Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Μιχαήλ Αδάμος, είπε…

Μιχαήλ Αδάμος

Όταν βγήκε ο Καραμανλής Πρωθυπουργός, ο Μακαριστός Χριστόδουλος τον συνεχάρη. Κάποιοι όμως καλοθελητές του ΠΑΣΟΚ πήγαν να τον φάνε ολόκληρο που άσκησε δημόσια τον ενθουσιασμό του (ΛΑΙΚΙΣΜΟ) όπως είπαν.

Σήμερα πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ νίκησε με την χειροτονία του Νέου καθηγητού Θεολογίας (του παιδιού) του Παπανδρέου.
Άλλωστε ο Παπανδρέου όταν ορκίστηκε ώς Πρωθυπουργός είπε στον Ιερώνυμο " Τέτοιους παπάδες θέλουμε.." 

Και αντί να γυρίσει ο Ιερώνυμος και να πεί τι θέλετε να πείτε με αυτό πρόεδρε (μιας και είναι του ίδιου κόμματος) - Χαμογέλασε και σαν να του έλεγε έννοια σου τον έκανα Πρωτοσύγκελο και σύντομα Επίσκοπο!!! 

Αλλά με την σιωπή του επίσης ήθελε να επιβεβαιώσει τον Παπανδρέου ότι οι άλλοι παπάδες είναι για τον κάδο των αχρήστων??? 
Και γιατί άραγε να θέλει τέτοιους κληρικούς???
Δηλαδή ΠΑΣΟΚΤΖΙΔΕΣ η καθηγητές του Γιού του????

(Πριν από 12 λεπτά) 
https://www.facebook.com/adamosm1982



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Να παπάς, να μάλαμα
Ποιος είναι αυτός ο αψηλός, ποιος είναι αυτός ο τύπος, ο μελαχρινός αρχιμανδρίτης με το επανωκαλύμμαυχο, που συζητούσε προχθές με τόση οικειότητα με τον Γιώργο, παρουσία του Ιερώνυμου, μετά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο, και μάλιστα χθες, στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, οι δυο τους χαριεντίζονταν και κρυφογελούσαν;

Είναι, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου, ο νέος και ωραίος πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σαν να λέμε ο... Παμπούκης του Ιερώνυμου.

Αλίμονο, αδέρφια, εσείς μπορεί να μην το ξέρατε, αλλά οι γνωρίζοντες και από τα μέσα το αρχιεπισκοπικό γραφείο ξέρουν ότι ο νεαρός κληρικός έχει άριστες σχέσεις με τη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όχι μόνο με τους σημερινούς πολύ κοντινούς του Γιώργου, όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Παμπούκης, αλλά και με παλαιότερους, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο Παπανδρέου είχε επισκεφθεί το Θησείο για να προβάλει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες.

Στο Θησείο, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, υπηρετεί και ο Γαβριήλ, που τα είχε πει και τότε με τον σημερινό πρωθυπουργό. Με αφορμή εκείνη την επίσκεψη η συζήτηση στο Προεδρικό Μέγαρο περιεστράφη γύρω από το κοινωφελές έργο της Εκκλησίας. Μάλιστα στη διάρκεια της συζήτησης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον Ιερώνυμο, έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού πρωτοσυγκέλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιους κληρικούς θέλουμε».

Γιατί σας τα λέμε όλα αυτά; Διότι ο Γαβριήλ, αδελφοί, θα είναι εκτός απροόπτου ο «σύνδεσμος» του Ιερώνυμου με την κυβέρνηση! Και για να έχετε πλήρη εικόνα για τον 34χρονο αρχιμανδρίτη σημειώστε ακόμη ότι είναι θεολόγος και διδάσκει στο Κολέγιο Αθηνών. Στην Αρχιεπισκοπή αναδείχθηκε από χρόνια με τη βοήθεια του Χριστόδουλου και του τότε πρωτοσύγκελου παπα – Θωμά Συνοδινού, που είδαν από νωρίς τις δραστηριότητες του νεαρού κληρικού. Στη συνέχεια τον είδε και ο Ιερώνυμος και τον προώθησε στην πιο καίρια θέση της Αρχιεπισκοπής.

Κατά τα άλλα, τα είδατε στις τηλεοράσεις και τα διαβάσατε στις χθεσινές εφημερίδες. Πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος τα είπαν στα όρθιαμετά την ορκωμοσία και συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα με ανοικτή ατζέντα και μέσα σε πολύ καλό κλίμα. Μην περιμένετε κρίσεις και χριστοδουλικές καταστάσεις στις σχέσεις Εκκλησίας και πολιτείας.

Απ' αυτή την άποψη δεν έχει πρόβλημα ο αρχιεπίσκοπος. Προβλήματα θα έχει, αλλά μόνο στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Και μια γεύση απ’ αυτά αναμένεται να πάρουμε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, που θα εκλέξει τους νέους μητροπολίτες Κιλκίς και Διδυμοτείχου. Και εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος θέλει να εκλέξει στο Κιλκίς τον πρωτοσύγκελό του Ιωάννη Τασσιά και δίνει ως αντάλλαγμα την υποστήριξή του για να βγει στο Διδυμότειχο ο αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Σιγάλας, που υπηρετεί στη μητρόπολη Θηβών. Αντίθετα ο Ιερώνυμος θέλει τον Τασσιά στο Διδυμότειχο και τον Σιγάλα στο Κιλκίς.

Ποιανού θα περάσει; Άγνωστο ακόμη. Σημειώστε ακόμη ότι ο φίλος του αρχιεπισκόπου μητροπολίτης Τρίκκης Αλέξιος θα ήθελε για το Διδυμότειχο τον επίσκοπο Διαυλείας Δαμασκηνό, αλλά ο Ιερώνυμος δεν τον στηρίζει.

Για την ίδια μητρόπολη θέτει υποψηφιότητα και ο τιτουλάριος μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, ο παλιός στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου. Προσθέστε πως υπάρχει και η υποψηφιότητα του πρωτοσύγκελου της μητρόπολης Φλωρίνης Ιουστίνου Μπαρδάκα (ελπίζει σε υποστήριξη του Σπάρτης Ευστάθιου) και θα καταλάβετε πόσο ενδιαφέρουσα θα είναι η εκλογή στην Ιεραρχία...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής εξελέγη Επίσκοπος Διαυλείας
Η Ιεραρχία εξέλεξε με τον τίτλο του Επισκόπου Διαυλείας, τον Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου (Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών).
Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2011



"Να παπάς, να μάλαμα!"

3 σχόλια:

ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΘΕΟΣ είπε...

ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ "BLOGARETE"

Ανώνυμος είπε...

Η χειροτονία του Διαυλείας Γαβριήλ, έγινε χτες (Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011) στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Στην τελετή, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.... και...
Κολλητοί του στο ίδιο έργο οι κ.κ.:
Νικαίας Αλέξιος, Καβάλας Προκόπιος, Ιερισσού Νικόδημος, πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομος, Καρπάθου Αμβρόσιος, Ξάνθης Παντελεήμων, Ελασσώνος Βασίλειος, Κυνουρίας Αλέξανδρος, Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Ύδρας Εφραίμ, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ζιχνών Ιερόθεος, Σύρου Δωρόθεος, Πατρών Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Λευκάδος Θεόφιλος, Θηβών Γεώργιος, Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας, Κηφισίας Κύριλλος, Άκκρας Γεώργιος, Προικονήσου Ιωσήφ, Προύσης Ελπιδοφόρος, Χίου Μάρκος, Ζακύνθου Διονύσιος και τον Λαμψάκου Μακάριος.

Ανώνυμος είπε...

Στην τελετή, ήταν και η Κυρία Διαμαντοπούλου...
που και η ίδια το παιδί της το στέλνει στο ίδιο κολέγιο που είναι καθηγητής ο Γαβριήλ....

Ζήτω το ΠΑΣΟΚ!!!

Αλλά το «ωραιο» είναι ότι η ίδια είναι Υπουργός παιδείας και από την τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη που έχει για το Δημόσιο Σχολείο έστειλε τον Υιό της στο Κολέγιο Αθηνών!!!