Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Silas Papadopoulos: Παλαιοημερολογίτης παπάς, με προφίλ που σκίζει, στο facebook!

Silas Papadopoulos (Πατήρ Σίλας)
ΑΔΕΛΦΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΡΕΝΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ - ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Γ.Ο.Χ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Φίλοι τῶν Γ.Ο.Χ.:
Ἁδελφὲ Παναγιώτη, πῶς ξέρετε ὂτι ὀ πατὴρ Σῖλας εἶπε τέτοια λόγια? Μεγάλη ἀμαρτία εἶναι ἠ ἰεροκατηγορία. 
(Χρῆστος, Γ.Ο.Χ.)


Panagiotis Michalopoulos:

Αγαπητέ κ. Χρήστο,
Εμένα δεν με ενδιαφέρει ο πατήρ Σίλας. Δεν τον παρακολουθώ στο F/B. Τυχαία έπεσα πάνω σε αυτά που έγραφε με την ευκαιρία της εθνικής μας εορτής, και έσπευσα να του κάνω like. Αμέσως μετά, έδωσα και ένα λινκ από το μπλογκ μου, ένα λινκ με θέματα που υποστηρίζουν τις θέσεις του. Και τότε, μια και ήμουν στη σελίδα του, έπεσε μετά τυχαία το μάτι μου και σε κάτι φωτογραφίες που έχει εκεί, στο άλμπουμ του. Και αυτό που είδα, με παρακίνησε στο να τον σχολιάσω, έτσι, που εσείς το θεωρήσατε «ιεροκατηγορία»…

Αγαπητέ κ.Χρήστο,
Το μπλογκ μου είναι, και, σατυρικό. Βγάζει γέλιο, και, μέσα από κόμικς. Στη λεζάντα μιας χιουμοριστικής φωτογραφίας λοιπόν, μπορούμε (ποιητική αδεία) να έχουμε λόγια που δεν είπε κάποιος αλλά (εδώ είναι το χιούμορ) θα μπορούσε να τα έχει πει… Και το δικαίωμα για μια τέτοια σάτιρα, μας το δίνει η συμπεριφορά, ή η μόστρα – φάτσα, κάποιου…

Δεν έκανα λοιπόν κάποιο ρεπορτάζ στο οποίο να κατηγορώ τον ιερέα ότι τραγουδούσε τέτοια τραγούδια. Έβαλα απλά μια φωτογραφία του (που ο ίδιος με καμάρι την προβάλει στο F/B), μια φωτογραφία του, που μου έκανε εντύπωση. Αυτό λέω εκεί ψηλά και στον τίτλο του μπλογκ: ό,τι μας κάνει εντύπωση, το σχολιάζουμε.

Βλέπω λοιπόν μια φωτογραφία, μια εικόνα, όχι και τόσο ιεροπρεπή, κατά τη γνώμη μου...

Σε αυτήν, βλέπω τον πατέρα "ΑΓΚΑΛΙΑ" με δυο κυρίες, δυο τεκνα (βάλτε εσείς τον τόνο, που είστε και καθηγητής της ελληνικής γλώσσας), με τα δυο τεκνα...

Με παντελόνια η μια κυρία, και έτσι όπως ειναι η άλλη…
Και η μια κυρία, ...κρατάει και τσιγάρο στο χέρι!..

Αυτό το τσιγάρο λοιπόν, με έκανε να θυμηθώ και τα λόγια από εκείνο το παλιό τραγούδι...

Έβαλα δε μαζί με την φωτογραφία αυτή (με τα τεκνα), και μια άλλη με τον ίδιο παπά σας, τον παλαιοημερολογίτη σας, μια φωτογραφία του, όπου παντρεύει ένα ζευγάρι. 
Ταιριαστή κι αυτή η φωτογραφία… Χαχαααα!

http://xairete.blogspot.com/2011/10/blog-post_9736.html

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

που μένει ο πατήρ σίλας;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πατήρ Σίλας: Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κινητό: 6981747221

Email: patersilas@hotmail.com

Σελιδα στο Facebook: http://facebook.com/patersilas

ΜπαρμπαΝίκος είπε...

Ο πρώην μητροπολίτης Ευθύμιος έχει καθαιρεθεί από την εκκλησία των ΓΟΧ, για ανάμειξη σε σεξουαλικά σκάνδαλα. Η αντίδρασή του μετά τη καθαίρεση ήταν, να ιδρύσει δική του "εκκλησία" -σύλλογο και να χειροτονεί περίεργα άτομα.
Αν παραακολουθήσεις τα τελετουργικά του, δεν θα χρειαστείς και πολύ χρόνο για να καταλάβεις ότι δεν έχει σχέση με τους ΓΟΧ.
Θα μου πεις "χέστα κι' άστα, υπάρχουν 5-6 παρατάξεις στους ΓΟΧ".
Δεν είναι έτσι. Η εκκλησία των γοχ είναι μία. όλοι οι άλλοι ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΟΧ, ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ...ΙΔΡΥΣΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Εγώ φίλτατε, δεν γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα από τον χώρο αυτό.
Δεν ξέρω ούτε γι αυτόν τον Ευθύμιο που λέτε.

Ούτε και τον πατέρα Σίλα τον γνωρίζω, σχετικά με το πού ακριβώς (σε ποια παράταξη) ανήκει και τι ακριβώς κάνει με τα τεκνα του…
Τίποτε πέρα από αυτά που ο ίδιος μας «λέει» στο facebook.

Εντύπωση όμως μου έκανε το γεγονός, ότι… με μάλωσε για το χιούμορ μου σχετικά με αυτόν τον π. Σίλα, ο πολύς κ. Χρήστος Πολίτης από το Τορόντο…
Ο οποίος κύριος, καθημερινά με χειροκροτεί για το ίδιο ακριβώς χιούμορ μου με το οποίο αντιμετωπίζω στα σχόλια μου τον πατριάρχη Βαρθολομαίο!..

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ένας ανώνυμος, όχι και τόσο φανατικός παλαιοημερολογίτης, όχι και τόσο φανατικός άντρας, γενικώς! Πιστεύω δε, στον Μητροπολίτη Ευθύμιο!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μπράβο σας ανώνυμε, για την θαρραλέα αυτή ομολογία πίστεως που κάνετε...

Το θέμα όμως είναι τι να λέει άραγε ο πατήρ Σίλας για την περίπτωση του;

Άραγε, θα απαντήσει επώνυμα;
Αν μου στείλει μέηλ (που θα πιστοποιεί την ταυτότητα του), μέηλ με εξηγήσεις, θα το δημοσιεύσω ευχαρίστως.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα στην παρέα! Είμαι ο Παλαιοημερολογίτης Silas Papadopoulos. Να μπω;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ποιος είστε; Ο ιερωμένος, ή κάποιος άλλος; Και πού θέλετε να μπείτε και ζητάτε την άδεια; Πλάκα μας κάνετε;

Για εμάς, είστε ένας ανώνυμος, όποια υπογραφή κι αν λέτε ότι βάζετε.
Δεν έχετε λογαριασμό όπως ο μπαρμα-Νίκος, όπως κι εγώ, που είμαστε γνωστοί και μέσα από τις σελίδες μας.

Αν θέλετε να πιστοποιήσετε ότι είστε το πρόσωπο του ιερωμένου για το οποίο συζητάμε, στείλτε μας ένα μέηλ με τις απόψεις σας και θα τις δημοσιεύσουμε.

Αλλά μάλλον δεν είστε εσείς ο πατήρ Σίλας, ο οποίος έχει σελίδα στο Facebook, εκεί όπου του τα λέω όπως κι εδώ, αλλά δεν βγάζει μιλιά!
Ας απαντήσει εκεί τουλάχιστον στο προφίλ του, αναλαμβάνοντας και τις συνέπειες των όσων θα πει…

Περιμένουμε!..

Ανώνυμος είπε...

Προς τον Μπαρμπα Νικος

Θα μας είναι μεγάλη εντύπωση να μας ενημερώσετε πώς είστε τόσο σίγουρος ότι έχει καθαιρεθεί για σεξουαλικά θέματα την στιγμή που ο Κακαουνάκης ακόμα και από το μνήμα πληρώνει για όσα έχει πει.... μήπως δεν έχεις διαβάσει την εφημερίδα που είχε δημοσίευση ο Κακαουνάκης στο ΚΑΡΦΙ στο πρώτο φίλο με μεγάλα γράμματα συγνώμη πρός τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Ευθύμιο???? Μήπως ο Αρχιεπίσκοπος σου δεν σε έχει ενημερώσει ότι είναι καθηρημένος από τον Αυξέντιο από το 1986????? Φατρία και διάφορα άλλα.....
Αφού λοιπόν έχεις κότσια γιατί δεν στέλνεις επώνυμα τα στοιχεία σου να τηλεφωνήσω εγώ προσωπικά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Θεσσαλονίκης κ.κ.Ευθύμιο και να του πώ γιαυτά που λές ότι έχεις?????
Φτάνει να ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα και σταματήστε να ρίχνετε ρετσινιά σε ανθρώπους που ούτε κάν γνωρίζετε τι φάτσα έχουν. Μαγκές μπορείτε να κάνετε στους φίλους σας και όχι δημόσια χωρίς στοιχεία!!!!!!

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ 29-10-2012
1.--- Όπωε λέει κάπου και ο φίλος Π. Μιχαλόπουλος, λειτουργώ στο διαδίκτυο με συγκεκριμένο λογαριασμό, επί χρόνια. ΕΠΟΜΕΝΩΣ κόπανε, είμαι λιγότερο ανώνυμος από εσένα.
2.--- Είσαι τόσο ψυχανώμαλος, που υπονοείς, ότι ο Κακαουνάκης βρήκε "φρικτό" θάνατο, επειδή έγραψε εναντίον του Ευθύμιου!!!
3.--- Αφού πρώτα ξεφτιλίζεις - ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ έναν νεκρό Κακαουνάκη, αμέσως μετά, του δίνεις αξιοπιστία, για να δικαιολογήσεις τον Ευθύμιο.
4.--- Η νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα, καλώς ή κακώς έχει ατονίσει στα πολιτικά δικαστήρια και σε οποιαδήποτε φάση της ποινικής διαδικασίας, η οριστικοποίηση μιας καταδίκης, εξαρτάται από την επιμονή του θύματος. Αυτό σημαίνει, ότι αν ένας καταδικαστεί πρωτόδικα (και δεν βάζω όνομα γιατί ξέρω λίγω νομικά και κινούμαι στα όρια) μπορείνα απαλλαγεί εύκολα στο Εφετείο, αν το θύμα ανακαλέσει την μήνυση ή την αγωγή.
5.--- Το πρόβλημά σου είναι, το ότι δεν μπορείς να εξηγήσεις, ούτε θέλεις να καταλάβεις, τι μπορεί να έχει μεσολαβήσει, που να έπεισε το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, να αποσύρει μια μήνυση ή μια αγωγή.
6.--- Ένα συνοδικό δικαστήριο, δεν δεσμεύεται από την τελική εξέλιξη ενός σκανδάλου στα πολιτικά δικαστήρια και δύναται να αποφασίσει ανεξάρτητα, για ιερωμένο που φέρεται να πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο.
7.--- Ο Ευθύμιος, ανήκε στην εκκλησία μας των Γ.Ο.Χ. - Η Εκκλησία Γ.Ο.Χ., ασχολήθηκε με τη πρόκληση σεξουαλικών σκανδάλων στα οποία φέρεται ότι πρωταγωνίστησε, τον καταδίκασε και τον ΕΚΔΙΩΞΕ από τις τάξεις της.
8.--- Στη συνέχεια, ο Ευθύμιος με δικούς του ανθρώπους (20 χρειάζονται) έφτιαξε δικό του σύλλογο-εκκλησία.
ΘΕΩΡΩ την απάντησή μου πλήρη, δεν συνηθίζω να συμμετέχω σε ιντερνετικούς διαλόγους και δεν προκειται να συνεχίσω μια πεθαμένη ιστορία.
Τώρα εσύ ΑΝΟΗΤΕ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, αφού θίχτηκες από τις απόψεις μου, το μόνο που δικαιούσαι να πεις, είναι να εκθέσεις τους λόγους, τους οποίους θεωρείς πραγματικούς, για τους οποίους ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ από την εκκλησία ΓΟΧ που ανήκε, πριν ιδρύσει δικό του σύλλογο-εκκλησία. Αφού αμφισβητείς, δώσε στους αναγνώστες του Π. Μιχαλόπουλου μια λογική εξήγηση, γιατί στη Θασσαλονίκη, η ιερά σύνοδος της εκκλησίας ΓΟΧ, στην οποία ανήκε πριν ο Ευθύμιος, τοποθέτησε μητροπολίτη τον Μάξιμο. Με απλές ξεκάθαρες κουβέντες και τις υπόκρυφες απειλές, βάλτες στο κάθισμά σου και αναπαύσου επ΄ αυτών εν ειρήνη.
Στο φινάλε, γράψε ότι σου κατεύει, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ άλλο το θέμα.--

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Silas Papadopoulos: Παλαιοημερολογίτης παπάς, με προφίλ που σκίζει, στο facebook!» (Το -από 30 Οκτωβρίου 2011- θέμα μας, που διαβάζεται και σχολιάζεται ακόμα και σήμερα!)

http://xairete.blogspot.gr/2012/10/silas-papadopoulos-facebook-30-2011.html

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορήθηκα για μια ανάρτηση ενός "ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ" ο οποίος για εμένα προσωπικά είναι πάρα πολύ αδιάβαστος και για τον λόγο ότι ρίχνει λάσπη στον Ανεμιστήρα, το εμαιλ του "avragioz@gmail.com" θα προωθηθεί στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος με δικά μου έξοδα (Γνωρίζοντας ποιος είναι ο Παναγιώτατος Ευθύμιος) θα καταθέσω Μήνυση και στην συνέχεια μόλις ενημερώσω για την δική μου ενέργεια θα γίνει και η Αγωγή.
Αφού λοιπόν έχετε στοιχεία θα σας παρακαλέσουμε προς ενημέρωση του ΚΟΣΜΟΥ να τα δημοσιεύσετε στο διαδίκτυο, αλλά και θα σας χρειαστούν στα Πολιτικά Δικαστήρια.

Μπαρμπανίκος Αρβανίτης είπε...

"ΑΝΩΝΥΜΕ" μπορείς να κάνεις όσες μηνύσεις και όσες αγωγές τραβάει η κατάμαυρη ψυχή σου.
Δώσε μου και τη διεύθυνση να σου στείλω το χαρτί και το μελάνι να μη ξοδευτείς τρελάρα.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μπαρμπανίκος Αρβανίτης είπε...

http://xairete.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5510.html

Ανώνυμος είπε...

Μπαρμπανίκος Αρβανίτης είπε...

"ΑΝΩΝΥΜΕ" μπορείς να κάνεις όσες μηνύσεις και όσες αγωγές τραβάει η κατάμαυρη ψυχή σου.

Δώσε μου και τη διεύθυνση να σου στείλω το χαρτί και το μελάνι να μη ξοδευτείς τρελάρα.

27 Δεκεμβρίου 2012 6:48 π.μ.

****ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΠΛΕΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΞΙΣΤΟΡΟΎΣΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

*ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΟΝΟΜΆΖΕΣΑΙ ΜΠΑΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ....ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ.....

Ιωάννης Γιαννακίνας είπε...

Τον έχω γνωρίσει τον π. Σίλα Παπαδόπουλο και είναι…

Στον Skype τον δέχτηκα…

και... Αμήν.

Ιωάννης Γιαννακίνας