Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Σαλαάμ Αλέκουμ, Αρχιεπίσκοπε κ. Ιερώνυμε!

Για το ταξίδι του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, κάνει πάλι λόγο «το Παρόν της Κυριακής». 

Στο χθεσινό της φύλλο λοιπόν η εφημερίδα, μας πληροφορεί ότι για το ταξίδι αυτό δεν επιβαρύνθηκαν οικονομικά οι χριστιανοί. Δεν ξοδεύτηκαν δηλαδή χρήματα από τον οβολό του εκκλησιάσματος. 

Ποιος λοιπόν πλήρωσε το μάρμαρο; 

Όχι βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος από την τσέπη του, αλλά ένας γνωστός άραβας μεγαλοεπιχειρηματίας, ο οποίος - λέει - διέθεσε το ιδιωτικό του αεροπλάνο (!) για την επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας!!..

Φαίνεται ότι τα γράφει αυτά η εφημερίδα, για να επανορθώσει κάπως, μετά τα όσα έγραψε στο περασμένο φύλλο (της 30/1) στο σχόλιο για τη... «λυπητερή» του ταξιδιού του Αρχιεπισκόπου και της κουστωδίας - συνοδείας του στη Συρία. 

Έγραφε:

«Φήμες λένε πως χρειάστηκε ένα μικρό φορτηγάκι για να κουβαλήσουν στο αεροδρόμιο τα δώρα (δεκαπέντε αρχιερατικές στολές, εγκόλπια, σταυρούς κ.λπ. κ.λπ.) που πρόσφεραν στον Πατριάρχη Αντιοχείας και τους αρχιερείς του.


Να δείτε που στο τέλος θα μας πούνε και μαλάκες! 

Συγγνώμη, άλλο εννοούσα: 
Στο τέλος θα μας πουν ότι ήταν λάθος, και, το ρεπορτάζ για «βαλίτσες με θησαυρούς», και ότι τα δώρα ήταν τελικά κάτι κελεμπίες (μεταχειρισμένες κιόλας), που κι αυτές τις διέθεσε ο ίδιος γνωστός (;) άραβας μεγαλοεπιχειρηματίας, μια και ήθελε να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα του.

Με λίγα λόγια: 
Σαλαάμ Αλέκουμ, Αρχιεπίσκοπε κ. Ιερώνυμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: