Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ο Μιχαλόπουλος, αποδείχθηκε Ντον Μπόσκο, αγαπητή «mia»!

ΔΙΑΒΑΖΩ: 
"Αποκαλύψεις για το μοναστήρι της Λιονάκη"

http://www.newsbomb.gr/apokalupseis/story/neares-monaxes-egkataleipoun-to-monastiri


ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗ:

1.
Σε γυναικειο μοναστηρι, ηγουμενη (και οχι ηγουμενος) δεν πρεπει να ειναι υπευθυνος? Και ενας παπας να ερχεται μονο και μονο για να κανει την λειτουργια και να φευγει αμεσως? Ψιλα γραμματα μαλλον, γιατι οπως φαινεται εχει αλλαξει νοημα εδω και χρονια η λεξη : μοναστηρι.
(Σήμερα 13:15 από χρήστη Βασια)

2.
1. ΔΙΑΒΑΖΩ: «Επισκεφθήκαμε τότε τον ακόλουθο του αρχιεπισκόπου Κρήτης και ζητήσαμε τη βοήθειά του. Εκείνος κούνησε το κεφάλι του και μας είπε: "πάλι τα ίδια κάνει αυτός;"».
ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Ωραία βοήθεια τους έδωσε η Εκκλησία της Κρήτης! Αλλά αφού "κάνει τα ίδια", τότε πώς τον έχουν ηγούμενο τον άνθρωπο αυτό, εκεί στην Κρήτη, και μάλιστα μέσα σε γυναίκειο μοναστήρι; 
2. ΔΙΑΒΑΖΩ: « Έφερε μαζί της τα ερωτικά γράμματα και όλα τα δώρα που της είχε κάνει.». 
ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Γιατί τα έφερε μαζί της; Ήταν ακόμα ερωτευμένη, κι αυτή, με τον ηγούμενο και δεν μπορούσε να τα αποχωριστεί; Διότι αν τα έφερε αυτή η ανώνυμη μοναχή (που λένε ότι έφυγε κι αυτή) για να τον καταγγείλει δημόσια, τότε γιατί δεν το έκανε; Ποιος δηλαδή ξέρει τι λένε αυτά τα γράμματα (εσωτερική αλληλογραφία είχαν μέσα στο μοναστήρι;), και τι ήταν ακριβώς αυτά τα δώρα;
3. ΔΙΑΒΑΖΩ: «Μέχρι τον εισαγγελέα έχουν φτάσει οι καταγγελίες για τη δράση του μοναχού Απόστολου» 
ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Πότε και από ποιον έγιναν οι καταγγελίες και με τι στοιχεία; Και τι έκανε ο εισαγγελέας; Μήπως τα θεώρησε «ράδιο αρβύλα» όλα αυτά, όπως και τις καταγγελίες της μάνας της Λιονάκη που έλεγε ότι ο ηγούμενος δίνει ναρκωτικά στις κοπέλες; 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μόνο ότι γύριζε... και πορνοταινίες ο ηγούμενος στο μοναστήρι, μόνο αυτό δεν σκέφτηκαν να πουν! Αλλά τέτοιες ταινίες γύριζε η ηθοποιός Λιονάκη, πριν την απαγκιστρώσει από αυτόν τον διάβολο ο ηγούμενος. Μήπως λοιπόν όλες αυτές οι καταγγελίες είναι μεθοδεύσεις του διαβόλου, δηλαδή του πορνο-συστήματος που ο ηγούμενος αυτός το χτύπησε τόσο θεαματικά;
(Σήμερα 13:45 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

3.
Επιτελους βγηκε η αληθεια στη φορα! Καλα που γλιτωσαν τα κοριτσια.
(Σήμερα 13:48 από χρήστη Χωρίς Όνομα)

4.
@ 13:48 ...«Επιτέλους βγήκε η αλήθεια στη φόρα», ...του ράδιο αρβύλα! «Καλά που γλίτωσαν τα κορίτσια», οι μοναχές, που το - τάχα - ρεπορτάζ το... "αποκλειστικό", λέει ότι... γύρισαν σπίτι τους έχοντας στις βαλίτσες τους, ...τις λίρες από τα τάματα των πιστών!..
(Σήμερα 13:58 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

5.
Κύριε Φρόλο, εσάς δεν σας έχει πει κανένας ότι οι πιο διευθαρμένοι άνθρωποι είναι συνήθως οι παπάδες? Δεν είναι καινούργια ανακάλυψη. Συμβαίνει χρόνια τώρα!
(Σήμερα 14:14 από χρήστη mia)

6.
Τους διεφθαρμένους παπάδες, αγαπητή «μια», ΑΥΤΟΥΣ καταγγέλλουν τα ιστολογία μου, και οι παρουσίες μου στα διάφορα φόρα, χρόνια τώρα. Δεν ανέχομαι όμως τις γενικεύσεις, δεν ανέχομαι να καίγονται μαζί με τα ξερά, και, τα χλωρά. Δεν είμαι ιεροκατήγορος! 
(Σήμερα 14:20 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

7.
Τόσο πολύ λοιπόν επιθυμούμε την ίντριγκα, το μέλι στο ψωμί των δημοσιογράφων;;; Τι είδους αποκάλυψη είναι αυτή, όταν δεν περιλαμβάνει πλουραλισμό απόψεων;;; Οι απόψεις των ανθρώπων που έχουν επισκεφτεί το μοναστήρι αυτό της Παναγίας της Θεογεννήτορος(και όχι της Λιονάκη, όπως είναι ο τίτλος του "άρθρου" για να πουλήσει) γιατί αποσιωπώνται;;; Αφού μια δημοσιογραφική έρευνα πρέπει σύμφωνα με την αρμόζουσα δεοντολογία να παρουσιάζει και τις δύο πλευρές, γιατί σε εμάς παρουσιάζουν ΜΟΝΟ τη μια; Όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουμε ότι στην εκκλησία υπάρχουν κληρικοί που προσπαθούν και το αντίθετο. Όλοι έχουμε μάτια και βλέπουμε. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος προσπαθεί και βοηθάει όλο τον κόσμο με αυταπάρνηση, ακολουθώντας τις εντολές του Θεού. Χωρίς καμία προσπάθεια επιβολής της αποψής μου, οφείλουμε όλοι νομίζω να αναρωτηθούμε γιατί συμβαίνει να μας πλασάρουν μόνο τη μια μεριά, την πιο χυδαία την πιο αρνητική, για να γυρίσουμε μετά να πούμε: "τελικά είχα δίκιο. Όλοι στην Εκκλησία άχρηστοι είναι και κάνουν κακό στον κόσμο. Καλά κάνω εγώ και δεν πιστεύω". Θα σε ρωτήσω λοιπόν: "Κάνεις καλά και δεν πιστεύεις για να φταίνει κάποιες φήμες πολλές φορές τελείως αβάσιμες και υποκειμενικές;" Ακόμα και αν οι κληρικοί ή οι μοναχοί κάνουν λάθη και αυτοί ως άνθρωποι, το επίκεντρο και ολόκληρη η εκκλησία είναι μόνον ο Χριστός και η ορθοδοξη πίστη. Ας μην παραπλανούμαστε λοιπόν!!! Δες με τα δικά σου μάτια, άκουσε με τα δικά σου αυτιά, σκέψου με το ΔΙΚΟ σου μυαλό και μετα πράξε όπως νομίζεις.
(Σήμερα 14:37 από χρήστη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ)

8.
@ 14:37 ...Αυτή είναι η "δημοσιογραφία του κώλου" αγαπητή Ευαγγέλια. Η κατευθυνόμενη, ή πλαστή δημοσιογραφία! 
Την δεκαετία του ΄60 ήμουν παρών σε ένα μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός. Τα συμβάντα εκεί, συνηγορούσαν υπέρ των θέσεων μια μεγάλης εκκλησιαστικής προσωπικότητας. Η κοινή γνώμη ανέβαζε τον άνθρωπο αυτόν μέχρι τα άστρα του ουρανού, και δικαίως! Ήταν λοιπόν εκεί, και ένας γνωστός μου δημοσιογράφος (με ήξερε από το βιβλίο μου «Γράμματα Διαμαρτυρίας») ο νεαρός τότε κ. Τάκης Καμπύλης από τα Νέα, για να καλύψει το γεγονός. Την άλλη μέρα όμως που διάβασα το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, είδα ότι τίποτε αληθινό δεν περιγραφόταν αλλά μόνο ψέματα, ψέματα δυσφημιστικά για τον εκκλησιαστικό αυτόν άνδρα που σας έλεγα! Βρήκα τότε τον δημοσιογράφο και τον ρώτησα γιατί παρουσίασε μια τόσο ψευδή εικόνα του γεγονότος, και εκείνος μου απάντησε λυπημένος, ότι αυτός την αλήθεια έγραψε, αλλά το άρθρο που δημοσιεύτηκε ήταν αλλαγμένο από τον αρχισυντάκτη, και το μόνο που έμεινε ήταν η υπογραφή του!..

(Σήμερα 14:56 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)
 
9.
Και μια και ανέφερα το βιβλίο μου «Γράμματα Διαμαρτυρίας», αγαπητή «μια», έχω να σου πω ακόμα ότι .....μέχρι το 2005, κανένας δεν τολμούσε να τα βάλει με τους παπάδες! Μόνο ο Μιχαλόπουλος έγραφε, και τις επιστολές του τις φιλοξενούσαν οι εφημερίδες και τα περιοδικά. ....Μέχρι τότε, που από την επιστολογραφία πέρασε στην ραδιοφωνία. Έβγαινε ζωντανά στο τηλέφωνο κάθε βράδυ στο σταθμό «Φλας», στην εκπομπή της κ. Νανάς Τσόγκα η οποία έβαζε τραγούδια και ενδιάμεσα μιλούσε στον αέρα, το τηλέφωνο, με τους ακροατές της. Το ανακάλυψα τυχαία, και έκανα έτσι και εκεί, έντονη, την παρουσία μου! Η αποδοχή του κόσμου ήταν απρόσμενα θετική και ιδιαίτερα συγκινητική. Η ίδια δε η ραδιοφωνική παραγωγός τόλμησε να πει «Δηλαδή, ήρθε η ώρα για την μεγάλη ανατροπή κ. Μιχαλόπουλε, και αυτή θα γίνει από την εκπομπή μου;». Της εκμυστηρεύτηκα τότε στον αέρα, ότι μας κρυφακούνε και ό,τι λέμε οι δυο μας ζωντανά στον σταθμό τα αντιγράφουν τα ΜΜΕ, όπως της είπα - για παράδειγμα - «το θέμα για το οποίο σας έκανα λόγο χθες, έτσι όπως γλαφυρά το παρουσίασα, φιγουράρει σήμερα ανώνυμα σε άρθρο ημερήσιας εφημερίδας της Αθήνας»! ...Βέβαια, η εκπομπή αυτή κόπηκε μετά από μερικές παρουσίες που είχα σε αυτήν, μια εκπομπή που είχε... 5 χρόνια ζωής! Έτσι νόμιζαν ότι θα ανέτρεπαν εμάς. Όμως, είχε ήδη δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα στα οπίσθια του σάπιου εκκλησιαστικού κατεστημένου. Έτσι, ακολούθησαν τα ΜΜΕ με τις αποκαλύψεις πολλών σκανδάλων με πρώτο και «καλύτερο», αυτό, του κίναιδου μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη!.. 
Μετά, προσπάθησαν να κλείσουν κι εμένα... Να με κλείσουν σε... ψυχιατρείο!... Αλλά ούτε αυτό τους έκατσε. Ο Μιχαλόπουλος, αποδεδείχθηκε Ντον Μπόσκο, αγαπητή «μια»! 
(Σήμερα 15:01 από χρήστη... Ντον Μπόσκο (και οχι Φρόλο) ο Μιχαλόπουλος)


10.
O Ντον Μπόσκο, ήταν μια προσωπικότητα της παπικής εκκλησίας, που έδρασε τον 19ο αιώνα. Ένα κοινό στοιχείο (Μπόσκο - Μιχαλόπουλου) είναι ότι και εκείνος (ο παπικός) ήταν κατηχητής, και έκανε το παν για να μαζέψει τη νεολαία. ............Εγώ επίσης, χρησιμοποιούσα πολύ την ψυχαγωγία, ως κατηχητής, και το μάθημα μου ήταν πολύ ζωντανό και ελκυστικό, ως αποτέλεσμα μιας πολύ επίπονης επεξεργασίας- μελέτης μιας ολόκληρης εβδομάδας, και όχι ολίγων λεπτών - πριν την συνάντηση με τα παιδιά - όπως έκαναν άλλοι φίλοι μου κατηχητές! Μάζευα τα παιδιά μου, και, από τα σφαιριστήρια, τα μάζευα από το σινεμά το «Σοφία» στην Αργυρούπολη που την Κυριακή έβαζε παιδικές ταινίες, τα μάζευα και από το Λύκειο στο οποίο πήγαινα και τους μιλούσα για τα οφέλη του Κατηχητικού. 
(Σήμερα 20:47 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

11.
Άλλο κοινό στοιχείο, είναι ότι προσπάθησαν κι εκείνον, τον Μπόσκο, να τον κλείσουν (για το ζήλο του αυτό) σε ψυχιατρείο. Η μεθόδευση, ήταν από την παπική Σύνοδο η οποία έστειλε δυο εκπροσώπους της «αρχιερείς», για να τον παγιδεύσουν τον Μπόσκο. Τον επισκέφτηκαν λοιπόν στο σπίτι του και του είπαν ότι τον περιμένουν στην Σύνοδο που την ώρα αυτή συνεδρίαζε, για να ακούσουν - οι ανώτεροι καρδινάλιοι - τις απόψεις του, που τις βρίσκουν λέει πολύ ενδιαφέρουσες. Στην πραγματικότητα όμως η άμαξα, είχε προορισμό το τρελάδικο το οποίο ήταν μιλημένο και περίμενε έναν κάποιον «τρελό» παπά. ....Ο Μπόσκο όμως τους ψυλλιάστηκε, και προσποιήθηκε ότι θα τους ακολουθήσει. Άλλα δεν μπήκε στην άμαξα, στη φάκα που θα έκλεινε πίσω του (από τους δυο) μόλις αυτός ανέβαινε, και θα τον πήγαινε μόνο του κατευθείαν στο ψυχιατρείο. Έτσι, όταν οι απεσταλμένοι του είπαν να ανεβεί στην άμαξα, εκείνος τους είπε ευγενικά: «Μετά από εσάς, σεβαστοί μονσινιόρ!». Μόλις όμως εκείνοι ανέβηκαν (για λίγο όπως σχεδίαζαν), ο Μπόσκο έμεινε έξω, έκλεισε πίσω τους την πόρτα της άμαξας, και φώναξε στον οδηγό: «Φύγε αμαξά!». Ο αμαξάς, ξεκίνησε αμέσως με μεγάλη ταχύτητα για τον προορισμό του, και δεν έδινε σημασία στις φωνές και στα χτυπήματα που άκουγε πίσω του, από το κουβούκλιο της άμαξας. ...Και έτρεξε στο τρελάδικο, όπου μια ομάδα από άντρες νοσοκόμους περίμεναν στην είσοδο τον «ασθενή», κρατώντας στα χέρια τους τον ζουρλομανδύα που θα του φορούσαν. Αλλά, με μεγάλη τους έκπληξη είδαν (μόλις άνοιξαν την πόρτα της άμαξας) είδαν δυο τρελούς παπάδες - έξαλλους και αναμαλλιασμένους - να διαμαρτύρονται! «Περιμέναμε έναν, και μας έστειλαν δυο» είπαν οι γιατροί, είπαν ότι «έπεσε πολύ δουλειά»! ...Και αφού τους περιποιήθηκαν αναλόγως με ζουρλομανδύες, ενέσεις, ψυχρολουσίες, κλπ, μετά (μετά από επέμβαση της Συνόδου) μετά - μετά, αποκαλύφθηκε ποιοι ήταν! 
(Σήμερα 20:51 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)


http://www.freegossip.gr/News.php?ID=25103

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Endeiaferon h istoria me ton Mposko.
Ka8e epoxh kai topos exei tous dikous tou agwnistes n anadi3ei:)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χαίρε Σταυρούλα!
Αυτό που περιέγραψα, είναι ένα κομμάτι από μια μεγάλη ιστορία, την ιστορία του Ντον Μπόσκο, από το ομώνυμο βιβλίο, που είχα διαβάζει στα νιάτα μου.

Ελπίζω να την απέδωσα σωστά ως προς το νόημα διότι μετά από τόσες δεκαετίες κάποιες λεπτομέρειες τις έχω σίγουρα ξεχάσει.

Πάντως, για τον Ντον Μπόσκο λένε ότι η παπική εκκλησία τον έχει αναγνωρίσει σαν άγιο της. Είναι λένε, κάτι σαν τον δικό μας Μέγα Βασίλειο, ως προς το κοινωνικό του έργο.

Χαίρε Σταυρούλα! : D