Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΒΑΖΩ: «Για ποιους χτυπάει η καμπάνα» Μπεγλίτη, πέραν Γάλλων-Σαρκοζί;

Ταράζουν τα ύδατα του χώρου της άμυνας οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Μπεγλίτη εναντίον της Γαλλίας και του προέδρου της Νικολά Σαρκοζί, αλλά και εναντίον Ελλήνων δημοσιογράφων τους οποίους εμπλέκει ουσιαστικά σε υποθέσεις διαφθοράς!

Οι καταγγελίες έγιναν κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» στους δημοσιογράφους Λυριτζή και Οικονόμου. ...

ΔΙΑΒΑΖΩ: 

«Για ποιους χτυπάει η καμπάνα» Μπεγλίτη, πέραν Γάλλων-Σαρκοζί;

Ταράζουν τα ύδατα του χώρου της άμυνας οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Μπεγλίτη εναντίον της Γαλλίας και του προέδρου της Νικολά Σαρκοζί, αλλά και εναντίον Ελλήνων δημοσιογράφων τους οποίους εμπλέκει ουσιαστικά σε υποθέσεις διαφθοράς!


Οι καταγγελίες έγιναν κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» στους δημοσιογράφους Λυριτζή και Οικονόμου. Ο Πάνος Μπεγλίτης επιτέθηκε συνολικά στα συμφέροντα τα οποία τον πολέμησαν και στο τέλος κατόρθωσαν να «τον φάνε», όπως ανέφερε, από το υπουργείο και προχώρησε σε αποκαλύψεις που αφορούν πρόσωπα και πράγματα.
Για τους Γάλλους, ο πρώην υπουργός τους καταλόγισε λυσσαλέο πόλεμο από τη στιγμή που ο ίδιος πάγωσε τις διαπραγματεύσεις για την προμήθεια από την Ελλάδα των φρεγατών FREMM. Μάλιστα, οι καταγγελίες έφθασαν σε τέτοιο σημείο, ώστε ο υπουργός απέδωσε σε «ΚΥΠατζίδικες πρακτικές» που εκπονήθηκαν σε γραφεία της Γαλλίας, στις οποίες εντάσσονται ακόμα και οι γελοίες, όπως τις χαρακτήρισε, πληροφορίες για πραξικόπημα!

Επίθεση εξαπέλυσε όμως και στους δημοσιογράφους που παρεπιδημούν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τους οποίους (ορισμενους προφανώς) και ενέπλεξε ως αποδέκτες μέρους τουλάχιστον των μυστικών κονδυλίων τα οποία διαχειρίζονταν οι αρχηγοί των Επιτελείων, ενώ τους αποκάλεσε και… ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ (delivery boys)! 
Και στο σπάσιμο αυτού του αποστήματος που δρούσε στο υπουργείο από την εποχή Τσοχατζόπουλου ως αυτή του Μεϊμαράκη (δικά του λόγια) απέδωσε τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχθηκε και την εκδίωξή του στο τέλος από το υπουργείο.
Μίλησε βέβαια και για δημοσιογράφους που βρέθηκαν με «ιλουστρασιόν περιοδικά» διαμεσολαβητές συμφερόντων, μια αναφορά που έγινε μάλιστα στο πλαίσιο της καταγγελίας του για τα μυστικά κονδύλια…. Επειδή όμως η κατηγορία είναι βαρύτατη και συμπαρασύρει το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου που κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά, ενώ εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά με πόσο κόπο και δυσκολίες καταφέρνουμε κρατήσουμε ζωντανό το εγχείρημα του περιοδικού «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ» εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης και της επίθεσης στο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, καλούμε τον υπουργό να απευθυνθεί άμεσα στο εισαγγελέα και να παραδώσει όλα τα στοιχεία τα οποία διαθέτει. Τι ακριβώς εννοεί; Ποια είναι αυτά τα περιοδικά;
Σε κάθε άλλη περίπτωση, από τη στιγμή που διαθέτει, προφανώς, στοιχεία για όσα καταγγέλλει, αυτά θα χάσουν την αξία τους, θα χαθεί και η ευκαιρία ΚΑΘΑΡΣΗΣ στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ όσα υποστήριξε στην τηλεοπτική του εμφάνιση θα μπορούσαν να θεωρηθούν απλώς συκοφαντικά. Εμείς δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να αμφισβητήσουμε την ειλικρίνεια και τη φιλαλήθεια του Πάνου Μπεγλίτη, απλά αναμένουμε την επόμενη κίνησή του να αποδείξει τα καταγγελλόμενα παραδίδοντας ΟΛΑ τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη και στην κοινή γνώμη της χώρας.
Με τον τρόπο αυτό θα «καθαρίσει» το όνομά του και θα αποδείξει ότι στόχος του ήταν η κάθαρση του χώρου, όταν διαπίστωσε ότι γινόντουσαν όλα αυτά τα τρομερά που κατήγγειλε. Και ασφαλώς, δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι οι δικαστικές αρχές της χώρας θα πρέπει κανονικά να κινηθούν αυτομάτως και να διατάξουν την άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων.
Είναι εξαιρετικής σημασίας όμως και για την τιμή της δημοσιογραφίας η οποία έχει βάναυσα πληγεί από τις ενέργειες μιας ισχνής πλειοψηφίας η οποία δεν αντιμετώπισε το λειτούργημα που επιτελεί εν τιμή, κάτι το οποίο αναπόφευκτα επηρέασε την αλήθεια των ειδήσεων που «σερβίρονταν» στο αναγνωστικό κοινό.

Οι καταγγελίες Μπεγλίτη είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επέλθει η κάθαρση και όσο ο πρώην υπουργός ακολουθήσει αυτό τον δρόμο εμείς θα σταθούμε αρωγοί. Στο σημείο αυτό βέβαια, να θυμίσουμε ότι το «defence-point.gr» είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στον μηχανισμό ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς αυτή είχε περιοριστεί σε καθαρά παθητικό – διεκπεραιωτικό ρόλο. 

Είναι προφανές ότι μία ενεργητική, συνεχής, συστηματική και πλήρης ενημέρωση (συμπεριλαμβανομένης και της αντίδρασης σε ανακρίβειες ή υπερβολές) δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια σε όποιους επιθυμούν ή προσπαθούν να παίξουν τέτοια παιγνίδια.

Με τις σημερινές εξελίξεις είναι προφανές ότι αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι με την κριτική που ασκήσαμε. Εδώ είμαστε όμως και για να υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια κάθαρσης. Το έχουμε αποδείξει και θα συνεχίσουμε την ίδια πρακτική.

http://www.defence-point.gr/news/?p=27122

Δεν υπάρχουν σχόλια: