Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - Υπόδικες οι μαϊμούδες ορθόδοξες ιστοσελίδες «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» και «Ο.Ο.Δ.Ε.»

ΔΙΑΒΑΖΩ: Υπόδικες οι μαϊμούδες ορθόδοξες ιστοσελίδες «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» και «Ο.Ο.Δ.Ε.»

Τετάρτη, 18 Μάιος 2011, 8:28
Από: Hristos Halkias
hristo7@otenet.gr
Προς: blog “xairete”
michalopoulos_p@yahoo.gr


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Υπόδικες οι μαϊμούδες ορθόδοξες ιστοσελίδες «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» και «Ο.Ο.Δ.Ε.»

Ο γνωστός εκδότης κ. Χαλκιάς Χρήστος των Εκδόσεων Όρος, ζήτησε την εισαγγελική συνδρομή για να ανακαλύψει τους αόρατες συκοφάντες των ιντερνετικών σεχτών «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» και «Ο.Ο.Δ.Ε.» οι οποίοι όπως όλοι αυτοί που δεν έχουν επιχειρήματα απλά βρίζουν, όπως είπε ο Ρενάν.

Όπως αποκαλύφθηκε όντως πρόκειται για χαμηλού επιπέδου άτομα που έχουν κατά κανόνα εκδιωχθεί ως προβληματικά από διάφορες ετερόδοξες ομάδες τα οποία παριστάνουν τους θεολόγους, τους πατρολόγους και τους αιρεσιολόγους !!!

Το «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» έφθασε σε τέτοια αρρωστημένη έπαρση ώστε ανακήρυξε το περιοδικό «Εφημέριος» ως «…αιρετικό Προτεσταντικό …»

Μετά από αλληλογραφία με την Ιερά Σύνοδο εν όψει του γεγονότος ότι ο εισαγγελέας ζήτησε πέρα από την αστική και την ποινική δίωξη όλων αυτών των συκοφαντών βεβαιώθηκε επισήμως ότι όλοι αυτοί οι ανώνυμοι λασπολόγοι και ψευδολόγοι ουδεμία σχέση έχουν με την Εκκλησία αλλά αποτελούν ιδιωτικές προσπάθειες δήθεν νεοφώτιστων «ορθοδόξων» . 

Η αληθινή Ορθοδοξία δεν βρίζει, δεν επαίρεται δεν ασχημονεί. Απλά είναι ατυχή θύματα του «αρχεκάκου όφεως».

Ακολουθεί συνημμένη προς συνέχεια της δημοσίευσης η αλληλογραφία και το άρθρο του βιβλίου του Γ. Μουστάκη, Opus Dei στην Ελλάδα για τις Ιντερνετικές σέχτες. 


Προς
Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος
Γραφείο επί των αιρέσεων
Υπ’ όψιν π. Κυριάκου Τσουρού Αθήνα 9 Μαρτίου 2011

Κύριοι,
Ονομάζομαι Χαλκιάς Χρήστος και είμαι υποψήφιος Δρ. Θεολογίας, μέλος του σώματος εποπτείας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Η Αποστολική Πίστη», που σύμφωνα με το άρθρο 2ο του Καταστατικού της στόχο έχει την «ανάδειξη της Πατερικής Ορθοδοξίας», υπεύθυνος του συγγραφικού και ερευνητικού τμήματος της και διευθυντής των Εκδόσεων Όρος.
Επειδή εδώ και αρκετό διάστημα δύο συγκεκριμένες διαδικτυακές νέο-ορθόδοξες σέχτες (σύμφωνα με τον όρο του καθ. Γ. Μουστάκη) το ‘Αντιαιρετικό Εγκόλπιο’ και η ‘Ο.Ο.Δ.Ε.’ κάνουν αήθεις επιθέσεις εναντίον του προσώπου μου και των προαναφερθέντων ιδρυμάτων δείχνοντας το χαμηλό επίπεδο και την εμπάθεια που τους διακατέχει αποφάσισα να προσκομίσω τα στοιχεία στον εισαγγελέα με σκοπό την αστική τους δίωξη. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε συμπληρωματικά να ζητήσω και την ποινική τους δίωξη, πράγμα το οποίο και έκανα.
Λόγω της αρμοδιότητας σας, παρακαλώ, να ενημερωθώ εγγράφως ότι οι διαδικτυακές νέο-ορθόδοξες σέχτες «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» και «Ο.Ο.Δ.Ε.» δεν έχουν καμιά οργανική σχέση με την Εκκλησία και δεν την εκπροσωπούν.
Βάσει του άρθρου 4 του Κώδικα της Διοικητικής Διαδικασίας (ΚΔΔ), του Νόμου 2690/1999, παρακαλείσθε να απαντήσετε εντός των νομίμων χρονικών ορίων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΧΑΛΚΙΑΣ Σ. ΧΡΗΣΤΟΣ


Από το άρθρο του βιβλίου του Γ. Μουστάκη, Opus Dei στην Ελλάδα για τις Ιντερνετικές σέχτες:
[Μουστάκης.jpg]
Ιντερνετικές ορθόδοξες σέχτες ...

Με την εμφάνιση του Διαδικτύου (Ιnternet) εμφανίσθηκαν ένα μεγάλο πλήθος από ορθόδοξες σέχτες οι οποίες βέβαια δεν εκπροσωπούν κατά κανένα τρόπο την επίσημη ιεραρχία σύμφωνα δε με την ρητή διαβεβαίωση του γραμματέως της επιτροπής επί των Αιρέσεων ο οργανικά συνδεδεμένος με την Εκκλησία διαδικτυακός τόπος είναι μόνο το Ecclesia.gr
΄Ετσι όλοι αυτοί οι όψιμοι αιρεσιολόγοι “νεο-ορθόδοξοι” όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την επίσημη Εκκλησία αλλά βλάπτουν την γενική εικόνα της. [...]

Πρόσφατα στελεχώθηκαν από διάφορα άτομα προερχόμενα από ετερόδοξες ομάδες τα οποία ήταν ήδη πρόβλημα εκεί που βρίσκονταν γι΄ αυτό και απομονώθηκαν, τα οποία χωρίς κάποια παιδεία βρίζουν τους πάντες και τα πάντα δείχνοντας απλώς το χαμηλό επίπεδο και την εμπάθεια που τους διακατέχει. [...]
Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στηρίζουν ακροδεξιές θέσεις ενώ κλείνουν σαφώς προς τον “παλαιοημερολογητισμό”. [...]
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η πολεμική επεκτάθηκε στον μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Μελέτιο που “τόλμησε” να επιτρέψει την μετάφραση της λειτουργίας στην απλή γλώσσα και μάλιστα κάθε Κυριακή σε μία ορισμένη εκκλησία τελείται έτσι.
Ο χειροτονηθείς υπ΄ αυτού π. Κων/νος Μπέης ξεκίνησε μία παρόμοια τέλεση της λειτουργίας στην απλή γλώσσα στην Αθήνα και σταμάτησε από τον σάλο που ξεσήκωσαν εναντίον του οι Μεσαιωνιστές. [...]


Τι υποστηρίζουν;

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.jpg]


Ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Ορθόδοξος κατηχητής, γράφει γι αυτούς σε φόρουμ στο Ίντερνετ:
 
Λένε ότι οι ορθόδοξοι, μόνο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ επιτρέπεται να ακούνε τα αγιογραφικά αναγνώσματα! Λένε, ότι τ’ αγιογραφικά αναγνώσματα, το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος, πρέπει να ψέλνονται. Ας μη καταλαβαίνουν τα νοήματα οι εκκλησιαζόμενοι. Αρκεί που βρίσκονται μέσα στο λειτουργικό χώρο της ορθόδοξης λατρείας! (σ.σ. ως διά μαγείας)
Λένε, ότι η λατρεία δεν είναι υπόθεση νοηματική, αλλά βιωματική! Λένε, ότι η μελέτη της Γραφής ... είναι ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
... ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ (δε) ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ, ... καταδικάζουν σε πνευματική λιμοκτονία το λαό του Θεού ...”

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράφετε: "Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στηρίζουν ακροδεξιές θέσεις ενώ κλείνουν σαφώς προς τον “παλαιοημερολογητισμό”".
Εύκολο θύμα οι "παλαιοημερολογίτες" κ. Μιχαλόπουλε ε; Δεν βλέπετε εδώ http://www.egolpion.com/zhlotes.el.aspx και εδώ http://www.oodegr.com/oode/orthod/paleoimerologites/ekklis_lathi1.htm και αλλού πόσο μας πολεμούν. Πάλι οι "παλαιοημερολογίτες" φταίνε;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Από το άρθρο του βιβλίου του Γ. Μουστάκη, Opus Dei στην Ελλάδα για τις Ιντερνετικές σέχτες:
«Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στηρίζουν ακροδεξιές θέσεις ενώ κλείνουν σαφώς προς τον “παλαιοημερολογητισμό”.»

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έχετε δίκιο! Συμφωνώ μαζί σας, και διαφωνώ κι εγώ με τον κ. Μουστάκη!