Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Λύσσαξαν από χθες τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης, κατά του Αμβρόσιου!

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011


Η δημαγωγία του κ. Μουστάκη: «Ο μητροπολίτης, εμπορεύεται το ΕΘΙΜΟ του ρυζιού! Για όνομα του θεού!»

Εμφανίστηκε στο ρεπορτάζ, ΚΑΙ, ο φίλος του κ. Καρδάση μας, ο κ. Γιώργος Μουστάκης…

Έκανε μια φορά και κάτι καλό στη ζωή του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, και πέσανε επάνω του για να τον φάνε τον άνθρωπο! 
Από χθες, λοιπόν, άρχισε να παίζει στα κανάλια η είδηση ότι ο Σεβασμιότατος έβγαλε μια εγκύκλιο για τους γάμους, στην οποία επικρίνει: το πέταμα του ρυζιού, το πάτημα του ποδιού, και την άσεμνη εμφάνιση στο μυστήριο.

Αυτοί λοιπόν που (επίκαιρο κιόλας) θέλουν την εκκλησία καρναβαλική, ξεσπάθωσαν κατά του Επισκόπου, και τον επικρίνουν με ειρωνεία και με χλεύη...

Έτσι, και στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ είδαμε - πριν από λίγο - ένα σχετικό ρεπορτάζ στο οποίο διάφοροι τύποι υπεραμύνονται του «εθίμου» με το ρΥζι αφού αυτό, λένε, έχει να κάνει, λένε, με το… ρΙζωμα της σχέσης!

Σαν φάντες μπαστούνι μάλιστα, ή σαν κερασάκι στην τούρτα, εμφανίστηκε στο τέλος του ρεπορτάζ (όχι ολόκληρος, για ευνόητους λόγους) και ο φίλος του κ. Καρδάση μας, ο «πολύς» (...από τη μέση και πάνω) κ. Γιώργος Μουστάκης ...

...ο όποιος υπεραμύνθηκε κι αυτός του «εθίμου» του ρυζιού αναφωνώντας κιόλας με αγανάκτηση (για την προσπάθεια κατάργησης του «εθίμου» από τον Μητροπολίτη): 

«Τι είναι αυτά που κάνει  - εμπόριο με το έθιμο - ο κ. Αμβρόσιος Λενής! Για όνομα του Θεού!». 

Ποιου θεού κ. Μουστάκη μας; Του Καζαντζάκη σας, μήπως;


Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009


Όλο και πιο τυχεροί γίνονται τελικά οι παπάδες μας, στις μέρες μας!..


Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010


Αποκλειστικό: Αλλάζουν τα λόγια στο μυστήριο του γάμου. Θα λέει η Εκκλησία στην (κατάλληλα «ντυμένη») νύφη…

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1/ Κατ' αρχήν το ρύζι, στην παράδοση του λαού μας συνδέεται με κακοτυχία, άσχετα αν μετατράπηκε αργότερα σε καλοτυχία.

2/ Δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση ρυζιού, όπως στη Μητρόπολη Ν. Σμύρνης, αλλά επιτρέπεται η ρίψη, αρκεί να τα ακουμπήσεις. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Υπάρχει δηλ. παραθυράκι, για να μην πούμε μπαλκονόπορτα!

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ποιος μπαίνει από την μπαλκονόπορτα ή από το παραθυράκι σε ένα ξένο σπίτι;

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ:

Η εγγύηση ότι δεν θα «ξεσαλώσουν» στον δικό σας Ησαΐα ορίζεται στα 50 ευρώ, ποσό που θα πληρώσετε ως πρόστιμο σε περίπτωση που «βρέξει» ρύζι! Το μέτρο θα ισχύει από τον ερχόμενο μήνα, οπότε όσοι προλάβατε μέχρι τέλη Μαρτίου... προλάβατε.

«Εφεξής, οι μελλόνυμφοι θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι λαμβάνουν την ευθύνη εφαρμογής του μέτρου, θα καταθέτουν εγγύηση εφαρμογής, το οποίο θα επιστρέφεται μετά το τέλος του μυστηρίου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της μητρόπολης, η οποία επισημαίνει πως ο καθαρισμός της εκκλησίας -ειδικά το βράδυ του Σαββάτου- παραείναι δαπανηρός.

Κι αν νομίζατε πως εδώ τελείωσαν οι απαγορεύσεις, απατάσθε! Φίλη νύφη που αδημονείς να πατήσεις το πόδι του γαμπρού, ξέχνα το κι αυτό! Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Αμβρόσιος το απαγορεύει «οριστικά και αμετάκλητα», υποστηρίζοντας πως «υπονομεύει την ευτυχία του ζευγαριού»!

Με την ίδια ανακοίνωση απαγορεύεται και... το στήσιμο, ενώ νύφες και καλεσμένες καλούνται να είναι ευπρεπώς ντυμένες (και όχι με το πιο αβυσσαλέο ντεκολτέ που βρήκαν πρώτο).

ΠΗΓΗ: Star.gr


Γ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ("Διαμαρτυρόμενος" κατά του Αμβρόσιου):
ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!»

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σήμερα 19:11 από χρήστη κ

Εγώ συμφωνώ! Γιατί να μου ρθει το ρύζι στη μαπα? Το βρίσκω πολύ χαζό έθιμο! Όπως και το πάτημα στο πόδι ή το στήσιμο στην εκκλησία.Ειδικά το τελευταίο σαν να δίνει ένα ύφος στο όλο θέμα τους γάμου ότι η γυναίκα κάνει και χάρη που παντρεύεται τον άντρα! Έτσι τη βλέπουν δυστυχώς οι γυναίκες! Και λυσσάνε να παντρευτούν και νομίζουν ότι σου κάνουν και χάρη!

http://www.freegossip.gr/News.php?ID=50327

Ανώνυμος είπε...

Όλα ωραία και καλά, εκτός από τα όβολα για το ρύζι. Ή το απαγορεύεις τελείως (που είναι και το σωστό) είτε δεν το απαγορεύεις, όπως τώρα με τα 50€.

Τότε βάλε και όβολα για το πάτημα, το στήσιμο και το ντύσιμο, οπότε 4Χ50 = 200€ και λύνεις όλα τα προβλήματα!

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τα μέτρα είναι καλά!
Καλύτερο αυτό το κάτι, από το τίποτε, από την πλήρη ασυδοσία.

Σχετικά με το ρύζι, υπάρχει λοιπόν αυτή η όποια και όση απαγόρευση. Καλυτέρα βέβαια από το πρόστιμο αυτό, θα ήταν η κατήχηση ότι το «έθιμο» αυτό είναι παγανιστικό... Αλλά είπαμε, κι αυτό κάτι είναι.

Είναι πιο πολύ ένα μήνυμα (ότι βρομίζει ο χώρος) και όχι τόσο το πενηντάρικο.

Υπήρχε η απαγόρευση, και, στο γάμο του Μάρκου Σεφερλή στη μητρόπολη Γλυφάδας πρόσφατα, άλλα αυτός περιφρόνησε την τάξη, και έδωσε εντολή να πετάξουν ρύζι... Kαι μετά έκανε και δηλώσεις χλευασμού προς τον ιερέα που τέλεσε το μυστήριο λέγοντας: «χα, χα, ο παπάς φοβόταν μη γεμίσουν με ρύζια τα μούσια του, άλλα εμείς το κάναμε το κέφι μας! Χα, χα!».

Στο θέμα αυτό λοιπόν, δεν μπορεί να υπάρξει κάτι πιο αυστηρό. Τι θέλετε; Να διακοπεί το μυστήριο; Και αν πετάξει κάποιος προβοκάτορας το ρύζι, ποιος μπορεί να το ελέγξει; Αν δεν θέλουν να πληρώσουν πρόστιμο τα ζευγάρια, ας περιφρουρήσουν μόνοι τους την τελετή, ας ελέγξουν με δικούς τους ανθρώπους τους καλεσμένους!

Τώρα στα άλλα δυο θέματα (στο πάτημα και στο ντύσιμο) που είναι αποκλειστική ευθύνη του ζευγαριού, το θέμα δεν αντιμετωπίζεται με πρόστιμα.
Αν η Εκκλησία θέλει να προστατεύσει την ιερότητα του μυστηρίου γάμου, μπορεί, εκεί, να δείξει όλη την απαιτουμένη αυστηρότητα...
Να δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει στην τέλεση του μυστηρίου αν η νύφη έχει πορνική εμφάνιση, ή ότι θα διακόψει το μυστήριο αν γίνει στην πορεία αυτή η πλάκα με το πάτημα του ποδιού... Και ότι θα απαγορεύει την είσοδο στο ναό για την τελετή σε όσες γυναίκες από τις καλεσμένες είναι σκέτα κρέατα - ξετσίπωτες...

Γι αυτό σας λέω: Θα δούμε τι θα γίνει τελικά στην περιοχή του Αμβρόσιου, και τα λέμε ξανά!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Στο μυστήριο της βάπτισης: Είναι «ντύσιμο» ορθόδοξων γυναικών αυτό;

http://xairete.blogspot.com/2010/07/blog-post_7203.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: Σάββατο, 1 Μαΐου 2010. Άντζελα Δημητρίου: Περιγράφει, πώς ο Καρβέλας… «γάμησε» την Εκκλησία στον γάμο του!!! (βίντεο)

http://xairete.blogspot.com/2010/09/1-2010_25.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δήμητρα Αιγινίτη, «ντυμένη» νύφη. Θα μπορούσε να λέει: «"Πουτάνα-Εκκλησία", σου έρχομαι!»

http://xairete.blogspot.com/2010/07/blog-post_8589.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Μάρκος Σεφερλής - Τσαβαλιά: «Χα. χα! Ωραίο μυστήριο ήταν...»

http://xairete.blogspot.com/2009/06/blog-post_53.html