Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Τώρα το είδα! Είσαστε (η Βιρτζίνια) στις ειδήσεις, Σταυρούλα!

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ:

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τις ΗΠΑ

Λευκά Χριστούγεννα για πρώτη φορά εδώ και 100 και πλέον χρόνια είδαν πολλές πόλεις του αμερικανικού Νότου. Η κακοκαιρία επελαύνει ανατολικά και οι Αρχές προειδοποιούν για πολύ χιόνι σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.

Η κακοκαιρία που έκανε λευκά τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες σε ορισμένες πολιτείες του αμερικανικού Νότου μετακινείται ήδη προς την ανατολική ακτή της χώρας, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για πάρα πολύ χιόνι στην Ουάσιγκτον αλλά και χιονοθύελλες στη Νέα Υόρκη. Το κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και αύριο.

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ήδη σε πολλά αεροδρόμια συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων της Νέας Υόρκης, της Ουάσιγκτον, της Βοστόνης, της Βαλτιμόρης, της Φιλαδέλφειας, του Νιούαρκ και της Βόρειας Καρολίνα, ενώ προβλέπονται πολλές περισσότερες ακυρώσεις πτήσεων καθώς η χειμωνιάτικη καταιγίδα με τους πολύ δυνατούς άνεμους, τις χαμηλότατες θερμοκρασίες και την εντονότατη χιονόπτωση, εντείνεται από ώρα σε ώρα.

Μέρυλαντ, Βιρτζίνια και Βόρεια Καρολίνα, τέθηκαν από χθες το βράδυ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Συνεργεία να προσπαθούν απεγνωσμένα να ανοίξουν τους χιονισμένους και παγωμένους αυτοκινητοδρόμους.

Αναγγελίες για χιονοθύελλες έχουν εκδοθεί για την Τζόρτζια, Βόρεια και Νότια Καρολίνα, Ουάσιγκτον, Ντελαγουέρ, Νιου Τζέρσι, Ροντ Αϊλαντ, Μασσαχουσέτη, και τις ανατολικές περιοχές των Μέρυλαντ, Βιρτζίνια, Πενσυλβάνια και Νέα Υόρκη, Τενεσί, Κεντάκι, Δυτική και Βορειοδυτική Βιρτζίνια.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

stavroula είπε...

Kalo apogeuma k se sena.
Eimaste 8amenoi sto xioni sthn kuriole3ia.

26 Δεκεμβρίου 2010 6:18 μ.μ.


P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλό σας μεσημέρι παιδιά!

Δεν είχα πληροφόρηση τις τελευταίες μέρες για τον καιρό εκεί στη γειτονιά σας, και έχω εκπλαγεί. Δεν το φανταζόμουν ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό που λες, δεν το περίμενα δηλαδή ότι έχει κρατήσει τόσο πολύ ο χιονιάς εκεί.

Εύχομαι να είστε καλά και να απολαμβάνετε το φαινόμενο.

Εγώ πάλι, ασχολήθηκα πολύ με το σπίτι και σήμερα... Tόσο μέσα, όσο και στις αυλές του σπιτιού.

Το απομεσήμερο, ξεκουράστηκα, απολαμβάνοντας την θαλπωρή των 22 βαθμών στην ηλιόλουστη βεράντα. Κρίμα που δεν είστε κι εσείς εδώ!

Πέρασε μάλιστα να με χαιρετήσει και ένας παλιός γείτονας που έμενε εδώ το 1975, και εργαζόταν στην Ολυμπιακή εδώ στο Ελληνικό. Είχα να τον δω κοντά 20 χρόνια, από τότε που πήρε σύνταξη και έφυγε...

...Ήρθε σήμερα εκτάκτως από την Θράκη όπου μένει τώρα, και είδε την διαφορά του καιρού.

«Σαν να έχουμε Πάσχα», είπε!

26 Δεκεμβρίου 2010 7:03 μ.μ.

http://xairete.blogspot.com/2010/12/d_7936.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: