Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η Δεσποτοκρατία, μίλησε! [Ιερά Σύνοδος: «η Εκκλησία είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει». (από πίσω!)]

«Η Εκκλησία είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει.»

Διαβάζω:

Δριμύ κατηγορώ κατά του μνημονίου και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας που με τις ενέργειες της προκάλεσε την οικονομική κρίση στην χώρα εξαπολύει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσα από το φυλλάδιο της "Προς τον Λαό" που μοιράζεται στους Ναούς. 

«Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας», δηλώνουν οι συνοδικοί μητροπολίτες. 

Στην συνέχεια η Ιερά Σύνοδος κάνει αυτοκριτική και τονίζει:  
«Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σας πικράναμε, σας σκανδαλίσαμε ίσως. Δεν αντιδράσαμε άμεσα και καίρια σε συμπεριφορές που σας πλήγωσαν. Οι έμποροι της κατεδάφισης της σχέσης του λαού με την ποιμαίνουσα Εκκλησία του, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα πραγματικά η κατασκευασμένα σκάνδαλα και προσπάθησαν να διαρρήξουν την εμπιστοσύνη σας στην Εκκλησία». 

Μάλιστα η Σύνοδος καταλήγει ότι «η Εκκλησία είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει».

Από το ρεπορτάζ ( 14 /12/ 2010) - της κ. Μαρίας Αντωνιάδου, στο ΒΗΜΑ

 Ιερά Σύνοδος: «Χώρα υπό κατοχή η Ελλάδα»
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: