4 --το δεύτερο ισχυρότερο επίπεδο της εξαβάθμιας αναβαθμισμένης κλίμακας Φουτζίτα-- και είχε ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων ως 320 χιλιομέτρων την ώρα, είπαν αξιωματούχοι. Οι περιοχές που επλήγησαν έμοιαζαν «με εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης.

Σωστικά συνεργεία έκαναν έρευνες στα συντρίμμια, σημαδεύοντας με σπρέι όσες κατοικίες έψαξαν, είπε ο Τέρι Γκις, εκδότης της εφημερίδας Daily Register του Χάρισμπεργκ.

Ο ανεμοστρόβιλος διέλυσε τμήμα του νοσοκομείου του Χάρισμπεργκ, αποκαλύπτοντας άδεια κρεβάτια, αφού οι ασθενείς απομακρύνθηκαν όταν ήχησαν οι σειρήνες. Μια νοσοκόμα, η Τζέιν Χάρπερ, είπε ότι άκουγε ήχους σαν εκρήξεις όταν οι τοίχοι και τα παράθυρα κατέρρεαν. Πρόσθεσε ότι νόμιζε πως άκουγε φορτηγό τρένο.

Ένας άνθρωπος ακόμα έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία στο Κεντάκι.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, από την Τρίτη καταγράφηκαν 18 ανεμοστρόβιλοι στις πολιτείες Νεμπράσκα, Κάνσας, Μιζούρι, Ιλινόι και Κεντάκι.

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=43458&type=25&kata=0