Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

stavroula είπε... Μετά από τα τελευταία γεγονότα και τους ξυλοδαρμούς στο Σύνταγμα - που είχαν σαν αποτέλεσμα να προκαλέσουν ακόμα και τον θάνατο συμπολίτη, ποιος έχει το θράσος να κατεβαίνει ως επίσημος και να παρακολουθεί παρελάσεις;


stavroula είπε...

Νομίζω ότι θα συμφωνήσω με το άρθρο… Ιδιαίτερα στο ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσεις τις ιστορικές μνήμες, αντί να έχουμε όλες αυτές τιε γελοίες παρελάσεις…
Παρελάσεις, που πάντα τις βαριόμουν και πάντα, μικρή, έβρισκα δικαιολογίες για να μην πάρω μέρος.

Ήταν φοβερό - μα φοβερά βαρετό, το να μας τραβολογούν όλη μέρα προσπαθώντας να συγχρονίσουμε το βήμα μας, τη στιγμή που θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε διαφορετικά τον χρόνο μας σε κάποια ιστορική έρευνα (projects) από πηγές και άρθρα της εποχής.

Είναι καιρός να αλλάξει κάτι. Άλλωστε, το ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο, εδώ στο μπλογκ.

Μετά από τα τελευταία γεγονότα και τους ξυλοδαρμούς στο Σύνταγμα - που είχαν σαν αποτέλεσμα να προκαλέσουν ακόμα και τον θάνατο συμπολίτη, ποιος έχει το θράσος να κατεβαίνει ως επίσημος και να παρακολουθεί παρελάσεις;

29 Οκτωβρίου 2011 2:14 π.μ.
http://xairete.blogspot.com/2011/10/blog-post_29.html

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

METAΦΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑ:

ο Πατήρ Silas Papadopoulos, έγραψε:
για το θεμα της ματαιωσης της παρελασης δεν θα μιλησω..
θα μεινω σε ενα σχολιο που ακουσα απο καποιο βουλευτη..
δεν εγινε παρελαση και δεν τιμηθηκαν οι νεκροι...
ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΕ;;; 11.000 ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ 60ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΤΑΦΟ,ΕΝΑ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΕΝΑ ΚΑΝΤΙΛΙ! ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;;; ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΟΡΠΙΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ!
(11 ώρες πριν)

Η Barbara Stamou, έγραψε:
Μπραβο Πάτερ!!!
Στα μούτρα τους, πώς θα γίνει να τους τα πούμε αυτά???????
Αμαυρώσαμε λέει τη σημερινή μέρα που ήταν προς τιμή των ηρώων μας!!
Αυτοί τόσο καιρό δεν αμαυρώνουν τον αγώνα που οι ήρωες αυτοί έκαναν δίνοντας το αίμα τους για να'ναι σήμερα αυτοί ελεύθεροι και να μας κατακλέβουν???
Αλλα ξέχασα....εμείς τι είμαστε??!!!!ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...................

https://www.facebook.com/patersilas

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να γίνονται οι παρελάσεις για να έχει την ευκαιρία να βλέπει ο λαός τους άρχοντές του και να τους ξεμπροστιάζει. Κάτι σαν βαρόμετρο.
Δεν είναι φασιστικό κατάλοιπο αλλά αρχαίο. Ακόμη και στην αρχαία εποχή έχουμε τις πομπές (Έλληνες, Αθηναίοι) και τους θριάμβους (Ρωμαίοι).
Από εκεί κατάγονται οι παρελάσεις. Γίνονται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Ρωσία. Στη Σοβιετική Ρωσία έγιναν παροιμιώδεις.
Ο σκοπός των σύγχρονων παρελάσεων ιδίως του στρατού είναι η επίδειξη ισχύος προς τον αντίπαλο.
Θα μου πείτε, τι επίδειξη ισχύος να κάνουμε έτσι που μας κατάντησαν; Με ένα στρατό να μην έχει ούτε ανταλλακτικά για τα άρματα και τα αεροπλάνα;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τον ίδιο στρατό είχαμε και με την επιστράτευση που έγινε μετά την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο, τότε επί χούντας. Στρατό διαλυμένο και λεηλατημένο!