Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Οι άνεμοι πέταξαν τον παπά στη θάλασσα

Είναι καθολική πλέον η μόλυνση των υδάτων. 
Πόσοι ορθόδοξοι παπάδες πρέπει να ριχτούν στα νερά, γενικώς, ώστε αυτά να «αγιαστούν»; (ή να μολυνθούν περισσότερο;)

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Οι άνεμοι πέταξαν τον παπά στη θάλασσα

Το είχε και αυτό ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων. Βάρκα στην οποία επέβαινε ο ιερέας και άλλα τέσσερα άτομα στην παραλία Σκάλα Κατερίνης , ανετράπη λόγω των ισχυρών ανέμων με αποτέλεσμα ο ιερέας να βρεθεί στο νερό... επισπεύδοντας τον αγιασμό των υδάτων.

Από το ατυχές περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63599755


ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΚΟΜΑ:
Οι άνεμοι πήραν και σήκωσαν παπά στην Κατερίνη

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πιστοί βρέθηκαν στη Σκάλα Κατερίνης, για τον Αγιασμό των Υδάτων. Λόγω των ισχυρών ανέμων ανατράπηκε η βάρκα, στην οποία επέβαιναν ο ιερέας της περιοχής και άλλα τρία άτομα.

Όλοι βρέθηκαν ξαφνικά στη θάλασσα. Ευτυχώς από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε κανείς. Ωστόσο, ο παπάς μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κατερίνη, κάθε χρόνο ο αγιασμός των υδάτων γίνεται μέσα στη θάλασσα.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/124750/

Και η βάρκα, γύρισε μόνη, δίχως μέσα τον παπά…

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=115937&catID=3 


Δείτε σε βίντεο την ανατροπή της βάρκας τα Θεοφάνεια με τον ιερέα στο Μακρύγιαλο Πιερίας.

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Sotiropoulos Philemon:

Η λέξη «Θεοφάνεια» δεν υπάρχει στην Αγία Γραφή, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, διότι ο Θεός δεν φαίνεται,είναι αόρατος, και άνθρωπος δεν μπορεί να Τον δει και να ζήσει:
«Θεόν ουδείς εώρακεν πωποτε μονογενής υιός ο ων εις τον κόλπον του Πατρός εκείνος εξηγήσατο». Ιωάννης 1/α΄18.
Είναι άξιον ερώτησης και προβληματισμού τι εορτάζουν οι άνθρωποι γύρω μας με οδηγούς,τους μεγαλοσχήμονες με τα χρυσά και τις πέρλες;
Εορτάζουν αυτοσυστηνόμενοι την εφεύρεση της παράδοσής τους και υποκρινόμενοι αγιάζουν τα νερά που οι ίδιοι έχουν βρωμίσει με την ακαθαρσία της ασέβειας διδάσκοντες διδασκαλίας, εντάλματα ανθρώπων. Δεν μολύνει τον άνθρωπον το εισερχόμενον εις το στόμα, αλλά το εξερχόμενον εκ του στόματος τούτο μολύνει τον άνθρωπον. Δεν είναι το νερό που πίνουμε ακάθαρτο αλλά εμείς είμαστε οι ακάθαρτοι με τα λόγια και τα έργα μας! το νεράκι καθαρίζει μόνο τη εξωτερική πλευρά της σάρκας μας...την εσωτερική πλευρά της σάρκας μας , πως καθαρίζετε άραγε; Απατώντες εαυτούς και αλλήλους μαδάτε τον άτυχο βασιλικό και καταβρέχεται τους παρατρεχάμενους και νομίζετε ότι ποιμένετε το δόλιο ποίμνιο που πάντοτε αρέσκεται σε άρτο και θεάματα,εορτές και πανηγύρια!
Ο Χριστός είπε· Διά τι και σεις παραβαίνετε την εντολήν του Θεού διά την παράδοσίν σας; ηκυρώσατε την εντολήν του Θεού διά την παράδοσίν σας. Υποκριταί, καλώς προεφήτευσε περί υμών ο Ησαΐας, λέγων·Ο λαός ούτος με πλησιάζει με το στόμα αυτών και με τα χείλη με τιμά, η δε καρδία αυτών μακράν απέχει απ' εμού. Εις μάτην δε με σέβονται, διδάσκοντες διδασκαλίας, εντάλματα ανθρώπων.Ακούετε και νοείτε. .
Τότε προσελθόντες οι μαθηταί αυτού, είπον προς αυτόν· Εξεύρεις ότι οι Φαρισαίοι ακούσαντες τον λόγον τούτον εσκανδαλίσθησαν;
Ο δε αποκριθείς είπε· Πάσα φυτεία, την οποίαν δεν εφύτευσεν ο Πατήρ μου ο ουράνιος, θέλει εκριζωθή. Αφήσατε αυτούς· είναι οδηγοί τυφλοί τυφλών· τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθρον θέλουσι πέσει.

https://www.facebook.com/profile.php?id=1498121894