Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η ΠΙΑΤΣΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΟΨΙΜΗΣ ΡΩΣΟΛΑΓΝΕΙΑΣ

Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2012, 12:28
Από: kiriakos
kiriakos45@hotmail.com
Προς: blog xairete

Η ΠΙΑΤΣΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΟΨΙΜΗΣ ΡΩΣΟΛΑΓΝΕΙΑΣ

Επειδή παραέγινε της …μοδός αυτή η ιδιότυπη ρωσολαγνεία, καλό θα είναι να αποσαφηνίσουμε ορισμένες αλήθειες που κάποιοι επιλεκτικά τις ξεχνούν, και κάποιοι άλλοι το ίδιο επιλεκτικά φροντίζουν κατά το δοκούν να τις θυμούνται.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σκοπός μας δεν είναι να παρέμβουμε στη «μακριά γαϊδούρα» των αγαπητικών που περιμένουν τη σειρά τους για το ποιος θα πρωτοκαβαλήσει το καλάμι του καταλληλότερου διαμεσολαβητή.

Αυτό που θέλουμε είναι να διατηρούμε νωπές κάποιες αλήθειες, διότι σ αυτό τον τόπο, όσο περίσσευαν οι αγαπητικοί, τόσο θέριευε το ζιζάνιο της στρατευμένης πολιτικής εξαπάτησης.

Α. Πριν απ όλα ωστόσο, να ξεκαθαρίσουμε τα αυτονόητα…

1. Η πολυεπίπεδη διεύρυνση των διεθνών σχέσεων της χώρας, είναι και διαχρονικό ζητούμενο αλλά και πολύτιμο εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, και από αυτή την άποψη κατά κανόνα και εξ ορισμού, κανείς δε δικαιούται να την επικρίνει.

2. Η επιτυχημένη αξιοποίηση ωστόσο αυτού του πολύτιμου εργαλείου, εξαρτάται πρωτίστως από τον εθνικό προσανατολισμό των πολιτικών ηγεσιών και από το σαφή προσδιορισμό «κόκκινων γραμμών» που στο όνομα κανενός τιμήματος δεν πρέπει να παραβιάζονται.

3. Στις διεθνείς σχέσεις, και οι γεωπολιτικά ισχυροί έχουν τους δικούς τους στρατηγικούς σχεδιασμούς, αλλά και γεωπολιτικά αδύναμοι έχουν τη δική τους «λίστα αναγκών» που θα πρέπει να υπηρετείται.

Από την άποψη αυτή, η γραμμή οριοθέτησης ανάμεσα στο τι σημαίνει πραγματικά μάχιμη διπλωματία στα πλαίσια των διεθνών σχέσεων μιας χώρας από τη μια και τι προσδιορίζει τις σχέσεις υποτέλειας και ουραγού από την άλλη, είναι τόσο ασαφής που...

-Αν δεν προσδιορίσεις κανόνες…
-Αν δε διαθέτεις αρχές. και κυρίως…
-Αν δεν έχεις σαφέστατα προσδιορισμένο σχεδιασμό για τον τρόπο και το εύρος με τα οποία τα διαχειρίζεσαι όλα τα παραπάνω…

Τότε το μόνο εύκολο είναι…
- Εσύ να έχεις την αυταπάτη ότι ασκείς πολυεπίπεδη διπλωματία στα πλαίσια των διεθνών σχέσεων…
- Ο άλλος να πίνει στην υγειά σου γιατί βρήκε μιας πρώτης τάξεως Φιλιππινέζα να τον υπηρετεί
- Και ένα τσούρμο από έξυπνα λαμόγια θα στήσουν και πάλι μια καλή μπίζνα στα αποκαϊδια της αυταπάτης των αφελών (Θέλετε μήπως να θυμηθούμε ονόματα ή αρκεί να καταγράψουμε τους φιλόδοξους μιμητές στο μέλλον???)

Β. Ας έρθουμε τώρα και στα γεγονότα…

1. Πήγε ο Αντώνης Σαμαράς στη Μόσχα, εν μέσω ορυμαγδού εξελίξεων στην Ελλάδα και με δεδομένο το καθεστώς της πολιτικής και οικονομικής κατοχής (και δεν επισημαίνω τυχαία αυτό το περιβάλλον μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη).

2. Από μόνο του αυτό το γεγονός, αν επιχειρήσει κανείς να το δει αποσπασματικά και ανεξάρτητα από τη γενική πολιτική του στάση, συνιστά μια πράξη κορυφαίας διπλωματικής και πολιτικής γενναιότητας, και ως τέτοια θα οφείλαμε όλοι μας να την επικροτήσουμε.

3. Ευχή όλων (φυσικά και προσωπική μου ευχή), είναι ο χαρτοφύλακας της επιστροφής να είναι γεμάτος με παρακαταθήκες ισχυρής τόνωσης της εθνικής αξιοπρέπειας και αυτοπεποίθησης, ικανής να σημάνει μια πραγματική ανάταση για τον τόπο

Για να δούμε όμως, είναι όντως έτσι τα πράγματα ή μήπως …ώδυνεν όρος και έτεκεν ποντικοκούραδα???

Ας επιχειρήσουμε να διατυπώσουμε ορισμένα σημαντικά ερωτήματα…

1. Μιλάμε για τον ίδιο κ. Σαμαρά πού μόλις λίγο καιρό πριν σύρθηκε εκβιαζόμενος και ταπεινωμένος να υπογράψει το συνυποσχετικό της ντροπής απέναντι στο σουλτανάτο της Γκεστάπο ή για διαφορετικό πρόσωπο???

2. Αν πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο, τότε να καλωσορίσουμε όλοι μαζί το μεγάλο ηγέτη του Ελληνισμού που δε μασάει μπροστά σε τίποτε.

Αν όμως πρόκειται για τον ίδιο κ. Σαμαρά που το κόμμα του συμμετέχει στην κυβέρνηση των δοτών που ξεπουλά ενσυνείδητα τον τόπο εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, τότε οφείλουμε να ξανασκεφτούμε καλύτερα τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον ύπουλο πολιτικό θεατρινισμό.

3. Ενώ ο κ. Σαμαράς συνομιλούσε με το Νο2 του Κρεμλίνου, την ίδια στιγμή ο κ. Νταβούτογλου υπέγραφε συμφωνία μακράς πνοής με τη Ρωσική κυβέρνηση, στο κομμάτι της οποίας αφορά στην Κύπρο, η εκτίμηση πως το νησί στενάζει σε καθεστώς «εισβολής και κατοχής» δεν συμπεριλαμβάνεται. πόση τιμή περικλείει άραγε αυτό στον κ. Σαμαρά???
Είναι ένα θέμα…

4. Ελάχιστες μέρες πριν την επίσκεψη – και με αφορμή την καλώς ή κακώς γενομένη σύλληψη του real estate μοναχού Εφραίμ – η ρωσική κυβέρνηση και οι συν αυτή σε μια πρωτοφανή λαθροχειρία που τσαλαπατούσε κάθε διπλωματικό καθωσπρεπισμό και δεοντολογία, δε δίστασε να παρέμβει ανοικτά και απροκάλυπτα στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, προκειμένου να υπηρετήσει κατά το δοκούν τις δικές της γεωπολιτικές επιδιώξεις στην περιοχή.
Ακούσατε μήπως καμία «συγνώμη» επί του θέματος???
Ή μήπως …τώρα που συνηθίσαμε στο ραγιαδισμό και τη δουλοπρέπεια… ας πάει και το παλιάμπελο???

5. Ο Παπαδήμος, περιμένει την επιστροφή του Σαμαρά για να τον καθήσει σε μια νέα ταπεινωτική υπογραφή εν όψει της δανειακής και της κατοχικής συμφωνίας.
Θα αρνηθεί ο κ. Σαμαράς αυτή τη νέα υπογραφή της ντροπής ή θα προσθέσει και δακτυλικό αποτύπωμα για την εγκυρότητά της???
Θα αποχωρήσει η κοινοβουλευτική του ομάδα από τη δοτή κυβέρνηση (τώρα που επιστρέφει με ένα «ισχυρό» budget ρωσικής στήριξης στο χαρτοφύλακά του, ή θα συνεχίσει στο δρόμο που χάραξαν οι Νενέκοι του τόπου μας???

6. Αλήθεια… Αυτά τα ανοίγματα στους Ρώσους δεν ήταν η αιτία που οι μυστικές υπηρεσίες γκρέμισαν τον κουρασμένο Καραμανλή???

Σενάρια επί σεναρίων στήθηκαν γύρω από αυτή την ιστορία…
Αποκαλύψεις επί αποκαλύψεων έγιναν όλη την προηγούμενη περίοδο…
Στο παρά πέντε σχεδόν γλύτωσε την πολιτική του δολοφονία ο υποψήφιος νεομάρτυρας από τις Σέρρες, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα…

Τα ξέχασε όλα αυτά ο κ. Σαμαράς???
Δε φοβάται το μέλλον της οικογένειάς του ο ατρόμητος???

Και κυρίως τα ξέχασαν όλα αυτά οι όψιμοι ρωσολάγνοι που τόσο έντονα τα προέβαλαν όλη την προηγούμενη περίοδο???

Σ αυτή τη χώρα θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή.

Πως λοιπόν αυτό το άτολμο παιδί που λίγο καιρό πριν υπέγραφε ταπεινωμένο όρκους υποταγής στο σουλτανάτο, αποφάσισε ξαφνικά να τσαμπουλαλευτεί και με κίνδυνο της ζωής του να επιχειρήσει τέτοια τολμηρά ανοίγματα???

Δεν ήξεραν τίποτε για όλα αυτά οι εταίροι του και τα κατοχικά αφεντικά του???

Το ΄χουν δεμένο οι Ρώσοι (οι οποίοι ως γνωστόν είναι και από τη φύση τους επιφυλακτικοί) πως ο Mr. 21% θα είναι αύριο πρωθυπουργός άρα και κυρίαρχος συνομιλητής τους για τα ελληνορωσικά πράγματα???

Ή μήπως είμαστε πάλι αντιμέτωποι με έναν σικέ λεονταρισμό, για τον οποίο όλοι έχουν απόλυτη επίγνωση (πλην του κερατά λαού που ως γνωστόν το μαθαίνει πάντα τελευταίος) και έγινε με τη σύμφωνη γνώμη τους???

Διότι εγώ ο ταπεινός…
- Το τι δεν είδα από τους Ρώσους το περιέγραψα…
- Το τι δεν κολλάει με το προφίλ του δηλωσία της Συγγρού το απαρίθμησα…
- Το ότι οι νταβατζήδες του σουλτανάτου δε σχολίασαν καν το γεγονός, το ξέρουμε όλοι μας ( και δεν το έκαναν από ευγένεια μη χέσω)…

Αυτό λοιπόν που εγώ ο ταπεινός αντιλαμβάνομαι είναι…
1. Ότι το μουλάρι δεν τραβάει…
2. Ότι με 21% και με τέτοια ταπείνωση, το βέβαιο είναι πως θα παραμείνει καθηλωμένο στην πιάτσα της Συγγρού και δεν πρόκειται να δει Μαξίμου ούτε σε τριακόσια χρόνια τούρκικα…
3. Ότι αυτό το μουλάρι θέλει μερικά υπόθετα δυναμισμού για να μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση απέναντι σ ένα ΠΑΣΟΚ που καταρρέει…

Εεεε… Κι ένα φιλορωσικό λίφτινγκ τώρα που η κενολογία της ρωσολαγνείας χτυπάει κόκκινο… Επένδυση είναι. Ας του το κάνουμε κι αυτό μπας και πάρει τα πάνω του.

Κυριακή... Κοντή γιορτή πάντως. Και το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια...

(ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ) 


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012


Στη Ρωσία ο Σαμαράς. Θα ζητήσει βοήθεια; Και τι θα του ζητήσουν να τους δώσει για αντάλλαγμα; Κώλο μόνο, ή και στήριξη στον Εφραίμ;

- Η υπόθεση Βατοπαιδίου, ήταν πολιτικός δάκτυλος! 
Μας πέταξε τα μάτια έξω… 
...ε, θέλω να πω: χρησιμοποιήθηκε για να ανατραπεί η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:

Οπερέτα σε πολλές πράξεις

Η Αθήνα συσκέπτεται, οι Βρυξέλλες αποφασίζουν

Σε μια άνευ προηγουμένου αυτοπαγίδευση, μέσω της οποίας όμως έχει παγιδευτεί ολόκληρη η χώρα, έχει οδηγηθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξαιτίας της προσπάθειάς του να αποφύγει πάση θυσία τις εκλογές.

Στην πιο κρίσιμη ώρα, τη στιγμή ακριβώς που χρειαζόταν μια κυβέρνηση ευθύνης – και τέτοια μόνο μια κυβέρνηση μετά από λαϊκή εντολή είναι – η χώρα παραμένει ακέφαλη και ακυβέρνητη, καθώς στο τιμόνι της βρίσκονται διάφορες αλληλοσπαρασσόμενες (και έντρομες προ του δημοσκοπικού κατήφορου) φατρίες του ΠΑΣΟΚ.

Σοφία Βούλτεψη

stavroula είπε...

Allos kokovios apo kei (Samaras)
Kala oloi 8eloun na do3astoun k den 3eroun ti na kanoun.

To poio tragelafiko sthn xwra mas einai oti prwhn ths de3ias pou 8ewrountan filoamerikanoi exoun strafei sthn Anatolh. Idiaitera meta thn ptwsh ths Sovietias.
Re pws allazoun oi kairoi

P. MICHALOPOULOS είπε...

kokovios