Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Παραπορτιανή – Μύκονος: Μητροπολίτης μόνος, ψάχνει…



Έτσι που λες Μιχάλη! 
Δεν υπάρχει μέτρο στο ντύσιμο. 

Με καταλαβαίνεις! 

Θα μου πεις: «Τέτοιοι οι Επίσκοποι, τέτοιο και το εκκλησίασμα»!..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι οι γυναίκες ακόμη κι όταν προσεύχονται στο σπίτι να φοράνε μαντίλι στο κεφάλι...
Στη φωτογραφία όχι μόνο μαντίλι δεν φοράνε οι γυναίκες αλλά και το ντύσιμό τους δεν αρμόζει για να παρουσιαστούμε μπροστά στο Θεό, έτσι προκλητικά...
Ο Ιερός ναός δεν είναι χώρος life style, αλλά είναι χώρος περισυλλογής, λατρείας και προσευχής, προς αυτόν που πίρε τις δικές μας αμαρτίες πάνω του...
Βέβαια ο κύριος υπεύθυνος δεν είναι ο (ανενημέρωτος) πιστός, αλλά ο επίσκοπος, αυτός ο σύγχρονος Απόστολος, που άφησε το ποίμνιο του Χρίσου χωρίς Θεολογικό Κήρυγμα...

Με αγάπη ''Αμαρτωλών Σωτηρία''

Ανώνυμος είπε...

Που το λέει αυτό αγαπητέ, ο Παύλος;

Η σχετική περικοπή βρίσκεται στο Κορ. Α΄ 11. 1-16.

Εκεί λοιπόν λέει: "Και κάθε γυναίκα που προσεύχεται ή προφητεύει με ακάλυπτη την κεφαλή, ντροπιάζει την κεφαλή της..... Εάν μια γυναίκα δεν έχει κάλυμμα, τότε ας κόψει τα μαλλιά της..... ενώ εάν η γυναίκα έχει μακρυά μαλλιά, αυτό είναι δόξα γι' αυτήν; Διότι τα μακρυά μαλλιά της έχουν δοθεί για κάλυμμα".

Τι λέει λοιπόν ο Παύλος; Ότι η γυναίκα πρέπει να έχει κάλυμμα στο κεφάλι της, που είναι τα μακρυά μαλλιά της. Αν δεν έχει μακρυά μαλλιά και είναι κουρεμένη, τότε και ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ πρέπει να φέρει κάλυμμα στην κεφαλή.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

1 Κορινθίους 11:1-15

1 Να γίνεστε μιμητές μου, όπως είμαι και εγώ του Χριστού.

2 Σας επαινώ επειδή σε όλα τα πράγματα με έχετε στο νου σας και κρατάτε γερά τις παραδόσεις όπως σας τις παρέδωσα. 3 Θέλω δε να ξέρετε ότι η κεφαλή του κάθε άντρα είναι ο Χριστός· η κεφαλή δε της γυναίκας είναι ο άντρας· η κεφαλή δε του Χριστού είναι ο Θεός. 4 Κάθε άντρας που προσεύχεται ή προφητεύει έχοντας κάτι πάνω στο κεφάλι του ντροπιάζει το κεφάλι του· 5 αλλά κάθε γυναίκα που προσεύχεται ή προφητεύει με ακάλυπτο το κεφάλι της ντροπιάζει το κεφάλι της, γιατί είναι ένα και το αυτό με γυναίκα που έχει ξυρισμένο κεφάλι. 6 Διότι αν μια γυναίκα δεν καλύπτεται, τότε ας κουρευτεί κιόλας· αλλά αν είναι επαίσχυντο για μια γυναίκα να κουρεύεται ή να ξυρίζεται, τότε ας καλύπτεται.

7 Διότι ο άντρας δεν οφείλει να έχει καλυμμένο το κεφάλι του, αφού είναι εικόνα και δόξα του Θεού· αλλά η γυναίκα είναι δόξα του άντρα. 8 Διότι ο άντρας δεν είναι από τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα από τον άντρα· 9 και, επιπλέον, δεν δημιουργήθηκε ο άντρας για χάρη της γυναίκας, αλλά η γυναίκα για χάρη του άντρα. 10 Γι’ αυτό οφείλει η γυναίκα να έχει ένα σημείο εξουσίας πάνω στο κεφάλι της, λόγω των αγγέλων.

11 Εκτός αυτού, σε σχέση με τον Κύριο ούτε γυναίκα υπάρχει χωρίς τον άντρα ούτε άντρας χωρίς τη γυναίκα. 12 Διότι όπως η γυναίκα είναι από τον άντρα, έτσι και ο άντρας είναι μέσω της γυναίκας· αλλά τα πάντα είναι από τον Θεό. 13 Κρίνετε εσείς μόνοι σας: Είναι κατάλληλο μια γυναίκα να προσεύχεται στον Θεό ακάλυπτη; 14 Δεν σας διδάσκει η ίδια η φύση ότι αν ένας άντρας έχει μακριά μαλλιά, είναι ατίμωση για αυτόν, 15 αλλά αν μια γυναίκα έχει μακριά μαλλιά, είναι δόξα για αυτήν; Επειδή τα μαλλιά της τής έχουν δοθεί αντί για κάλυμμα του κεφαλιού.