Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τι συμβολίζουν οι καμέλιες που πρόσφατα έχουν εμπλουτίσει τον κήπο μου;

Τι συμβολίζουν οι καμέλιες που πρόσφατα έχουν εμπλουτίσει τον κήπο μου;

Διαβάζω:

Οι κόκκινες καμέλιες συμβολίζουν τα ψυχικά χαρίσματα, και τα λευκά μπουμπούκια τη χάρη.

http://www.valentine.gr/camellia_gr.php



1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

• Υπέροχο αειθαλές θαμνώδες φυτό , με γυαλιστερό βαθυπράσινο φύλλωμα. Όπως η γαρδένια , η αζαλέα και το ροδόδενδρο , έτσι και η καμέλια είναι φυτό ασβεστόφοβο , δηλαδή θέλει όξινο χώμα και όχι αλκαλικό.
• Φυτεύεται μόνο σε γλάστρα για να ελέγχεται το χώμα. Γι’ αυτό το νερό με το οποίο θα ποτίζεται δεν πρέπει να είναι γλυφό ή σκληρό , η ποσότητα του δεν πρέπει να είναι υπερβολική και δεν πρέπει επίσης να αφήνεται το χώμα της να στεγνώσει.
• Η θέση που θα διαλέξετε πρέπει να είναι προς τον βορά για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι , να μην έχει τον μεσημεριανό ήλιο και να προστατεύεται από τα κρύα ρεύματα του Χειμώνα. Έτσι τον Χειμώνα πρέπει να μεταφέρεται το φυτό για να αποφεύγονται τα ψυχρά ρεύματα ,αλλά όχι μέσα στο σπίτι.
• Ράντισμα των φύλλων το καλοκαίρι τις απογευματινές ώρες , υγρασία στον περιβάλλοντα χώρο και λίπανση με οργανικό σίδηρο. Κατά την άνθηση δεν λιπαίνουμε.
• Το κλάδεμα γίνεται την Άνοιξη και όχι μετά τα μέσα Ιουνίου. Επίσης πρέπει να γίνεται μετά το τέλος της ανθοφορίας και πριν την εμφάνιση των νέων μπουμπουκιών.
• Κλαδεύουμε τα εσωτερικά κλαδιά , τα ξερά και αυτά που προεξέχουν. Αν έχει μεγαλώσει πολύ το φυτό μας , τότε κάνουμε βαθύ κλάδεμα και ραντίζουμε πολλές φορές την ημέρα το κλαδεμένο φυτό μέχρι να αρχίσει η βλάστηση.
• Λιπαίνουμε την Άνοιξη για την παραγωγή μπουμπουκιών και δεν είναι απαραίτητη κατά την περίοδο της ανθοφορίας.


http://www.diytv.gr/fyta/fita-video/162-kamelia-kladema-potisma-thamnos-glastra.html