Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Οικονομική κρίση, και, στις ΗΠΑ?

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ:

Η Γερουσία των Η.Π.Α. απέρριψε πριν από λίγο, με 59 ψήφους κατά και 41 ψήφους υπέρ, νομοσχέδιο, το οποίο νωρίτερα η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ είχε εγκρίνει και είχε σκοπό τη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος. Το εν λόγω νομοσχέδιο στόχευε στην παροχή μιας βραχυπρόθεσμης αύξησης, κατά 900 δισεκατομμύρια δολάρια, του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αναμενόμενη καθώς οι Δημοκρατικοί (έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία) είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα το καταψηφίσουν, τοποθετούμενοι υπέρ ενός πιο μακροπρόθεσμου σχεδίου αύξησης του ορίου του χρέους στα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο προβλέπει παράλληλα περικοπές που ανέρχονται σε περίπου 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ο επικεφαλής της ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ριντ αναμένεται να προωθήσει μια διαφορετική προσέγγιση, που φιλοδοξεί ότι θα αποσπάσει ικανό αριθμό ψήφων ώστε να εγκριθεί και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου πριν από την λήξη της προθεσμίας της 2ας Αυγούστου.

Το νομοσχέδιο Ριντ ενδέχεται να εγκριθεί από τη Γερουσία την Δευτέρα.


Άλλωστε ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Σ’ αυτό το πλαίσιο η αμερικανική προεδρία, αφού χαρακτήρισε «νεκρό» το ρεπουμπλικανικό νομοσχέδιο, κατόπιν κάλεσε τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Κογκρέσου να αρχίσουν χωρίς χρονοτριβή προσπάθειες εξεύρεσης ενός συμβιβασμού για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ.
«Τώρα που ξεπεράσαμε ακόμα μια άσκηση πολιτικαντισμού, με το χρόνο να φθίνει, οι ηγέτες (των δύο κομμάτων) πρέπει να αρχίσουν να εργάζονται μαζί αμέσως για να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός ο οποίος θα αποτρέψει τη στάση πληρωμών και θα θέσει τα θεμέλια για μια ισορροπημένη μείωση του ελλείμματος», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ σε ανακοινωθέν του.

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/70072/wra-mhden-gia-to-amerikaniko-chreos