Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Άνθιμος «Θα παραιτηθώ, …όταν πάω 90 χρονών!».

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJD8ZiLQZKdfUVIKEeDihyphenhyphenR31t13yDpnO0NxOqqMDJroRiBoeOSTiXA0yI3Q91YJhPTSUmVgrF-9J7oh56wGKkHjNp8VfUIkA1R3BSiKOahjL-ZdXvsA0SK9HKB3tuOGHIWO82SE92NPbH/
Στην τηλεόραση, στο MEGA, και στην εκπομπή «κοινωνία ώρα μηδέν», ήταν πριν από λίγο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, και τώρα που άνοιξα την τηλεόραση τον πρόλαβα στο τελευταίο λεπτό της παρουσίας του εκεί... 

Πρόλαβα λοιπόν, το σημείο εκείνο που ο κ. Οικονομέας τον ρωτούσε σχετικά με το όριο ηλικίας των μητροπολιτών, αν δηλαδή είναι επιβεβλημένο το να απομακρύνονται (να παραιτούνται) όταν περάσουν τα 70 τους. 

Ο κ. Άνθιμος απάντησε: «Οι κανόνες της Εκκλησίας, δεν προβλέπουν "απόσυρση" ιεραρχών, αλλά να είναι "δια βίου" στα μητροπολιτικά τους καθήκοντα.». και συνέχισε: «Εγώ είμαι τόσες δεκαετίες στην διακονία αυτή. Αν φύγω, πού θα πάω αφού δεν έχω τίποτε, δεν έχω ακίνητα, δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο; Ποιος συγγενής θα με δεχτεί;». 

Τότε ο κ. Καμπουράκης του είπε: «Εγώ είμαι Κρητικός, και σας φέρνω για παράδειγμα τον Ειρηναίο που παραιτήθηκε σε μεγάλη ηλικία, και που είναι 90 χρονών και δεν έχει κανένα πρόβλημα.». 


Τι απάντησε ο Άνθιμος «αστειευόμενος»; 

Απάντησε: 

«Θα παραιτηθώ κι εγώ, …όταν πάω 90 χρονών!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: