Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Προβλήματα στην επικοινωνία (ιδιωτική – ηλεκτρονική) του διαχειριστή του «χαίρετε», με καρδιακούς φίλους - σχολιαστές του μπλογκ!

Με τέτοιον καλό καιρό λοιπόν, και με τέτοια καλή διάθεση, πώς να κλειστώ στο δωμάτιο μου, στην κρεβατοκάμαρα, όπου και το στούντιο εκπομπής του μπλογκ «χαίρετε»;

[...]
Και απορώ και λέγω: 

Δεν τα έλαβα τα μέηλ, ή μήπως τα έσβησα κατά λάθος;
Διότι, ναι μεν, δεν είχα σύνδεση από την «επομένη μέρα» (Κυριακή 14/11), αλλά από την Δευτέρα επισκεπτόμουν κατά διαστήματα το «Παγωτό» την καφετέρια της γειτονιάς μου, από όπου και συνδεόμουν μαζί σας, με το laptop μου. Είχα όμως πρόβλημα. Άλλοτε δεν έβλεπα καλά, διότι ήταν μέρα και το φως με έκανε να μην μπορώ να διαβάσω την οθόνη, άλλοτε είχα ξεχάσει τα γυαλιά μου στο σπίτι, κλπ, κλπ. Φαίνεται λοιπόν, ότι κάποια μέηλ τα έσβησα κατά λάθος και δεν τα διάβασα. 

Και μια και μου μιλάτε (συμπαραστεκόμενοι στην περιπέτεια μου) για «άδειο σπίτι», έχω να πω ότι:

Πράγματι, αν και την εξέλιξη αυτήν την περίμενα σαν θείο δώρο (έλεγα: ή να με πάρει ο Θεός, ή να απομακρύνει το «τρίο» από εμένα), εντούτοις, το σοκ ήταν μεγάλο για μένα - αρχικά. Τις δυο – τρεις πρώτες μέρες (μέχρι να συνειδητοποιήσω τι έγινε), δεν με χωρούσε το σπίτι, και έπαιρνα τους δρόμους - όπως σας έγραφα και στα σχόλια στο μπλογκ, στο σχετικό με την υπόθεση θέμα. 

Τώρα όμως (15 ακριβώς μέρες μετά) συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: δεν μου κάνει καρδιά να βγω από το σπίτι μου, από το σπίτι μου που το αναμορφώνω ριζικά μέσα και έξω…
Για να πάψει πια να είναι «ρημάδι», για να ξαναγίνει εκείνο το παλατάκι που ήταν παλιά, πριν την «φαμίλια», πριν από δυο – τρεις δεκαετίες δηλαδή. Και έχω πολύ δρόμο μπροστά μου για να το καταφέρω.

Έτσι, δεν είμαι πια στάσιμος, κλεισμένος, σαν σε φυλακή, στο δωμάτιο μου έχοντας σαν μόνη διαφυγή τον υπολογιστή μου.

Είμαι σε διαρκή κίνηση μέσα σε όλα τα δωμάτια (έτσι τα γεμίζω, δεν είναι άδεια) στα οποία δωμάτια προσπαθώ με προσωπική εργασία και με την βοήθεια φίλων τεχνητών, προσπαθώ να κλείσω τις πολλές πληγές τους, κάνοντας δηλαδή διάφορες επισκευές και μετατροπές… Ώστε το σπίτι να γίνει λειτουργικό και πάλι: Όχι γιουσουρούμ μέσα, αλλά κανονικό σπιτικό. Όχι ζούγκλα ο κήπος (μπροστά και πίσω αυλή) αλλά παράδεισος.

Έχω βέβαια μέλλον - όπως σας είπα - για να ολοκληρωθούν όλα αυτά, αλλά όλη αυτή η διαδικασία είναι κάτι που με γεμίζει, κάτι που καλύπτει πολύ ευχάριστα τον χρόνο μου. Έτσι, η κύρια ασχολία μου τώρα, δεν είναι η παρουσία μου στο Ίντερνετ. Αυτή, είναι πια ο καφές μου, είναι η ανάσα μου στα διαλείμματα από όλες αυτές τις κοπιαστικές εργασίες μου.

Άλλωστε, ζω και ένα άλλο θαύμα, και αυτό είναι η πρωτοφανής καλοκαιρία για τέτοια εποχή. Θυμάμαι ότι πέρσι δεν είχα βγει από το σπίτι από το φθινόπωρο, και τώρα (Δεκέμβριος από μεθαύριο) τρώω το μεσημέρι στο μπαλκόνι, απολαμβάνοντας την λιακάδα. 
Έτσι, δεν γνώρισα ψύχρα στη ζωή μου στα τελευταία γεγονότα. Ούτε συναισθηματικά (με τη βοήθεια από τις προσευχές σας), αλλά ούτε και σωματικά λόγω του θαύματος αυτού (για μένα) του κλιματολογικού.
Με τέτοιον καλό καιρό λοιπόν, και με τέτοια καλή διάθεση, πώς να κλειστώ στο δωμάτιο μου, στην κρεβατοκάμαρα, όπου και το στούντιο εκπομπής του μπλογκ «χαίρετε»;

Χαίρετε! :D
Ώστε το σπίτι να γίνει λειτουργικό και πάλι: Όχι γιουσουρούμ μέσα, αλλά κανονικό σπιτικό. Όχι ζούγκλα ο κήπος (μπροστά και πίσω αυλή) αλλά παράδεισος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο κύριε Παναγιώτη, καλή τύχη από δω και πέρα, καλή δύναμη.

stavroula είπε...

Kalh dunamh k apo mas:)

P. MICHALOPOULOS είπε...

:D

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:

Στον πιο ζεστό Νοέμβριο των έξι τελευταίων δεκαετιών αναδεικνύεται ο φετινός για τη χώρα μας. Την ώρα που στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ο υδράργυρος κινείται λίγο πάνω ή ακόμα και υπό το μηδέν, στην Ελλάδα η θερμοκρασία κυμαίνεται σε επίπεδα άνοιξης, με τις μέγιστες τιμές της να βρίσκονται έως και 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα!

«Φαίνεται τελικά να είναι ο πιο θερμός Νοέμβριος από το 1955, οπότε ξεκινάνε τα μηχανογραφημένα στοιχεία όλων των μετεωρολογικών σταθμών μας» δηλώνει στην «Espresso» ο Θοδωρής Κολυδάς. Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, ο φετινός Νοέμβριος δεν ξεχωρίζει για τις απόλυτα μέγιστες θερμοκρασίες αλλά «για τη μεγάλη διάρκεια θερμών ημερών, με αποτέλεσμα να έχουμε τη μέση μέγιστη θερμοκρασία κατά πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα για πάνω από είκοσι πέντε ημέρες».

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν φέτος είναι από 4 έως και 6 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις μέσες μέγιστες τιμές, «επίδοση» που δεν έχει παρατηρηθεί ξανά στη χώρα μας με βάση τα υπάρχοντα μετεωρολογικά στοιχεία.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι μέσες μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Μεγάλη είναι και η διαφορά της μέσης θερμοκρασίας (δηλ. του μέσου όρου της θερμοκρασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα), η οποία υπολογίζεται ότι είναι 2 με 2,5 βαθμούς από τη μέση κλιματική τιμή για την Ελλάδα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι με κοντομάνικο και το καλοριφέρ… σβηστό θα υποδεχθούμε και τον Δεκέμβριο. Όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και τις 3-4 Δεκεμβρίου, οπότε εκτιμάται ότι θα υπάρξει μια σχετική ομαλοποίηση του καιρού, με αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας. Πάντως ο χειμώνας αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μετά τις 11-12 Δεκεμβρίου, χωρίς να λείπουν και πάλι τα σκαμπανεβάσματα του υδραργύρου.

Όμως, γιατί είχαμε τόσο ζεστό Νοέμβριο; «Οφείλεται στο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό της Ευρώπης» απαντά ο κ. Κολυδάς και εξηγεί: «Από την ανατολική πλευρά του βαρομετρικού, όπου βρίσκεται η Ελλάδα, μεταφέρονται θερμές αέριες μάζες από την Αφρική, ενώ στα δυτικά υπάρχει πολύ ισχυρή βόρεια ροή, με αποτέλεσμα να έρχονται πολύ ψυχρές μάζες από τη βόρεια Ευρώπη και να δίνουν αυτόν τον χιονιά σε Αγγλία, Γαλλία, Κάτω Χώρες κλπ.».


ΣΤ. ΔEΛHΓΙΩΡΓHΣ
www.espressonews.gr