Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Agioritikovima.gr: Πέρα από την ανορθογραφία του… Είναι καθόλου αξιόπιστο;

 
Εφραίμ: 
«…και επί την αριστεράν μου χείραν, έδωκαν κάλαμον»...
…χρυσόν!!!..


ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ:
ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ 
(Συντάχθηκε απο τον/την desk agioritikovima.gr)
Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2011 13:19

ΕΚΤΑΚΤΟ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του agioritikovima.gr

Εκατοντάδες Αγιορείτες από ολες τις Μονές του Αγίου Όρους, σπεύδουν αυτή την ώρα για να προπέμψουν τον Ηγούμενο Εφραίμ που οδηγείτε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την άδικη απόφαση για τη προσωρινή του κράτηση.

Οι Αγιορείτες πατέρες στο Καθολικό της Μονής Βατοπαιδίου ψάλλουν τον ύμνο της Θεοτόκου "Άξιον Εστί", ενώ οι καμπάνες χτυπούν αναστάσιμα, τέλος οι Αγιορείτες πατέρες αντιμετωπίζουν τον Ηγούμενο Εφραίμ ως "Ομολογητή".

http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4406-fylakh-efraim

4 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αμαρτωλών Σωτηρία:

Εύχομαι σε όλους εσάς που διώκεται την Ορθοδοξία και τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, να σας το πληρώσει ο Κύριος και Θεός μου...

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001242576239

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αμαρτωλών Σωτηρία:

Κύριοι της Μασονίας..., Αναρωτιέμαι αν μαζί με τον Γέροντα Εφραίμ που είναι Αθώος, θα στείλετε στο κελί της φυλακής και τους άλλους εμπλεκόμενους Καραμανλή. Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη και τους λοιπούς...;;;

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001242576239

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Θέλει να παραδοθεί ο Εφραίμ

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011, 14:13

Έρχεται εντός της ημέρας στην Αθήνα
Την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές εξέφρασε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κατηγορούμενος στην υπόθεση των ανταλλαγών με το δημόσιο, που κρίθηκε προφυλακιστέος πριν λίγες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Άρη Χαραλαμπάκη, ο ηγούμενος Εφραίμ, θα μεταβεί εντός της ημέρας στην Αθήνα, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου, αφού περάσει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, να μεταχθεί στο Εφετείο, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/280074/thelei-na-paradothei-o-efraim-/

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Να παραδοθεί προτίθεται ο Εφραίμ - Μεταβαίνει οδικώς στην Αθήνα
(Ethnos.gr – 39 λεπτά πριν)

Να παραδοθεί προτίθεται ο Εφραίμ - Μεταβαίνει οδικώς στην Αθήνα

Σε εξέλιξη είναι το μεσημέρι της Τρίτης η μεταφορά του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ από το κελί του, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος τις τελευταίες ημέρες.

Θα αναχωρήσει με πλωτό μέσο από το Αγιο Όρος ή για το λιμάνι της Ουρανούπολης ή για το λιμάνι της Ιερισσού και από εκεί θα μεταφερθεί στην Αθήνα.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν όσο ήταν κλινήρης στο κελί του έδωσαν το «πράσινο» φως για τη μεταφορά του, καθώς έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του πλέον το επιτρέπει.

Θα παραδοθεί κατόπιν... λήξης του εντάλματος

Το σχετικό ένταλμα που εξεδόθη την παραμονή των Χριστουγέννων (το Σάββατο) εξέπνευσε το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο Εφραίμ πάντως φέρεται διατεθειμένος να... υπακούσει στο περιεχόμενο της απόφασης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του καθηγητή Άρη Χαραλαμπάκη, ο αρχιμανδρίτης θα μεταβεί αργότερα την Τρίτη στην πρωτεύουσα συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου αφού περάσει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, θα μεταχθεί στο Εφετείο, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του.

Σκληρή απάντηση από τους εισαγγελείς

Απέρριψε την έξωθεν κριτική ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αρνούμενος πάντως να σχολιάσει την ουσία της υπόθεσης, καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστούσε χειραγώγηση, όπως τονίζει.

Ο κ.Παναγιώτης Μπρακουμάτσος τονίζει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ανήκει πλήρως στο αντίστοιχο δυτικοευρωπαϊκό δικαιικό σύστημα, που θεμελιώθηκε στις αρχές του Διαφωτισμού και της Γαλλικής επανάστασης. Εγγυάται κατά συνέπεια τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και κοινωνικής ιδιότητας, ενώ προστατεύει την πλήρη διάκριση μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.

«Οι σχετικές δηλώσεις εξωχωρίων φορέων και προσώπων του εξωτερικού περί χειραγώγησης της υπόθεσης επιστρέφονται τουλάχιστον ως άστοχες και με την παρατήρηση ότι οι απόψεις τους αυτές έχουν υπόψη τους αλλά δικαιικά συστήματα, που δεν έχουν αυτά τα γνωρίσματα και συνιστούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στον τρόπο με τον οποίο απονέμεται η Δικαιοσύνη στη Χώρα μας», τονίζει ο κ.Μπρακουμάτσος.

Ειδικά για τις εντός Ελλάδας επικρίσεις, ο κορυφαίος δικαστικός υπενθυμίζει ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου «είχε από τη γένεσή της πολιτικό πρόσημο, κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συνεπώς οποιαδήποτε απόφανση του δικαστικού συμβουλίου θα είχε αρνητική υποδοχή ανάλογα με το περιεχόμενο και δυστυχώς η Δικαιοσύνη πάντα θα βρίσκεται στο κέντρο μιας διελκυστίνδας».

«Τα λεγόμενα από διάφορους επώνυμους ή μη περί ουσιαστικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι λόγια κενά περιεχομένου, αφού η καθημερινή πράξη τους αποδεικνύει το αντίθετο, όπως συνέβη με την συζητούμενη υπόθεση, όπου το διακύβευμα γι' αυτούς δεν ήταν τόσο η ουσία της υπόθεσης (την οποία και πολλοί δεν γνωρίζουν), αλλά η ιδιότητα του διωκομένου, κάτι ανεπίτρεπτο για τον δικαιικό μας πολιτισμό.

Το ποινικονομικό μας σύστημα δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την κοινωνική ιδιότητα ή το θρήσκευμα ή την εθνική προέλευση κάθε διωκομένου. Ο καθένας όσο ψηλά και αν βρίσκεται, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, θα τύχει της μεταχείρισης που προβλέπεται και συνεπώς στη συγκεκριμένη περίπτωση ουδεμία διάκριση ήταν νοητή''».

Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο

Η απόφαση της προφυλάκισης του Εφραίμ και το «ιατρικό σίριαλ» που ακολούθησε έχουν προκαλέσει σειρά επικριτικών δηλώσεων από στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Στα τελευταία εξ αυτών, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Ν.Σηφουνάκης κάνει λόγο για «μετατροπή του Περιβολιού της Παναγιάς σε οίκο χρηματιστηρίου» και προφυλάκιση του «Ηγουμένου του σκανδάλου», ζητώντας να διερευνηθούν παράπλευρες υποθέσεις όπως οι χρηματοδοτήσεις από την Marfin και ο ρόλος εταιρειών - φάντασμα όπως η Rassadel.