Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σ’ ευχαριστώ Σταυρούλα για το μήνυμα! Ήταν το πρώτο που διάβασα μόλις ξύπνησα. Το ωραιότερο ξύπνημα!

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010


Χαίρετε! Καλή εβδομάδα, καλό μήνα! : D


stavroula είπε...

Said the robin to the sparrow
"I would really like to know
Why these anxious human beings
Rush about and worry so".
Said the sparrow to the robin,
"friend, I think that it must be
That they have no heavenly Father
Such as cares for you and me".

Kalo mhna:)

2 Νοεμβρίου 2010 2:52 π.μ. 


P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν το ήξερα αυτό το ποίημα αγαπητή μας Σταυρούλα...

Kαι αν κατάλαβα καλά, μιλάει για ένα διάλογο ανάμεσα σε δυο «πετεινά του ουρανού», ανάμεσα σε έναν κοκκινολαίμη και σε ένα σπουργίτη...

Όπου ρωτάει το πρώτο να μάθει γιατί οι άνθρωποι τρέχουν και δεν φτάνουν, γιατί είναι όλο άγχος και αγωνία, και το άλλο του απαντάει ότι νομίζει πως οι άνθρωποι δεν έχουν έναν Ουράνιο Πατέρα να νοιάζεται γι αυτούς, όπως έχουν αυτά τα δυο πουλιά έναν Πατέρα που φροντίζει γι αυτά!

Το μετάφρασα καλά;

Το νόημα βέβαια είναι, ότι αν και έχουν οι άνθρωποι Ουράνιο Πατέρα, τον ίδιο Δημιουργό Θεό, δεν πιστεύουν ή ολιγοπιστούν ως προς την Πρόνοια Του.

Διότι ο Κύριος, στη συνέχεια της παραβολικής αναφοράς του για τα «κρίνα του αγρού» και για σπουργίτια, για τα ταπεινά «πετεινά του ουρανού» γενικά, τόνισε ότι ο άνθρωπος έχει για τον Θεό πολύ μεγαλύτερη αξία, και ότι γι αυτό δεν πρέπει να φοβάται και να αγωνιά (Ματθ. 10:31).

Και σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο: «αυτοί που αγαπάνε, και εμπιστεύονται τον Θεό, δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν, διότι ό,τι και να συμβεί, η τελική κατάληξη των πραγμάτων, θα είναι προς όφελος τους! (Ρωμ. 8:28).

Το νόημα είναι ότι...

Έχουμε αδέλφια, έναν Ουράνιο Πατέρα που μας αγαπάει (Ιω. 16:27), που γνωρίζει όλες μας τις ανάγκες (Ματθ. 6:26-34) και που δεν θα στερήσει τίποτε καλό από εμάς τα παιδιά Του (Ματθ. 7:11).

Έτσι;

Σε ευχαριστώ λοιπόν Σταυρούλα για αυτό το ποίημα - μήνυμα! Ήταν το πρώτο κείμενο που διάβασα σήμερα μόλις ξύπνησα. Το ωραιότερο ξύπνημα!

Καλό μήνα! :D

2 Νοεμβρίου 2010 7:12 π.μ. 

Υ.Γ.

Εμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού, ότι δεν σπειρουσιν, ουδέ θερίσουσιν, ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας και ο Πατήρ σας ο ουράνιος τρέφει αυτά (Ματθ. 6:26)

Μη φοβηθήτε λοιπόν, πολλών στρουθίων διαφέρετε σεις (Ματθ. 10:31)

«Τοις αγαπώσι τον Θεόν πάντα συνεργεί εις αγαθόν» (Ρωμ. 8:28).

Ο Θεός, ξέρει καλύτερα από όλους το συμφέρον του καθενός μας...
Εάν εσείς, λέγει ο Κύριος (Ματθ, 7:7-11), γνωρίζετε να δίνετε ωφέλιμα πράγματα στα παιδιά σας ("δόματα αγαθά διδόναι τοις τέκνοις υμών") πολύ περισσότερο ο Θεός γνωρίζει να δίνει, πότε να δίνει και τι να μας δίνει. ("Ο πατήρ υμών ό εν τοις ουρανοίς δώσει αγαθά τοις αιτούσιν αυτόν».)

Δεν υπάρχουν σχόλια: