Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τούρκικος Οθωμανισμός: Δεν λυσσομανά μόνο κατά του μητροπολίτη Πειραιά, αλλα και κατά του τούρκικου καναλιού «Show TV»!

 
Τούρκικος Οθωμανισμός: Δεν λυσσομανά μόνο κατά του μητροπολίτη Πειραιά, αλλά και κατά του τούρκικου καναλιού «Show TV»!

Πρόκειται για το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Show TV που κατηγορείται για «προσβολή της ιδιωτικής ζωής» του Οθωμανού σουλτάνου «Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς» με αφορμή την παραγωγή του ομώνυμου σίριαλ, το οποίο άρχισε να προβάλλεται στις αρχές του νέου χρόνου, ...

...και που δεν είναι ντοκιμαντέρ, αλλά μια φανταστική ιστορία για τη ζωή του σουλτάνου αυτού και της καθημερινής ζωής της αυλής του στην Μεγάλη Πύλη.

Χιλιάδες πολίτες λέει διαμαρτυρήθηκαν ήδη από την προβολή του πρώτου επεισοδίου, στις 5 Ιανουαρίου, γιατί ο σουλτάνος, παρουσιάστηκε τάχα ως πότης (αν και στο σήριαλ φαίνεται να έπινε μόνο σερμπέτια και χυμούς από φρούτα) και ως φανατικός λάτρης του ποδόγυρου, αφού...

...παρακολούθησε τον χορό μιας Γεωργιανής δούλης– είναι η πρωταγωνίστρια – χριστιανής, της δούλης Ρωξελάνης την οποία και παντρεύτηκε μετά, και την έκανε σουλτάνα!..

26 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:

Ο ηθοποιός, απαντά στους οργισμένους τούρκους...

«Ο Σουλεϊμάν είναι απλώς ένας ρόλος που υποδύομαι. Πρόκειται για σίριαλ και όχι για ντοκιμαντέρ» είπε στην «Espresso» ο Χαλίτ Εργκέντς –γνωστός στο ελληνικό κοινό ως Ονούρ- απαντώντας στους συμπατριώτες του που βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το σενάριο της νέας τηλεοπτικής σειράς με τίτλο «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής», στην οποία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός.

Φωτιές έχει ανάψει στην Τουρκία το σίριαλ που πραγματεύεται τη ζωή του σουλτάνου Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς, τον οποίο ενσαρκώνει ο γοητευτικός «Ονούρ», τον οποίο το ελληνικό κοινό αγάπησε μέσα από τη σειρά «Χίλιες και μία νύχτες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Ονούρ» υποδύεται ένα σημαντικό πρόσωπο της τουρκικής Ιστορίας καθώς στο παρελθόν είχε ενσαρκώσει τον ρόλο του Κεμάλ Ατατούρκ, ωστόσο αυτή τη φορά το σενάριο δεν βρίσκει καθόλου σύμφωνη μεγάλη μερίδα του τουρκικού λαού που κάνει λόγο για εθνική προσβολή.

Ο «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής» -στη ζωή του οποίου αναφέρεται η σειρά που έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων- είναι ένας από τους μεγαλύτερους σουλτάνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και είναι γνωστός μέσα στις ιστορικές σελίδες και ως Κανουνί, δηλαδή, νομοθέτης.

Το έργο άρχισε να προβάλλεται στις 11 Δεκεμβρίου και μέχρι σήμερα το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας έχει δεχτεί περίπου 75.000 παράπονα τόσο για το σενάριο όσο και για τις σκηνές που προβάλλονται στο σίριαλ.

Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, οι διαμαρτυρόμενοι ενοχλούνται, κυρίως, διότι ο σουλτάνος παρουσιάζεται ως φιλήδονος και λάτρης του αλκοόλ, πράγμα που, όπως ισχυρίζονται με πάθος, δεν συνάδει με τη πραγματικότητα.

Με το επιχείρημα ότι το σενάριο του σίριαλ δεν ανταποκρίνεται στην ιστορική πραγματικότητα που αφορά τη ζωή του σουλτάνου, διακόσιοι διαδηλωτές του Κόμματος Ευδαιμονίας του οποίου ηγείται ο ισλαμιστή ηγέτης Νετζμετίν Ερμπακάν και της Ένωσης Νέων Ανατολής ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της παραγωγής, αλλά και του καναλιού από το οποίο προβάλλεται η σειρά.

Εξοργισμένοι έσκιζαν αφίσες της σειράς που ήταν τοιχοκολλημένες στους δρόμους, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά των ανθρώπων της παραγωγής του σίριαλ.

Η ομάδα των φανατικών ισλαμιστών επιτέθηκε με αβγά και ξύλα στα γραφεία της παραγωγής φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Κυβέρνηση, μην κοιμάσαι, υπερασπίσου την Ιστορία» και «να κοπούν τα χέρια αυτών που αγγίζουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Οι διαδηλωτές αποκαλούσαν τους ιθύνοντες του σίριαλ «Παιδιά του Βυζαντίου» και όπως δήλωσαν σε τουρκικές εφημερίδες, έχουν γίνει πυρ και μανία διότι –κατά τη γνώμη τους- η σειρά στην οποία τον Σουλεϊμάν υποδύεται ο Χαλίτ Εργκέντς διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα και τα ιστορικά στοιχεία.

Απειλούν, δε, πως αν δεν κοπεί άμεσα η προβολή της, θα ξεκινήσουν εκστρατεία κατά του καναλιού και θα καλέσουν τον τουρκικό λαό να μην παρακολουθεί κανένα από τα προγράμματα του σταθμού.

Σε επικοινωνία με τον Χαλίτ Εργκέντς μέσω της μάνατζερ του Ελίφ Σοϊκάν έδωσε τη δική του απάντηση: «Πρόκειται απλώς για ένα σίριαλ και όχι για ντοκιμαντέρ. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνάει πως ο Σουλεϊμάν είναι για εμάς ένας ρόλος. Δεν είναι σκοπός μας να διαστρεβλώσουμε την Ιστορία, αλλά ούτε και να την καταγράψουμε» δηλώνει και τονίζει: «Το σίριαλ θα συνεχιστεί. Πρόκειται για μια αξιόλογη παραγωγή με πολύ καλούς ηθοποιούς και καλογυρισμένες σκηνές».

Πηγή: Espresso

stavroula είπε...

Xa Xa...
"Paidia tou Vuzantiou"
Les kai autoi mesa sto palati htan aggeloi.
Edw pragmatika gelame.

stavroula είπε...

Kurie Panagiwth, PANTOU uparxoun fanatikoi.
Gia 8umisou kapoia psuxh pou
3eshkwne ton kosmo gia kapoies tainies tou Aggelopoulou.
Giati mono twn geitonwn einai karudia kai akougontai?

P. MICHALOPOULOS είπε...

Θυμάμαι τον π. Αυγουστίνο Καντιώτη, που ως μητροπολίτης εναντιώθηκε στα τοπικά γυρίσματα - στη Φλώρινα – κάποιων σκηνών της ταινίας του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «το μετέωρο βήμα του πελαργού»
(1991;).

stavroula είπε...

Tote giati fainetai para3eno,
kapoioi alloi (Neo-O8wmanoi) enantiwnontai sta dika tous:)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η περίπτωση με τον π. Αυγουστίνο, ήταν διαφορετική. Ο Αγγελόπουλος πήγε εκεί στην ακριτική αυτή περιοχή για να προκαλέσει τον Επίσκοπο!

Μεθόδευσε μάλιστα και το να πέσει στα χέρια του μητροπολίτη το σενάριο με την υπόθεση του έργου που θα γύριζε, υπόθεση που δεν είχε μόνο τις γνωστές αντεθνικές της προεκτάσεις, αλλά είχε παράλληλα και μια σκηνή πορνό, που πότε δεν γυρίστηκε, λένε.

Να σκηνοθέτησε άραγε, έτσι, αυτήν την αντίδραση ο Αγγελόπουλος για διαφήμιση;

stavroula είπε...

Den eimai anti8eth se osous uposthrizoun ta pisteuw tous, alla o tropos kai pws ta uposthrizoun.
Enw 8eorw fovera upokritiko otan kanoun toumpeki sta tou oikou tous
(gia na mhn xasoun thn karekla?)
Sthn periptwsh tou Peirews gia thn omofulofilia eixa anafer8ei kai sto parel8on.
Stou kremasmenou to spiti den milane gia skoini. Na mhn
anafer8oume kai sthn glwssa pou exei xrhsimopoihsei.

Meta peta kai ena etsi sta "vtougrou" gia siwnistes klp
xwris na exei tis paramikres
apodi3eis/links na mas katatopisei.
Les kai akous ton ka8e arloumpa tupou Pleurh kai opoion parei o xaros.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: «Den eimai anti8eth se osous uposthrizoun ta pisteuw tous, alla o tropos kai pws ta uposthrizoun.»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν εννοείς τον π. Αυγουστίνο, πράγματι ο τρόπος αντίδρασης του ήταν ομολογουμένως μοναδικός. αλλά ήταν και ηρωικός και συγκινητικός πολλές φορές.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: «Enw 8eorw fovera upokritiko otan kanoun toumpeki sta tou oikou tous
(gia na mhn xasoun thn karekla?)»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και να ήταν μόνο αυτό! Να ήταν μόνο η σιωπή!
Πολλές φορές, γίνονται και κρυφοί συνεργάτες...
Γίνονται και φερέφωνα σκοτεινών δυνάμεων για να κρατήσουν την καρέκλα τους αυτή...
Όπως προχθές που η ΔΙΣ, ο ΜαΣκαριότατος δηλαδή, που άδειασε (προς μεγίστη χαρά, του κ. Καρδάση) τον άγιο Πειραιώς για τα όσα είπε για το Ισλάμ, εκδίδοντας (η ΔΙΣ) μια ανακοίνωση, σαν να ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ουστ, σε τέτοια ΔΙΣ!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Sthn periptwsh tou Peirews gia thn omofulofilia eixa anafer8ei kai sto parel8on. Stou kremasmenou to spiti den milane gia skoini. Na mhn anafer8oume kai sthn glwssa pou exei xrhsimopoihsei.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επειδή δηλαδή υπάρχουν ιερείς με κουσούρι, να μη μιλάει για ομοφυλόφιλους;
Κι εγώ το είχα σχολιάσει ότι πρέπει να καθαρίσουν το σπίτι τους για να έχει μεγαλύτερη αξία ο λόγος τους, ο λόγος όσων είναι ηθικοί, είναι άντρες πραγματικοί. Και ο άγιος Πειραιώς, μαζί με τον Μεσογαίας ήταν - αν θυμάμαι καλά - από εκείνους που αντέδρασαν αποφασιστικά - αποτελεσματικά στο αδελφάτο των ιεραρχών, στην φιλάδελφο αθώωση του Μπεζενίτη από εκείνη την ψευτο-Σύνοδο.
Σωστά;
Όσο για τη γλώσσα του κ. Σεραφείμ προς τους ομοφυλόφιλους (που είχε ενοχλήσει, τόσο, και την κ. Νίτσα) ήταν τέτοια, ακριβώς, για να την καταλάβουν καλά οι αντίδικοι του (πούστηδες κλπ) που του είχαν κηρύξει αμείλικτο φραστικό πόλεμο.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Meta peta kai ena etsi sta "vtougrou" gia siwnistes klp xwris na exei tis paramikres
apodi3eis / links na mas katatopisei. Les kai akous ton ka8e arloumpa tupou Pleurh kai opoion parei o xaros.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μα, ο ρόλος του Σιωνισμού είναι μια ολόκληρη ιστορία, και δεν είναι σημερινή.
Ο σεβ. μητροπολίτης, ήταν σε παράθυρο τηλεοπτικής εκπομπής (στο MEGA) και αναφέρθηκε επιγραμματικά στο θέμα αυτό απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων κ.κ. Καμπουράκη και Οικονομέα.
Εξέφρασε στιγμιαία τα πιστεύω του, δεν έκανε καμιά διάλεξη...
Αν η Εκκλησία ενοχλήθηκε από αυτές τις απόψεις θα μπορούσε να του ζητήσει εξηγήσεις, και όχι να αντιδράσει πάλι με δηλώσεις, λειτουργώντας ξανά σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΤΕΛΟΣ:
Αυτή είναι η διαφορά μου, αυτή είναι η δική μου ένσταση, αυτή και η υποστήριξη μου σε μια ελεύθερη φωνή, τη φωνή του μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ.

stavroula είπε...

Exoume kai leme:
Peirews
Kala kanei kai uposthrizei
"God made Adam and Eve not Adam and
Steve or Madam and Eve"
Einai h DOULEIA tou.
Epimenw. H glwssa pou xrhsimopoiei
einai anedestath.
Ti egine auto peri "sunan8rwpwn mas" k peri "proseuxhs" k "Agaphs".
Se telikh analush enhlikoi einai, laikoi einai as kanoun oti 8eloun.
O 8eos kai h psuxh tous.
Yphrxan, uparxoun kai 8a uparxoun.
Anti n anfer8ei se epixeirhmata opws armozei se kapoion ierarxh, ap tis grafes, akougetai san
3efwnhsmenh lougra(meta sugxwrhsews).

"...o rolos tou Siwnismou einai mia oloklhrh istoria..."
Na thn akousoume kai meis nte!
Se olh mas thn zwh sta leitourgika vivlia gia thn Siwn diavazoume.
Allwste na 3ereis gia ton ka8e progonoploikto/arxaiolatrh egw k esu den eimaste para oi "euraioxristianoi". Gia kane mia gura sto diaduktio mporei kai na katalaveis.
Ean anaferesai se kefalaiouxous megalotrapezites kai krisous kai den sto eipane akoma KAI oi dikoi mas (omoioi tous) sto idio krevati koimountai. Poia h diafora?
Telos "siwnismos" gia ton ka8e meso euraio mporei na einai h politistikh tou klhronomia. H glwssa, h logotexnia, h mousikh
h8h/e8ima klp
Nai gia! Kati san ta dika mas.

Kai auth einai h dikh mou apopsh.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πολύ σεβαστή η άποψη σου Σταυρούλα! Ευχαριστούμε θερμά για το τόσο γλαφυρό και τόσο περιγραφικό σου σχόλιο. Ας ελπίσουμε ότι μας διαβάζει ο άγιος Πειραιά...

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ:

Ο Σάκης Ρουβάς, στο gay φεστιβάλ (γιορτή ομοφυλόφιλων) της Μυκόνου!

http://xairete.blogspot.com/2010/08/gay.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αρχίζω και ξυπνάω, σιγά – σιγά... Και προσπαθώ να θυμηθώ ποιος μαθητής του απόστολου Παύλου ήταν αυτός που είχε εμπλακεί με τα καρναβάλια. Ο Τιμόθεος ήταν;

...Που έκανε μάλιστα και μια αντιπομπή διαμαρτυρίας, αντίθετη πομπή προς αυτήν των καρναβαλιστών ...κατά την οποία και δολοφονήθηκε – μαρτύρησε!

Θα πιω καφέ, και μετά θα το ψάξω. Καλή σου νύχτα Σταυρούλα μας!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Ο Σεραφείμ καταγγέλλει τα κόμματα εξουσίας που έσκυψαν το κεφάλι στους Σιωνιστές!

http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/10/blog-post_922.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

"Πράκτορες των σιωνιστών και εκπρόσωποι του διαβόλου" είναι για τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ τα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει σε παρέμβαση του προς την Ιερά Σύνοδο, όπου αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι χώρα μας οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση, αλλά και...

Read more:

http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/10/blog-post_9078.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Στην πρόσφατη Ιερά Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ έθεσε τα σύγχρονα προβλήματα τόσο της κοινωνίας μας, αλλά ειδικά την τροπή των εθνικών μας θεμάτων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός.

Ακολουθεί το μήνυμα του Μητροπολίτη Σεραφείμ στην Ιερά Σύνοδο:
Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Ἀδελφοί,

Read more:

http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/10/blog-post_8687.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Μητροπολίτης Πειραιώς: Διαβάζει το «χαίρετε», ανάβει λαμπάκια, και εφορμά! Άξιος!

http://xairete.blogspot.com/2010/06/blog-post_3052.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ:

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

«Ενότητα» - συντονισμό όλων των ορθόδοξων, ξεβράκωτων, και ...πεσμένων στα τέσσερα!

http://xairete.blogspot.com/2010/06/blog-post_3216.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ:

Πειραιώς Σεραφείμ: "καλώ πάντας σε νηφαλιότητα, επαγρύπνιση, εγρήγορση και συστράτευση"

Read more:

http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/05/blog-post_814.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΗΜΕΡΑ...

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γιώργος και Ιερώνυμος σούζα στους Εβραίους που υβρίζουν τον Σεραφείμ"

Για "ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας από τον Ιουδαίο Λίμπερμαν που κατηγορεί και "δικάζει" τον Μητροπολίτη Πειραιώς, κάνει λόγο η εφημερίδα.

stavroula είπε...

Don't stress yourself It's all politics:D


PS
Xe Xe
"Eleu8erh Ora" kai Liberman.
Pws leme ta megala pneumata sunantiountai!

P. MICHALOPOULOS είπε...

:D

Ανώνυμος είπε...

About the singer Rouvas who was present at the gay festival at Myconos...
he was alone there?

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν γνωρίζω αγαπητέ ανώνυμε; Ήσασταν μήπως κι εσείς μαζί του; Ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε, και θέλετε - ευθαρσώς (τιμώντας τα παντελόνια σας) - να το καταγγείλετε, και μάλιστα επώνυμα; Περιμένουμε!..