Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Εύγε στον αρτιμελή πατρινό ιερέα! (παπά με π@π@ρια)

Συνέβησαν πολλά το προηγούμενο Σάββατο, σε ναό της Πάτρας κατά τη διάρκεια βάπτισης.

Το πρώτο "κουλό" της υπόθεσης, ήταν η εμφάνιση του ανάδοχου (ήταν θείος του παιδιού) ο οποίος εμφανίστηκε με μπλαστρωμένο το ένα χέρι γιατί το είχε χτυπήσει, λέει. «Μπορείς άνθρωπε μου να συμμετάσχεις στο μυστήριο», τον ρώτησε ο παπάς, και εκείνος συμφώνησε ότι υπάρχει πρόβλημα στο να βαφτίσει τον ανιψιό του. 

Διαφώνησε όμως ο πατέρας του παιδιού στο να αντικατασταθεί ο αδελφός του, διότι λέει τον κουβάλησε από τη Γερμανία (εκεί αυτός ζούσε και εργαζόταν εδώ και χρόνια) ειδικά για να γίνει αυτός ανάδοχος.
Τότε, ο «γερμανός» να πούμε, πρότεινε η βάπτιση του παιδιού να γινόταν από τον ίδιο και να τον βοηθούσε και η σύντροφος του. 

Ο ιερέας, έδειξε ότι κάτι τον έτρωγε πάλι. Έκοψε την κατάσταση ότι κάτι είναι στραβό, και ρώτησε αν είναι νόμιμο το ζευγάρι. «Ναι, πάτερ, έχουμε παντρευτεί», απάντησε ο θείος του μωρού. «Με θρησκευτικό ή με πολιτικό γάμο;», ρώτησε ο ιερέας. «Με πολιτικό. Μήπως πειράζει;», απάντησε και ρώτησε ταυτόχρονα ο νονός. Για να πάρει την απάντηση: «Βεβαίως!» από τον παπά, ο οποίος ζήτησε και πάλι να βαπτίσει το παιδί άλλος, που δεν θα έχει καμία... "κουλαμάρα"!

Στην εκκλησία επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι γονείς μαζί με άλλους συγγενείς προσπαθούσαν να πείσουν τον ιερέα να αλλάξει γνώμη. Ο ιερέας τηλεφώνησε σε άλλους ιερείς για να σιγουρευτεί για την απόφασή του. «Επί μία ολόκληρη ώρα προσπαθούσαμε να βγάλουμε άκρη πάνω από την κολυμπήθρα», λέει στο dete.gr, η μητέρα του μωρού.

Τελικά, οι γονείς έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία, και συμφώνησαν με τον ιερέα (για αλλαγή νονού) ώστε να γίνει το μυστήριο: αποφάσισαν να βαπτίσει το παιδί ο τρίτος αδελφός του πατέρα. Και η βάπτιση που είχε προγραμματιστεί 6, έγινε τελικά στις 8.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: