Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Άγιο Φως: Όταν (το) κοιτάς από ψηλά, μοιάζει ο κόσμος (που το…μπιζάρει) ζωγραφιά (καρικατούρα του κερατά)!..

4 σχόλια:

Unknown είπε...

are kobinadoroi!taxa m taxa m...Meta apo kati tetio to xrima reei af8ona!

Ανώνυμος είπε...

Προφητικός ο λόγος του αγίου Γρηγορίου Νύσσης:

"Κι έπειτα αν ήταν αφθονότερη η χάρη στην περιοχή των Ιεροσολύμων, δεν θα βασίλευε η αμαρτία σ' αυτούς που κατοικούν εκεί. Τώρα όμως δεν υπάρχει είδος ακαθαρσίας που να μην το αποτολμούν αυτοί. Και πορνείες και μοιχείες και κλοπές και ειδωλολατρικές και μαγικές πράξεις και μίση και φόνοι διαπράττονται εκεί. Το τελευταίο μάλιστα κακό, δηλαδή το έγκλημα, επικρατεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε για την διάπραξη φόνου να μην παρατηρείται τέτοια προχειρότητα πουθενά αλλού, όση στα μέρη εκείνα, όπου για χάρη του αισχρού κέρδους, οι ομοεθνείς να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο σαν θηρία. Εκεί, λοιπόν, όπου συμβαίνουν αυτά, ποιά απόδειξη υπάρχει, ότι είναι πλουσιότερη η χάρη σ' αυτά τα μέρη;" ("Περί των απιόντων εις Ιεροσόλυμα", σελ. 21).

"Εκεί, λοιπόν, όπου συμβαίνουν όλα αυτά (δηλ. κάθε είδους ακαθαρσίες, πορνείες, μοιχείες, κλοπές, ειδωλολατρικές και μαγικές πράξεις (!), μίση και φόνοι), ποιά απόδειξη υπάρχει, ότι είναι πλουσιότερη η χάρη σ' αυτά τα μέρη;".

Η απάντηση είναι ότι η χάρη είναι πλουσιότερη, καθότι διενεργείται εκεί, μια από τις ειδωλολατρικές και μαγικές πράξεις, δηλ. η αφή του αγίου φωτός.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Φοβερό!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΑΓΙΟ ΦΩΣ (Από: Konstantinos Katsifas)

http://xairete.blogspot.com/2011/04/konstantinos-katsifas.html