Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Φαίνεται πως το Βατικανό δεν συγχωρεί την «αυθάδεια» του Μουμπάρακ…

 

Φαίνεται πως το Βατικανό δεν συγχωρεί την «αυθάδεια» του Μουμπάρακ…

Και ξαφνικά όλη η δύση μιλά γιά «καθεστώς Μουμπάρακ» και ζητά εμμέσως πλην σαφώς την πτώση του . Γιατί άραγε; 30 χρόνια δεν ήταν καθεστώς, και τώρα έγινε; Γιά να δούμε λοιπόν τι πραγματικά παίζει και πως έχουν εξελιχθεί τα γεγονότα πριν αρχίσουν οι φασαρίες...

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: 

Κάποιοι κάνουν μια βομβιστική επίθεση σε Κοπτική Εκκλησία γιά να ενοχοποιήσουν τους Μουσουλμάνους. Μέσα από τις λογικές αντιδράσεις οι Θρησκευτικοί ηγέτες των Κοπτών και των Μουσουλμάνων ενωμένοι και αδελφωμένοι ζητάνε να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά .
Τότε ο Πάπας στο Βατικανό με δηλώσεις του ζητά από τους Χριστιανούς να μην αφήσουν αναπάντητο το κτύπημα αυτό, δηλαδή ουσιαστικά ζητά από τους Χριστιανούς της Αιγύπτου να επιτεθούν στους Μουσουλμάνους... 

Η Αίγυπτος θεωρεί εξωτερική επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας του το κάλεσμα του Πάπα και ανακαλεί τον Πρέσβη της από το Βατικανό...

Ο Μουμπάρακ δηλώνει: «Η εποχή της ξένης προστασίας και κηδεμονίας έχει παρέλθει για πάντα. Τους λέω, δεν δεχόμαστε πίεση ή παρέμβαση στις υποθέσεις της Αιγύπτου από κανέναν. Οι κόπτες Χριστιανοί είναι Αιγύπτιοι και η προστασία των Αιγυπτίων - όλων των Αιγυπτίων- είναι ευθύνη μας και υποχρέωσή μας», είπε ο Μουμπάρακ.

Δύο μέρες μετά, μερικές χιλιάδες διαφόρων (εμφανώς υποκινούμενοι , αφού δεν έχουν σαφή ταυτότητα ) επιχειρούν με διαδηλώσεις να δημιουργήσουν κλίμα κατά του Μουμπάρακ και να ανατρέψουν την κυβέρνηση του!!!..

Φαίνεται πως το Βατικανό δεν συγχωρεί την «αυθάδεια» του Μουμπάρακ, και θέλει να δώσει ένα καλό μάθημα στον «αντάρτη» Μουμπάρακ που τολμά να αμφισβητήσει την παντοδυναμία του Βατικανού και να αποσύρει τον Πρεσβευτή του από εκεί...!! 

Επίσης όταν μιλάτε γιά Αιγυπτιακό λαό να μην ξεχνάτε πως στην Αίγυπτο κατοικούν 80 εκατομμύρια και φυσικά οι μερικές χιλιάδες που είναι στους δρόμους και ληστεύουν και λεηλατούν δεν είναι όλος ο Αιγυπτιακός λαός....!!

Διονύσιος Βούτος
30/01/2011 18:48

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=102722#cmnt_17047

Δεν υπάρχουν σχόλια: