Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Orestis Tsantalis, σας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στο Facebook...

Archimandrite Christodoulos

Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2011, 16:41
Από: Facebook
Προς: Panagiotis Michalopoulos
michalopoulos_p@yahoo.gr
Ο Orestis Tsantalis, σας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στο Facebook...

Orestis Tsantalis
mhn anyshxhte o theos den tha pathei kati oute emeis...
kai meis amartwloi eimaste... oso gia ton «arhimandrith» aston na ton kreinei o theos...
kai o agios iwannhs o xrysostomos otan egine arxiepiskopos , oi misoi mitropolites htan magoi... kai tous katheresai..
(31 Μαρτίου στις 4:41 μ.μ)


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ:

Panagiotis Michalopoulos
1. Απλά εκφράζω μια άποψη, όπως κάνουμε όλοι μας. Και η ευαισθησία μας, δεν αφορά στο αν «θα πάθει κάτι ο Θεός» (μια φορά τον σταύρωσαν – τον θεάνθρωπο - οι ιερείς της εποχής), άλλα στο ότι ανασταυρώνεται ο Χριστός, στο πρόσωπο των ελαχίστων αδελφών του… Στο πρόσωπο όσων σκανδαλίζονται από τα καμώματα των σημερινών ιερέων, και χάνονται ψυχές, για τις οποίες έχυσε το αίμα του στον Σταυρό ο Κύριος…
2. Για τον αρχιμανδρίτη που λέτε, εμείς δεν τον κρίνουμε όπως θα τον κρίνει – κατακρίνει σαν αμετανόητο ο Θεός. Εμείς κρίνουμε, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο: για μη κατακριθεί τελικά, για να μην κολαστεί, για να συνέρθει και να μη μείνει αμετανόητος.
Και υπάρχει εκκλησιαστική δικαιοσύνη για να τον κρίνει, και να τον αποσχηματίσει κιόλας αν χρειάζεται!
3. Προέχει η κάθαρση στην Εκκλησία αγαπητέ. Κι αν δεν φωνάξουμε εμείς, πώς θα γίνει η κάθαρση; Πώς νομίζετε ότι έμαθε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την ύπαρξη όλων αυτών των αναξίων Επισκόπων; Δεν μύρισε τα νύχια του, βέβαια, άλλα πληροφορήθηκε γι αυτούς από την ανάλογη κριτική των χριστιανών της εποχής, των χριστιανών που τολμούσαν και έλεγαν την γνώμη τους για το ράσο… Των χριστιανών, που έκριναν τα κακώς κείμενα!..
(31 Μαρτίου στις 6:54 μ.μ.) 

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Orestis Tsantalis.

Όσο για την κάθαρση <>το Άγιο Πνεύμα,{το οποίο είναι ο συνεκτικώς πυρήνας της Εκκλησίας που άφησε την Πεντηκοστή ο Χριστός μας,γιατι αν δεν υπάρχει αυτό ανάμεσα μας τότε δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε σε κάτι (ανθρώπινο)}υπάρχει για να φωτίζει τους αρμόδιους ώστε να επεμβαίνουν όταν θέλει εκείνο και με το πνέυμα που θέλει το Άγιο Πνεύμα.
(31 Μαρτίου στις 10:00 μ.μ.)


Panagiotis Michalopoulos

«Το Άγιο Πνεύμα, υπάρχει για να φωτίζει τους αρμόδιους ώστε να επεμβαίνουν όταν θέλει εκείνο και με το πνέυμα που θέλει το Άγιο Πνεύμα», λέτε!
Εσείς λοιπόν, δηλώνετε απνευμάτιστος και αναρμόδιος. Νεκρός πνευματικά! Μακαρία η οδός σας… Μην κάνετε λοιπόν κανένα άλλο σχόλιο. Ποτέ πια! Για οτιδήποτε και οπουδήποτε!
(31 Μαρτίου στις 10:43 μ.μ.)