Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Επιτέλους! ...Βοήθεια στην Ελλάδα, από όλον τον κόσμο! ...Στο παραπέντε! ...Σωθήκαμε -Σωθήκαμε!!!..

Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012, 16:33
Από: aftodioikisi.gr
press@aftodioikisi.gr
Προς: ιστολόγιο «χαίρετε»
michalopoulos_p@yahoo.gr
«Καρναβάλι του Κόσμου» στο Βόλο

Διεθνή χαρακτήρα θα έχουν οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου υπό τον τίτλο «Καρναβάλι του Κόσμου»…
Από τις 20 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2012.
Το «Καρναβάλι του Κόσμου» αποτελεί συνεργασία του Δήμου Βόλου με τους «Acrobats of Silence» του Χαράλαμπου Παυλίδη, ενός φορέα με μεγάλη εμπειρία σε καρναβαλικές διοργανώσεις ευρωπαϊκού επιπέδου. 
Η ομάδα «Acrobats of Silence» αιτήθηκε - και τελικά έλαβε την έγκριση - για ένταξη της διοργάνωσης σε πρόγραμμα της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk».

Η εγκεκριμένη πρόταση, η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα, περιλαμβάνει συμμετοχή 7 καλλιτεχνικών σχημάτων από 7 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και διάθεση 600 καρναβαλικών έντεχνων κοστουμιών για να παρουσιαστούν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς. 

Οι καλλιτεχνικές ομάδες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους σε χώρους πολιτισμού του Δήμου Βόλου με επίκεντρο το Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής κατά το διάστημα 20 - 26 Φεβρουρίου, ενώ κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Αποκριάς δρώμενα των ομάδων θα υλοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους του κέντρου του Βόλου και των δημοτικών ενοτήτων. 

Οι παρουσιάσεις των σχημάτων θα κορυφωθούν με τη συμμετοχή τους στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής της Αποκριάς, όπου θα συμμετέχουν στο υπερ - θέαμα της μεγάλης παρέλασης σε συνεργασία με 600 βολιώτες καρναβαλιστές. Προ της καύσης του «καρνάβαλου», τα καλλιτεχνικά σχήματα θα δώσουν παραστάσεις στην παραλία του Βόλου ενώ και οι 7 χώρες ενωμένες θα συνεργαστούν και θα συνθέσουν ένα κοινό εικοσάλεπτο πρόγραμμα, ως αποτέλεσμα του κοινού στόχου που είναι η συνένωση λαών και δυνάμεων για σπουδαία καλλιτεχνικά αποτελέσματα.

Στην αποκριάτικη παρέλαση καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Βολιώτες μεμονωμένα ή ως ομάδες. 

Θα διατεθούν 600 κοστούμια σε καρναβαλιστές με διαδικασία που σύντομα θα ανακοινωθεί, πέραν όμως των συγκεκριμένων κοστουμιών, θα κληθούν ομάδες καρναβαλιστών να συμμετέχουν με δικής τους έμπνευσης κοστούμια και θέμα της επιλογής τους. 

Σύλλογοι, φορείς ακόμα και οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να εμπνευστούν και να παρουσιάσουν τα κοστούμια τους, λαμβάνοντας μέρος - εάν επιθυμούν - σε διαγωνισμό για το πιο πρωτότυπο θέμα.

Το κοστούμια που θα διατεθούν στους Βολιώτες-καρναβαλιστές θα μεταφερθούν από τη Μεγάλη Βρετανία, έχουν ήδη παρουσιαστεί στα Φεστιβάλ του Νότινγκ Χιλ, του Τάμεση και του Λίβερπουλ και αποτελούν έμπνευση βρετανών καλλιτεχνών.

ΠΗΓΗ:
http://www.aftodioikisi.gr/politistika/17237