Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΑΒΑΖΩ: Ας μηνύσουν τον ...συκοφάντη

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ας μηνύσουν τον ...συκοφάντη*
Ο εγκέφαλος και αρχηγός της μεγαλύτερης σπείρας στη Θεσσαλονίκη «διαρρέει» μέσω φίλων και συνεργατών του ότι «αν δώσει στη δημοσιότητα τα βίντεο τα οποία βρίσκονται στα χέρια του, θα εξαφανιστεί η Βουλή»! Διότι, είναι καταγεγραμμένες οι «συναλλαγές» του με πολιτικούς, δικαστές, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας, διάφορους κρατικούς παράγοντες και εκπροσώπους της Τοπικής... Αυτοδιοίκησης.

Δεν αποκλείεται, φυσικά, τα πυρά του «αρχιμαφιόζου» να είναι άσφαιρα, να μην υπάρχουν ηχητικά ή άλλα ντοκουμέντα των «συναλλαγών» του με ανθρώπους της εξουσίας και, απλώς, να διαμηνύει με τις «διαρροές» του ότι τους έχει καταγράψει, προκειμένου να τους τρομοκρατήσει και να σπεύσουν να τον βοηθήσουν με τις διασυνδέσεις τους. Με αυτό τον κόσμο, άλλωστε, όλα είναι πιθανά.

Παρά ταύτα, το θέμα παραμένει πελώριο.
Ενας άνθρωπος κατηγορούμενος για τέσσερα κακουργήματα και προφυλακισμένος ήδη εκτοξεύει -εμμέσως πλην σαφώς- κατηγορίες εναντίον πολιτικών, δικαστών, κρατικών λειτουργών, αξιωματικών της Αστυνομίας και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διατυπώνει την απειλή ότι αν δημοσιοποιήσει τα ντοκουμέντα του «θα εξαφανιστεί η Βουλή».

Και ναι μεν «ένοχος ένοχον ου ποιεί», διατείνεται, όμως, ότι κρατά βίντεο στα χέρια του τα οποία είναι ικανά «να εξαφανίσουν τη Βουλή» διότι δείχνουν ότι συνεργάτες του στις έκνομες δραστηριότητές του υπήρξαν εκλεκτοί του λαού, δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί, αξιωματούχοι της Αστυνομίας και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δηλαδή, οι «διαρροές» του φανερώνουν ότι συνεργαζόταν με διεφθαρμένους εκπροσώπους της Εκτελεστικής, της Νομοθετικής και της Δικαστικής Λειτουργίας, αλλά και με παράγοντες τόσο της Κεντρικής Κρατικής Διοίκησης όσο και με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να δεχτεί η στήλη ότι κάποιες από αυτές τις αιτιάσεις του αρχηγού της σπείρας είναι αβάσιμες ή και ψευδείς; Να το δεχτεί! 
Δεν μπορεί, όμως, να είναι όλες αβάσιμες και ψευδείς! Περιέχονται σ’ αυτές, σίγουρα, και πολλές αλήθειες.

Και ο θιγόμενος κόσμος της Θεσσαλονίκης -βουλευτές, υπουργοί, αυτοδιοικητικοί, δικαστές και αστυνομικοί αξιωματούχοι, αλλά και κρατικοί παράγοντες- οφείλουν να αποδείξουν -όλοι δε!- ότι ουδέποτε υπήρξαν συνεργάτες του εν λόγω υποκειμένου, ότι ποτέ δεν είχαν κανενός είδους «συναλλαγή» μαζί του και ότι δεν γνωρίζουν τον άνθρωπο.

Άλλωστε, οι βουλευτές και οι υπουργοί της Θεσσαλονίκης είναι και ελάχιστοι και συγκεκριμένοι - όπως είναι ελάχιστοι και συγκεκριμένοι και οι δικαστές της και οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και οι αυτοδιοικητικοί. 
Και οφείλουν όλοι, ως πρώτη αντίδραση, να υποβάλουν μηνύσεις εναντίον του συκοφάντη τους - αν είναι συκοφάντης.

Και να τον υποχρεώσουν να δείξει στο ακροατήριο τα βίντεο και τα άλλα ντοκουμέντα των ισχυρισμών του.

Παρασάπισε ο τόπος πια. 
Και είναι παντελώς αδιανόητο να βγαίνει ο αρχηγός μιας σπείρας να απειλεί το πολιτικό σύστημα και όλες τις συντεταγμένες εξουσίες, ότι υπήρξαν συνεργοί του στις τοκογλυφίες του, στους εκβιασμούς του, στις απειλές βίας και στις χρήσεις βίας, στα φορολογικά τους ανομήματα και στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος!
Ας ξεπλύνουν, εδώ και τώρα, το άγος. Προτού γίνει χείμαρρος και τους παρασύρει στη θάλασσα!

Χρήστος Θεοχαράτος
_____________________________________________
* Πρόκειται περί του 58χρονου Μάρκου Καραμπέρη που φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος των τοκογλύφων-εκβιαστών της Θεσσαλονίκης, και είχε συναντήσεις, ακόμα και οικονομικές συναλλαγές με πολιτικούς, δικαστές, αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους κρατικούς παράγοντες, οι οποίες έχουν καταγραφεί σε βίντεο που όπως ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί έχει στην κατοχή του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής, το βίντεο αυτό προσδίδει νέα διάσταση στη δράση της «μαφίας της Θεσσαλονίκης» καθώς αποκαλύπτει εντυπωσιακές πολιτικές διασυνδέσεις - και όχι μόνο - του 58χρονου επιχειρηματία και των μελών του κυκλώματος της τοκογλυφίας.
«Αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή» φέρεται να εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος ο Καραμπέρης σε στενό συνεργάτη του. Σύμφωνα μάλιστα με την πηγή που αποκάλυψε την εν λόγω στιχομυθία στο «Βήμα», ο «αρχιτοκογλύφος» της Θεσσαλονίκης διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία τόσο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

http://gianniotis.blogspot.com/2012/01/blog-post_8388.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: