Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ελευθεροτυπία: Πωλείται για 50 δισ.

Ελευθεροτυπία: Πωλείται για 50 δισ.

Στον βωμό της μείωσης του δημόσιου χρέους, το οικονομικό επιτελείο ήρθε σε συμφωνία με την τρόικα των δανειστών για την πώληση:

1. Κάθε εισηγμένης ή μη δημόσιας επιχείρησης.

2. Η ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.

3. Τα εμπορικά ακίνητα.

KAI 4. 

Για την πώληση όλων των ιερών ναών, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOkTKw0gna30kpKAujQxNKZODnUBLzfr3VSvoiVnPL1VTQTjE3MATHTf68o_NWU_aAn4T_FyJ5cG6k8vnJwk33la6JDaGrT4a1Qwmsa-vl77pxWSXwZOlc2Va2OLKzf9-7jYh2ZcrFlcRo/s512/69.jpg
ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΚΟΜΑ:

Προφανώς και δεν έχει τεθεί θέμα εκποίησης ΚΑΙ ΤΩΝ αρχαιολογικών χώρων, αλλά ο κυνισμός των μελών της τρόικας να αναφερθούν σε αυτούς, λέγοντας ότι «δεν μιλάμε για μνημεία...», δείχνει και τα όρια στα οποία κινούνται συμφωνίες και διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Κατά μία άποψη, εδώ ισχύει η λαϊκή ρήση «δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ΄ ανέβει στο κρεβάτι». Δηλαδή, η μαλθακότητα της κυβέρνησης να επιτρέπει επί μήνες την ανάμειξη της τρόικας στα εσωτερικά της χώρας...

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τα 50 δισ. φέρνουν εκλογές τον Μάρτιο!

Σε πρόωρες εκλογές, οδηγεί τον Γ.Παπανδρέου η εντολή του ΔΝΤ για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας!

Μία δραματική νύχτα πέρασε το επιτελείο της κυβέρνησης, αφού η πλειοψηφία των υπουργών δεν είχε ιδέα για τις ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε η τρόικα!

Η εντολή για εκποίηση δημόσιας περιουσίας και είσπραξη των 50 δις "εδώ και τώρα!", αιφνιδίασε τους πάντες, καθώς μόνο ο πρωθυπουργός και κ.Παπακωνσταντίνου γνώριζαν τις προθέσεις του ΔΝΤ.

Ακολούθησε μία δραματική συνάντηση που ξεκίνησε στις 9 το βραδυ και διήρκησε 3 ολοκληρες ώρες, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η καθυστερημένη ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ.Πεταλωτής. "Εντολές δεχόμαστε μόνο από τον ελληνικό λαό", ήταν το βασικό μήνυμα του Γ.Παπανδρεόυ προς την τρόικα αφού συσωμη η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι οι πολίτες δεν πρόκειται να ανεχτούν τέτοιες εξαγγελίες!

Με τον φόβο της κοινωνικής αναταραχής, η κυβέρνηση εξετάζει πλέον πολύ σοβαρα το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες τον Μάρτιο- κάτι που όπως αποκλειστικά μετέδωσε ο πολιτικός συντάκτης κ.Σκουρής ,μέσα από το Real Fm- μοιάζει πλέον μονόδρομος για τον Γιώργο Παπανδρεόυ!

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/ta-50-dis-fernoyn-ekloges-ton-martio

stavroula είπε...

Ti na sou pw...
exoume mple3ei me aga8iarhdes
pro8upourgous k prez s auton ton ntounia.
Asxeta me thn a3iopistia thn Aurianhs, exoume polla afentika pou kanoun koumanto:-/