Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ... ΚΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ...


Βίντεο: Ζωντανό Θαύμα στο Άγιον όρος με το Τίμιο ξύλο που βυθίζεται, κατόπιν προσευχής, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ένα Θαύμα που αξιζει όλοι να το δούν!
(2 ώρες πριν)

Panagiotis Michalopoulos

Άγ(ρ)ιον Όρος: Τώρα, και επίδειξη καλόγερου με μαγικά κόλπα, υπέρ… ανεγέρσεως νέων κτηρίων στη Μονή;



Andreas Mavraganis
(Σπούδασε: σχολη δημοσιογραφιας ANT1)
den kanei kai kanena thavma stin ellada, mpas kai doume kamia aspri mera...

Andreas Mavraganis
kalispera, kiolas


Panagiotis Michalopoulos
ΚΑΝΕΙ! ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ; ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ...
ΠΟΙΟΣ;
ΜΑ, Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ...
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ...
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟ-ΑΓΥΡΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟ-ΜΑΓΓΑΝΕΙΕΣ...
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ...
ΚΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ...
(ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ!)

https://www.facebook.com/lamanko/posts/229538527127550

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι δηλαδή; Κάνει θαύματα το τίμιο ξύλο; Ποιό, αυτό το κομμάτι του Τιμίου Σταυρού, που σταυρώθηκε ο Χριστός επί της γης; Μα, αφού δεν υπάρχει επί της γης. Το διαβεβαιώνουν οι 3 μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας: ο Ιω. Χρυσόστομος, ο Κύριλλος Ιεροσολύμων, ο Εφραίμ ο Σύρος:

Ο Χρυσόστομος πιστεύει, ότι ο αληθινός Σταυρός του Ιησού δεν υπάρχει επί της γης, επειδή τον πήρε στον ουρανό ο Χριστός, ως το τρόπαιό του κατά του διαβόλου και του θανάτου και, μαζί με αυτόν θα έλθει κατά τη δευτέρα Παρουσία: «ουκ’ αφήκεν αυτόν (σταυρόν) είναι επί της γης, αλλά ανέσπασεν αυτόν και εις τον ουρανόν ανήγαγεν. Πόθεν τούτο δήλον; Επειδή μετ΄ αυτού μέλλει έρχεσθαι εν τη δευτέρα και ενδόξω αυτού παρουσία» (Ιω. Χρυσοστόμου, ομιλία «εις τον Σταυρόν και εις τον ληστήν» PG τόμ. 49, Α΄ ομιλία, στ. 404 και Β΄ ομιλία, στ. 413).

Κάπως ανάλογο χωρίο υπάρχει στην 13η κατήχηση του αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων, όπως και στο λόγο: «Εις τον Σταυρόν και την δευτέραν Παρουσίαν» του αγίου Εφραίμ του Σύρου (306-373). Τα χωρία αυτών δεν διευκρινίζουν, αν ο Σταυρός βρίσκεται στον ουρανό, όπως διασαφηνίζει ο Χρυσόστομος ή αν «σταυρού τύπος» θα εμφανιστεί κατά την Β΄ Παρουσία.

Η παράδοση για την εύρεση του Σταυρού από την αγία Ελένη, δημιουργήθηκε από το 395, όπου την γνωρίζουν: οι ιστορικοί Σωκράτης, Σωζόμενος και Θεοδώρητος, στη Δύση δε στις αρχές του 5ου αιώνα, οι: Ιερώνυμος, Ρουφίνος, Παυλίνος της Νόλα και Αμβρόσιος Μεδιολάνων, ο οποίος αναφέρει ότι ο Σταυρός βεβαιώθηκε από την επ’ αυτού επιγραφή του Πιλάτου.

Τελικά, ανεξάρτητα από την έρευνα, η οποία μέχρι σήμερα δεν συνηγορεί για την εύρεση του Σταυρού από την αγία Ελένη, η παράδοση της Εκκλησίας κατακυρώνει την εύρεση από αυτήν και την δηλοποιεί στην υμνολογία της: «Κωνσταντίνος σήμερον συν τη μητρί τη Ελένη τον Σταυρόν εμφαίνουσι.....», καθώς και στο ευχολόγιό της και δη στο μυστήριο του γάμου: «..... την χαράν ήν έσχεν η αγ. Ελένη ότε εύρε τον Τίμιον Σταυρόν».

Όσον αφορά την προσκύνηση τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού, ο Ιω. Δαμασκηνός καταγράφει, ότι δεν πρέπει να προσκυνείται τέτοιο μετά την διάλυσή του Σταυρού: «Προκυνητέον τοίνυν το σημείον του Χριστού. Ένθα γαρ αν η το σημείον, εκεί και αυτός έσται. Την δε ύλην, εξ ης ο τύπος του σταυρού συνίσταται, ει και χρυσός ή λίθοι είεν τίμιοι, μετά την του τύπου (ει τύχοι) διάλυσιν ου προσκυνητέον» (Έκδοσις ακριβής της Ορθοδόξου Πίστεως, κεφ. Δ11 (84)).

Τελικά, ο αγιουγδυτισμός, σ' ολο του το μεγαλείο: Να γίνονται θαύματα, από κάτι που δεν υπάρχει!

ΙΚ

stavroula είπε...

Kala o Stauros einai apo monos tou ena 8auma!
O 8riamvos enantia ston 8anato enantia sthn amartia
"...8anaton, 8anaton wlesen..."

As ta pei k kapoios na enhmerwsei to 8eologika apedeuto poimnio telos pantwn.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ποιος να τα πει αυτά στο ποίμνιο, Σταυρούλα; Κάποιος από τους αγιογδύτες ποιμένες;
Τον συμφέρει; Δεν τον συμφέρει!