Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Κύριε σώσον τους ευσεβείς

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Έντυπη Έκδοση Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Τους κάρφωσε το «Spiegel»
Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Σαν κεραυνός έπεσε στο Βερολίνο η είδηση που μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής η ηλεκτρονική έκδοση του «Spiegel» ότι στο Λουξεμβούργο διεξήγετο έκτακτη μυστική σύνοδος, αντικείμενο της οποίας ήταν η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η είδηση έγινε αμέσως κεντρικό θέμα για τα γερμανικά ΜΜΕ, καθώς η πορεία του ειδησεογραφικού περιοδικού «Der Speiegel» δεν έχει συνηθίσει την κοινή γνώμη σε δημοσιογραφικά πυροτεχνήματα. Για το λόγο αυτόν και από τους περισσότερους η συγκεκριμένη είδηση έγινε δεκτή με μεγάλη προσοχή.

Τη δημοσίευσή της ακολούθησαν μέσα σε λίγη ώρα απανωτές διαψεύσεις, μια και τα τηλέφωνα των υπουργείων στη γερμανική πρωτεύουσα πήραν φωτιά.

Το υπουργείο Οικονομικών, σε μια πολύ λιτή επίσημη γραπτή ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Διαψεύδουμε με έμφαση». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, είπε πως «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο τραπέζι (εννοώντας την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ), ούτε και υπήρξε ποτέ για τη γερμανική κυβέρνηση. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα».

Ωστόσο, ο κ. Ζάιμπερτ μπορεί να αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δεν είπε όμως κουβέντα για ενδεχόμενη μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο. Και το μυστήριο αυτό λύθηκε, εν μέρει, αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν κυβερνητικοί παράγοντες άρχισαν ανώνυμα να μιλούν για τη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο.

«Δεν ισχύει το ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποχώρησή της από το ευρώ, ούτε ότι τέθηκε τέτοιο θέμα», δήλωσαν ανώτατοι αξιωματούχοι, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν γιατί συνεκλήθη μια τέτοια έκτακτη συνάντηση στο Λουξεμβούργο, Παρασκευή βράδυ, μετά το κλείσιμο των χρηματιστηρίων και των τραπεζών. Και μάλιστα με χώρες όπως το Βέλγιο να δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν απολύτως τίποτε γι' αυτή.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=273579