Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Η Αγία Σοφία αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ορθόδοξους χριστιανούς και τη χριστιανοσύνη γενικότερα.»! Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

Όπως διαβάζω στην Εσπρέσο:

Μέριμνα για την προστασία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ζητούν από την Κομισιόν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και Γιώργος Παπανικολάου, επικαλούμενοι δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Sabah», σύμφωνα με το οποίο οι κακοτεχνίες και οι παραλείψεις κατά το έργο ανάπλασης του εξωτερικού τοιχώματος του ναού ενδέχεται να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές στα μωσαϊκά που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

«Με δεδομένο ότι η Αγία Σοφία αποτελεί πολιτιστικό και θρησκευτικό μνημείο παγκόσμιας ακτινοβολίας και σημείο αναφοράς για τους ορθόδοξους χριστιανούς και τη χριστιανοσύνη γενικότερα…»

ΠΗΓΗ: espressonews.gr 


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:

Εντάξει! Οι τούρκοι, το θέλουν «από έξω, μπέλα – μπέλα» το κτήριο. Για το αν είναι «από μέσα κατσιβέλα», δεν τους νοιάζει και τόσο. 
Τι τους ενδιαφέρουν οι αγιογραφίες σε ένα χώρο που τον είχαν μαγαρίσει παλιά μετατρέποντας τον από ναό σε τζάμι; 
Τι τους νοιάζει αν έχουν πρόβλημα τα χριστιανικά μωσαϊκά σε ένα χώρο που τον έκαναν μουσείο και χώρο επιδείξιων πάσης φύσεως;

Αλλά τι μας νοιάζει κι εμάς, ε; 

Δεν είναι πια ναός το κτήριο αυτό. Και ούτε πρόκειται να ξαναγίνει. Διότι και σαν έργο ήταν από την αρχή του μια πρόκληση στο Θεό, τόσο για το μέγεθος όσο και για το κόστος.

Βέβαια, οι δυο ευρωβουλευτές ισχυρίζονται ότι «η Αγία Σοφία αποτελεί πολιτιστικό και θρησκευτικό μνημείο παγκόσμιας ακτινοβολίας και σημείο αναφοράς για τους ορθόδοξους χριστιανούς και τη χριστιανοσύνη γενικότερα.»! 

Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: