Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, και το Ισλάμ.

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Την έντονη αντίδραση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, προκάλεσαν τα όσα, μέσω της ιστοσελίδας του, έγραψε για το Ισλάμ ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, με αφορμή την τραγωδία σε κοπτική Εκκλησία, στην Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα ο κ. Σεραφείμ, αναφέρει ότι «ο Μουσουλμανισμός αποτελεί καταστροφική λατρεία μη συμβατή με τας προβλέψεις του ισχύοντος εν Ελλάδι Συντάγματος, όπου εν άρθρω 13 καθιερούται η ελευθερία θρησκευτικής συνειδήσεως αλλά σε θρησκευτικές παραδοχές, που δεν αντίκεινται στη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη....».

Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης αναφέρει ότι «ο νόμος που εψηφίσθη δια την δημιουργία ισλαμικού τεμένους τυγχάνει οπωσδήποτε αντισυνταγματικός....» και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το σχετικό νόμο διότι όπως σημειώνει: «Θα είναι υπεύθυνη παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών στην χώρα μας των φονταμενταλιστών Ισλαμιστών».

Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας με ανακοίνωσή της αναρωτιέται: «Τι σκοπό έχει ο μητροπολίτης με αυτό το ανακοινωθέν; Άραγε αποσκοπεί στο να κινητοποιήσει ακραίες ομάδες, προκειμένου να στοχοποιήσουν τους Μουσουλμάνους της επικράτειας;» ενώ ζητά να πληροφορηθεί αν η θέση του κ. Σεραφείμ εκφράζει την επίσημη Εκκλησία και το ποίμνιο του Πειραιά. 

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Μουσουλμανισμός αποτελεί καταστροφική λατρεία."


Απορία ιστολογίου: Τότε γιατί ο τουρκαλάς Οικονομικός πατριάρχης Βαρθολομαίος σκίζει τις ζαρτιέρες του (που λέει ο λόγος) διαμαρτυρόμενος γιατί δεν έγινε ακόμα το μεγάλο τζαμί στην Αθήνα; Ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: