Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Arcadians

Επεισόδιο στην Ορκωμοσία Δήμου Γορτυνίας

Έγινε χθές Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 στην Δημητσάνα, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Γορτυνίας Γιάννη Σπ. Γιαννόπουλου και των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων.

Την όμορφη εκδήλωση – την γιορτή αν θέλετε της Δημοκρατίας, αμαύρωσε ένα επεισόδιο – από αυτά που μας πάνε πίσω στους δύσκολους καιρούς. Πιο συγκεκριμένα:

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ζήτησε και έλαβε τον λόγο ο κύριος Φράγκος, δημοτικός σύμβουλος του νέου Δήμου Γορτυνίας και αρχηγός της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση που πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε. – την ώρα εκείνη, ξαφνικά, «διείσδυσε» στον χώρο της εκδήλωσης «ο σατανάς» (Αγιάννη μου σχώρα με) - και είπε πως κακώς την Ορκωμοσία την έκανε ο Δεσπότης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας – αφού δεν προκύπτει πουθενά από το Σύνταγμα κάτι τέτοιο.

Τι ήταν πάλι τούτο; Και ποιος είδε τον Δεσπότη μας και δεν τον φοβήθηκε που επανέλαβε την φράση – απευθυνόμενος προς τον κ. Φράγκο «να χαθείτε».

Ταραχή μεγάλη στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Δημητσάνας, φωνές οργισμένες και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές μέχρι που «ο άθλιος σατανάς» βγήκε από την αίθουσα και τα πνεύματα κάπως ηρέμησαν.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος και ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπάθησαν να καταλαγιάσουν τη συμφορά. Σε λόγο του στη συνέχεια ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος ενημέρωσε το ακροατήριο ότι από το Σύνταγμα δεν προβλέπεται η Ορκωμοσία από την εκκλησία αλλά και δεν της απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Κάτι ας πούμε σαν εθιμικό δίκαιο.

Με λίγα λόγια, όλοι δίκιο είχαν και ας λέγει άλλα το Σύνταγμα.

Γιατί επέλεξε ο κύριος Φράγκος να ρίξει "λάδι στη φωτιά" παρουσία του Μητροπολίτη μας, είναι δικό του θέμα και δεν παρέκλινε ουδόλως από τις επιταγές του Συντάγματος. Είναι εκλεγμένος από την λαϊκή βούληση όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010.
Είχε κάθε δικαίωμα να επικαλεστεί τις διατάξεις του Συντάγματος και αυτό έπραξε.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Ιερεμίας, άξιος ποιμενάρχης μας – και όπως λένε οι γνωρίζοντες – επιτελεί σπουδαίο έργο στην Γορτυνία, δεν λειτούργησε με ηρεμία όπως επιβάλλει η θέση του. Ενήργησε παρορμητικά και η φράση που εκστόμισε: «να χαθείτε, να χαθείτε», δεν τίμησε την εκδήλωση στην οποία ήταν παρών.

Δέσποτα, «ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν» έλεγε προ δεκάδων αιώνων ο Μέγας Σοφοκλής στην Αντιγόνη – δηλαδή – «γεννήθηκα για να αγαπώ και όχι να τρέφω μίση». Αν εσύ δεν μπορείς να συγχωρήσεις τον «αμαρτωλό» κύριο Φράγκο, ποιος άραγε θα το κάνει; Εμείς τα απολωλότα πρόβατα;

Arcadians

www.arcadians.gr

4 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΣΧΟΛΙΑ...

1. Το γνωστό σκηνικό. Μία παρέμβαση ενός λογικού ανθρώπου ακολουθούν τα “λόγια αγάπης” από τον ελληνορθόδοξο ιερέα, και αβανταδόρικο χειροκρότημα από το υπνωτισμένο ποίμνιο. Άραγε σε μία λειτουργία εντός της εκκλησίας θα επιτρεπόταν μία αντίστοιχη παρέμβαση από έναν δημοτικό σύμβουλο που να λέει στους παπάδες “άντε να χαθείτε”??? Ο ταλιμπανισμός σε όλο του το μεγαλείο Ιράν-Ελλάς συμμαχία!!!


2. Βρίσκουν και κάνουν. Από τη μία έχουμε έναν δημοτικό σύμβουλο να κάνει πολιτική τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο, από την άλλη έναν καλεσμένο να ωρύεται και να καταριέται και άλλους παρευρισκομένους να ζητάν την απομάκρυνση του συμβούλου από χώρο στον οποίο βρίσκεται δικαιωματικά.
Και ταυτόχρονα έχουμε μια ανακοίνωση της Μητρόπολης (που καταχρηστικά υποθέτω υπογράφεται “Κλήρος και Λαός της Δημητσάνας) που προσπαθεί να μετατρέψει μια ανεξέλεγκτη έκρηξη οργής (μετά περισσών χτυπημάτων της πατερίτσας στο έδαφος και άφθονου κούνηματος δακτύλου) σε εύγλωττη απάντηση στο σύμβουλο. Αν δεν είχε κυκλοφορήσει το βίντεο στο YouTube, ακόμα θα κοπυπαστωνόταν η ανακοίνωση της Μητρόπολης και θα νομίζαμε ότι ο Μητροπολίτης απλά αμυνόταν.


3. Το βινεο απο το mega που μας παραθετει ο φιλος Myt δειχνει καθαρα οτι περα απο θρασυς θρασιτατος ο ρασοφορος αυτος ειναι και ψευτης.
Ειπε οτι ο Γιαννης Φραγγος εβρισε την εκκλησια.
Επιδη αυτο δεν προκυπτει απο πουθενα, το λιγοτερο που εχει να κανει ο ανθρωπος αυτος, ειναι να ζητησει συγνωμη απο τον δημοτικο συμβουλο Γιαννη Φραγγο.


http://roides.wordpress.com/2010/12/30/30dec10/#comment-32093

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και ο αχρίστιανος Σοφοκλής -και παιδεραστής- μας βάζει τα γυαλιά, δηλ. στον μη Ηρεμία.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Κρίμα στο παιδί! Κρίμα στον Παναγιώτη Φούντα!

...Τον νεαρό τότε θεολόγο, όταν τον γνώρισα σαν διευθυντή του οικοτροφείου φοιτητών το 1969 όταν μπήκα στην αδελφότητα και κρατούσα το βιβλιοπωλείο στο «Σταυρό»...

Τον είχα ακούσει σε ένα κήρυγμα – σαν λαϊκό - σε μια εκκλησία, και μου είχε κάνει εντύπωση αυτός ο ζήλος του, ζήλος... Ιερεμία!
Τον είχα μάλιστα συνοδέψει μια άλλη μέρα και σε μια άλλη εκκλησία στο Αιγάλεω όπου είχε κηρύξει, και γυρίσαμε μετά μαζί με το λεωφορείο, και του είχα πιάσει τη συζήτηση...

Τι άλλο θυμάμαι από τότε;

Θυμάμαι ότι ήταν ο εμπνευστής της μαγνητοφώνησης των ομιλιών του π. Αυγουστίνου (νέα τεχνολογία τότε η εμφάνιση του μαγνητοφώνου, αυτού με τις μπομπίνες), κάτι που τότε το φοβόταν ο π. Αυγουστίνος αλλά μετά πείστηκε ότι θα ήταν για καλό και άφησε τον Φούντα να εγκαταστήσει το στούντιο του εκεί στην αίθουσα της οδού Ζωοδόχου Πηγής, και να κάνει κανονικά τις ηχογραφήσεις του...

Τι έφταιξε λοιπόν και είχαμε - μετά από τόσες δεκαετίες - αυτήν την εξέλιξη του ανθρώπου αυτού, του σημερινού Δεσπότη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως;

Τι έφταιξε;

Η «τρέλα» για την εξουσία, για τη Μίτρα;
Το αφιόνι για τις δόξες και τις τιμές;
Γι αυτό και αντέδρασε έτσι, όταν ο κουμουνιστής εκεί στην ορκωμοσία του πήρε μέσα από τα χέρια το παιχνιδάκι του, αυτό του Δεσποτισμού;

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΑΜΤΙΓΡΑΦΩ ΣΧΟΛΙΟ

Stan, έγραψε (03/01/2011 στο 12:11 πμ)...

Ανάγωγος, απρεπής, υβριστής και φασίστας ο μητροπολίτης. Ετσι ήταν άλλοστε οι περισσότεροι απ’ αυτούς και πάντοτε φίλοι και σύμμαχοι με τους κατακτητές Γερμανούς και Τούρκους. Ευτυχώς ήρθε το τέλος τους.

http://roides.wordpress.com/2010/12/30/30dec10/