Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Να κάνει τον παπά ο υπουργός» (σιγά να μην κάνει και τον πούστη!)

[szakinthou1_200x200.jpg]
Όπως μαθαίνω σήμερα από τη «Ζούγκλα», ο διαβόητος μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος Συνετός (ξέρετε, αυτός του Penthouse), τα έβαλε με την κυβέρνηση, μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία ώρα μηδέν» του Mega. 

Τι είπε;

Διαβάζω στο ρεπορτάζ με τίτλο «Να κάνει τον παπά ο υπουργός»:

«Το Πάσχα που οι ενορίες και το ποίμνιο θα μου ζητάνε κληρικούς για να λειτουργήσουν στις εκκλησίες, εγώ θα τους λέω να απευθυνθούν στον υπουργό και όχι σε μένα, γιατί εκείνος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, γιατί δεν υπάρχουν πλέον παπάδες ...» είπε ο Χρυσόστομος Ζακύνθου στο πρωινό τηλεοπτικό του κήρυγμα και στην προσπάθειά του να στηλιτεύσει την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να μην εξαιρέσει από το ένα προς πέντε του δημόσιου τομέα τις ιερατικές σχολές.

«Ό,τι ισχύει για το δημόσιο τομέα θα ισχύσει και για την Εκκλησία και όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς εξαιρέσεις και με γνώμονα πάντα το ένα προς πέντε. Δηλαδή για πέντε συνταξιοδοτήσεις θα έχουμε μία πρόσληψη» απάντησε τσεκουράτα ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος με αφορμή ερώτηση που του είχε κάνει ο βουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Παπαδημούλης.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=255010&cid=7
 [adelfes_papades.jpg]
«Να κάνει τον παπά ο υπουργός» 
(σιγά να μην κάνει και τον πούστη!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: