Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Σεισμός στη Βιρτζίνια των Η.Π.Α.; Σταυρούλα, τι γίνεται;

Διαβάζω:

"Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών σημειώθηκε την Τρίτη τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Ισχυρή -και ασυνήθιστη για την περιοχή- σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 13:51 τοπική ώρα με επίκεντρο τη Βιρτζίνια...

...με αποτέλεσμα να «ταρακουνηθεί» ολόκληρη σχεδόν η ανατολική ακτή των Η.Π.Α., να εκκενωθούν κτήρια, όπως αυτό του Πενταγώνου αλλά και του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, ...

...και να διακοπούν προσωρινά οι πτήσεις στα αεροδρόμια JFK και Newark της Νέας Υόρκης.
 

Το επίκεντρο, σύμφωνα με την Γεωλογική Υπηρεσία, βρίσκεται στην πολιτεία της Βιρτζίνιας μεταξύ των πόλεων Ρίτσμοντ και Σαρλοτβίλ σε βάθος μόλις έξι χιλιομέτρων."


Σταυρούλα, τι γίνεται;

4 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
(Αναρτήθηκε Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 2:16 μμ)

Πανικός στις ΗΠΑ από το σεισμό

Μικρές ζημιές αλλά μεγάλος πανικός στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ λόγω του σεισμού. Το επίκεντρο του σεισμού 5,8 βαθμών της κλίμακας Rihter εντοπίστηκε στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός στην Φιλαδέλφεια, στην Νέα Υόρκη, στην Ουάσινγκτον, στην Πενσιλβάνια και στο Μάρθας Βίνεγιαρντ.

Οι πτήσεις από τα αεροδρόμια Τζον Φ. Κένεντι και Νιούαρκ, στην περιοχή της Νέας Υόρκης, επαναλήφθηκαν μετά από μικρή διακοπή.Οι αρχές καθυστέρησαν προσωρινά τις πτήσεις, για να επιθεωρήσουν τους διαδρόμους και τους πύργους ελέγχου. Στην Ουάσινγκτον ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός, το υψηλότερο κτίριο της πόλης, υπέστη ζημιές από τον σεισμό, καθώς τρεις διακοσμητικοί πυργίσκοι του κεντρικού πύργου του κτιρίου αποκολλήθηκαν. Ο Ρίτσαρντ Ουάινμπεργκ, διευθυντής επικοινωνίας στον Επισκοπικό καθεδρικό ναό, είπε ότι ένας τέταρτος πυργίσκος έχει πάρει κλίση και μπορεί επίσης να καταρρεύσει.

Ο κεντρικός πύργος του κτιρίου, που έχει ύψος 30 ορόφων, υπέστη επίσης μικρές ζημιές στην δομή του. Άλλες ζημιές που αναφέρθηκαν από το σεισμό σημειώθηκαν στην πρεσβεία του Ισημερινού, σύμφωνα με ηχογραφημένο μήνυμα από την πυροσβεστική υπηρεσία και την αρμόδια υπηρεσία EMS. Την ίδια στιγμή σχεδόν σε ολόκληρη την Ανατολική Ακτή πλήθος κόσμου βγήκε από τα σπίτια του και την εργασία του και παρέμεινε έξω για αρκετή ώρα.

http://www.prionokordela.gr/diethnh/panikos-stis-hpa-apo-to-seismo/

P. MICHALOPOULOS είπε...

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2011/08/1401-400x256.jpg

stavroula είπε...

Edw eimaste :D
Nai kounh8hkame ligo alla o fovos perase Vlepeis polu spanio gia mas edw. Sunh8ws oi seismoi sumvainoun sthn dutikh akth (California) En tw meta3u etoimazomaste gia ton tufwna Eirhnh. Ola se mia vdomada. Ekenwnoun ta nhsia pou prin mia vdomada para8erizame. Telika den 3ereis ti 8a sou sumvei ap thn mia sthgmh sthn allh.
Seismoi k katapontismoi :D

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έτσι είναι Σταυρούλα!
Δεν ξέρεις! Ο Κύριος γνωρίζει…

Προσευχόμαστε για εσάς. Να είστε πάντα καλά. Όλα να περάσουν ανώδυνα…

Χαίρετε! :D