Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Spyros Karalis: Πόσο καλά βλέπει τα θρησκευτικά, ο κ. οφθαλμίατρος;

 
Spyros Karalis:
Eίναι να απορεί κανείς με την τύφλωση ενός μεγάλου μέρους της Χριστιανοσύνης για αιώνες, όταν καταδίκαζαν τους Εβραίους για το θάνατο του Ιησού πάνω στο σταυρό. 
Ο Χριστός ήταν προδιαγεγραμμένο να πεθάνει πριν από τη δημιουργία του κόσμου ως "εσφαγμένο Αρνίο", προκειμένου να σώσει το ανθρώπινο γένος από την αμαρτία του, ανεξάρτητα από το ποιος θα τον σκότωνε ή το πώς θα θυσιαζόταν.

Panagiotis Michalopoulos:
Εσείς κ. Spyros Karalis, δεν καταδικάζετε τους Εβραίους για το θάνατο του Ιησού; 
Δεν συμφωνείτε με τα ουαί του Χριστού στην εκκλησιαστική ηγεσία της εποχής, τα ουαί που προκάλεσαν το δολοφονικό μίσος τους ; 
Δεν κατακρίνετε ούτε και την προδοσία του Ιούδα;

Spyros Karalis:
Τα ουαί του Ιησού απευθύνονταν όπως σωστά είπες στην εκκλησιαστική ηγεσία της εποχής τους, όχι σε όλο το λαό Ισραήλ. Και οπωσδήποτε ήταν βδέλυγμα η προδοσία του Ιούδα.


Panagiotis Michalopoulos: 

Αχ αυτός ο λαός! Ίδιος είναι, και πάντα και παντού!

Ο Εβραϊκός:

Την μια μέρα ενθουσιασμένος από τη θέα του Ιησού τον επευφημούσε με τα Ωσαννά, και την άλλη μέρα παρασυρόταν σαν μάζα από τους κρατούντες και φώναζε (προς τον Πιλάτο) το Σταύρω...σον – Σταύρωσον αυτόν, τον Χριστο!

Όταν δε ανέβαινε ο Κύριος τον Γολγοθά φορτωμένος τον Σταυρό, τι γύρισε και είπε σε μια γυναίκα που τον κοίταζε με δάκρυα στα μάτια της;
Της είπε:
Γυναίκα, μη κλαις για μένα αλλά γι αυτόν τον λαό (τον Χριστοκτόνο λαό), και για τα παιδιά του λαού αυτού να κλαις!

Και πράγματι, αργότερα, ήρθε ο Τίτος και κατέσκαψε πολεμικά την περιοχή και σταύρωσε αναρίθμητους Εβραίους, ...τόσους που δεν έβρισκαν πια ξύλα για να φτιάχνουν άλλους σταυρούς γι αυτούς!


Panagiotis Michalopoulos:

Είπατε κ. Spyros Karalis, ότι «αν ο Χριστός δεν πέθαινε, θα ήμασταν ακόμη μέσα στις αμαρτίες μας, χωρίς δυνατότητα σωτηρίας.»
Και τη δυνατότητα αυτή λέτε να μας την έδωσαν άραγε οι προδότες, ο όχλος και οι φονιάδες! Όχι βέβαια! 
Ο διάβολος, φίλε, μπήκε μέσα στον Ιούδα (λέει η Γραφή) και τον κατάντησε να γίνει προδότης! 
Μήπως λοιπόν, και, ο Διάβολος μας έσωσε; Όχι βέβαια! 
Αλλά ο Θεός παγίδευσε τον εχθρό που αγνοούσε ποιος ήταν ο Χριστός, διότι αν ήξερε, δεν θα τον οδηγούσε στον Σταυρό!

Και να ξέρεις αγαπητέ Σπύρο, ότι σε οποιαδήποτε εποχή κι αν ερχόταν ο Χριστός, θα θανατωνόταν διότι παντού και πάντα ο διάβολος είναι το ίδιο φθονερός. Θα θανατωνόταν έστω κι αν ένας μόνο κάτοικος βρισκόταν τότε σε αυτόν τον πλανήτη. Εσύ, ή εγώ! Θα ερχόταν για να σώσει εσένα ή εμένα! Που εσύ ή εγώ, θα τον σταυρώναμε κιόλας!

...Θα τον σταυρώναμε, και θα είμαστε το ίδιο καταδικαστέοι («καλυτέρα να μην είχαμε γεννηθεί», σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού), το ίδιο καταδικαστέοι με τον προδότη εκείνο, με τον όχλο εκείνο, με τους κρατούντες εκείνους, γενικά (το ίδιο καταδικαστέοι) με εκείνους τους σταυρωτές του Χριστού!..

http://www.facebook.com/note.php?note_id=483373648093#!/haghios?sk=wall


Πόσο καλά βλέπει τα θρησκευτικά, ο κ. οφθαλμίατρος;

2 σχόλια:

haghios είπε...

Νομίζω ότι η "δημοσιογραφική δεοντολογία" απαιτεί να ζητούσες τουλάχιστον την άδεια να αναδημοσιεύσεις κάποια πράγματα που είδες στην ιστοσελίδα μου.
Όχι πως υπάρχει κάτι να κρύψω, αλλά καλό είναι να υπάρχει μεταξύ μας σεβασμός και να τηρούνται κάποιες δεοντολογικές αρχές στις όποιες σχέσεις μας.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αγαπητέ «Άγιος» (Spyros Karalis), ανάρτησα αυτόν τον δημόσιο διάλογο μου (μεταφορά από το facebbok), διότι βρήκα πως το σχετικό θέμα έχει ενδιαφέρον...

Και σκέφτηκα ότι θα είναι κάτι το καλό αυτό:
το να «εκτεθεί» δηλαδή και να σχολιαστεί ανάλογα, κι εδώ, στο φτωχό μου αυτό το μπλογκάκι.

Χαίρετε! :D