Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Φονική κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το πολικό ψύχος που πλήττει τις ΗΠΑ. Σοβαρά είναι τα προβλήματα στον αμερικανικό νότο, όπου περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Τζόρτζια, ενώ κατέστη αδύνατη η κυκλοφορία σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου. 
Το χιόνι έφτασε σε ορισμένες περιοχές ακόμη και τα 23 εκατ.. Στην Αλαμπάμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν τεθεί από τις αρχές η Τζόρτζια και η Αλαμπάμα. Οι αρχές διέταξαν να παραμείνουν κλειστά σχολεία και οι τοπικές υπηρεσίες στην Τζόρτζια, στο μεγαλύτερο μέρος της Αλαμπάμα και της Νότιας Καρολίνας και σε τμήματα του Μισισιπή. 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=239713

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η Τζόρτζια, είναι πολιτεία των ΗΠΑ και ήταν μια από τις αρχικές Δεκατρείς Αποικίες που επαναστάτησαν εναντίον της Βρετανικής εξουσίας στην Αμερικανική Επανάσταση.

Η Τζόρτζια είναι η ένατη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πολιτεία στην χώρα, με ένα εκτιμώμενο πληθυσμό 9.829.211 κατοίκους το 2009.

Η Τζόρτζια είναι επίσης γνωστή ως η Πολιτεία των Ροδάκινων και η Αυτοκρατορική Πολιτεία του Νότου. Η Ατλάντα είναι η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη.

Η Τζόρτζια συνορεύει στα νότια με την Φλόριντα· στα ανατολικά την βρέχει ο Ατλαντικός Ωκεανός και συνορεύει με την Νότια Καρολίνα· στα δυτικά με την Αλαμπάμα και με την Φλόριντα στα άκρα νοτιοδυτικά· και στα βόρεια με το Τενεσσί και την Βόρεια Καρολίνα.

Το βορειότερο τμήμα της πολιτείας είναι στα Όρη Μπλου Ριτζ, μια οροσειρά στο ορεινό σύμπλεγμα των Αππαλαχίων.
Το κεντρικό Πίντμοντ εκτείνεται από τους πρόποδες στην γραμμή πτώσης, όπου οι ποταμοί χύνονται κάτω στο ύψος της ηπειρωτικής παράκτιας πεδιάδας του νοτιότερου μέρους της πολιτείας.

Το υψηλότερο σημείο στην Τζόρτζια είναι στα 1.458 μέτρα στο όρος Μπράσταουν Μπαλντ και το χαμηλότερο σημείο είναι το επίπεδο της θάλασσας.

ΠΗΓΗ: el.wikipedia.org