Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Εσείς, σε ποιο… ορθόδοξο – «μασονικό» ναό εκκλησιαστήκατε απόψε;

Όπως και χθες με τον μητροπολίτη στα Σπάτα, έτσι και σήμερα με τον μητροπολίτη Πειραιά παρατηρήσαμε ότι ήταν απλά ντυμένος κι αυτός - στην ακολουθία του Νυμφίου - δηλαδή με το ράσο μόνο, χωρίς εκείνη την ρόμπα την ξεκούμπωτη την μελιτζανί, την οποία ωστόσο φορούσε -χρυσοστόλιστος και σήμερα - ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ένα άλλο φαινόμενο – εκτός από τους πιστούς που δεν κάνουν σωστά το σημείο του σταυρού – είναι εκείνα τα μακρόσυρτα των ψαλτών και οι λαρυγγισμοί τους, και οι εκφράσεις του προσώπου τους σαν να δυσκολεύονται να ενεργηθούν, με το στόμα μάλιστα σαν της κότας τον ποπό που κάνει το αυγό...

Οι ψαλτάδες που φαίνονται σαν κουρδιστοί, που κινούνται σπαστικά με τα χέρια τους να διευθύνουν τάχα την χορωδία… Κινήσεις, που τις κάνουν ακόμα και αν είναι μόνοι τους στο αναλόγιο και δεν υπάρχει κανείς να τον διευθύνουν. Όλα αυτά αποσπούν την προσοχή και δεν είναι καθόλου ιεροπρεπή!

Κάτι δε που παρατηρήσαμε και σήμερα (για να επανέλθουμε στον Πειραιά) είναι ότι ακόμα και σήμερα - μια τέτοια μέρα που επιβάλλεται να δείχνουμε το ταπεινό φρόνημα - βλέπαμε σε εξέχουσα θέση μέσα στο ναό, εκτός από τον μητροπολίτη και κάτι άλλα πρόσωπα - λαϊκά αυτά (επίσημα υποθέτω) δεξιά και αριστερά, πάνω από το μαρμάρινο κιγκλίδωμα που χωρίζει τον απλό στρατιώτη λαό, από τους υψηλόβαθμους – βαθμοφόρους εκκλησιαζόμενους (τι βαθμού άραγε;), αν και ο μητροπολίτης αυτός διατείνεται ότι είναι… κατά της μασονίας!!!..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΜΕΤΡΑΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΡΑΣΟ ΟΥΤΕ Η ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ.ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ.ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ,ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τώρα που αναφερθήκατε σε ιερείς, θυμήθηκα ότι στην ακολουθία του Νυμφίου εκεί στην Αγία Τριάδα Πειραιά, νωρίτερα, έβλεπε κανείς και ένα τσούρμο από παπάδες στο ψαλτήρι.
Γιατί άραγε; Δεν έφταναν οι ψάλτες;

Ή μήπως τους επιστράτευσαν ιδικά για την περίπτωση - σαν καλλίφωνους - λόγω της τηλεοπτικής κάλυψης;

Όπως και να έχει, φαίνεται ότι περισσεύουν ιερείς, ...τη στιγμή που οι ιεράρχες παραπονούνται για ελλείψεις και πιέζουν την Κυβέρνηση να εξαιρεθεί η Εκκλησία από τον περιορισμό των προσλήψεων!..