Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ένας Μητροπολίτης (ο Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος) εξομολογείται, και λέει...

Ένας Μητροπολίτης (ο Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος) εξομολογείται, και λέει:

Κατηγορηθήκαμε, όχι πάντα άδικα, για εκκοσμίκευση, η οποία συνιστά νοθεία της αυθεντικότητας... 


Δεν θελήσαμε να είμαστε «οι άλλοι», οι μη συσχηματιζόμενοι με τον παρόντα κόσμο...
 
Προκαλέσαμε με την οικονομική μας άνεση, με την προσχώρησή μας στην εκκοσμίκευση, με την απουσία της λιτότητας στις εκδηλώσεις μας και ενίοτε και στην αμφίεσή μας.

Ταλαιπωρήθηκε πολύ και επί πολύ χρόνο η Εκκλησία μας με την υπόθεση του πρ. Αττικής. 
Έχουμε τεράστια ευθύνη για τον πολυκαιρισμό της θλιβεράς και δυσωνύμου καταστάσεως. Κάναμε άτολμες κινήσεις, πήραμε περίεργες αποφάσεις, οχυρωθήκαμε πίσω από δικονομικούς όρους, δημιουργήσαμε περίεργα δικαστικά τετελεσμένα και εκτεθήκαμε, αρνηθήκαμε ένα γενναίο ξεκαθάρισμα...

(Από την εισήγηση, του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου στην Ιεραρχία που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα.)

ΠΗΓΗ: paron.gr

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

O Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1947 όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Μετά το τέλος των Πανεπιστημιακών του σπουδών χειροτονήθηκε Διάκονος και τοποθετήθηκε στο Μαντούδι το 1973. Το Νοέμβριο του 1974, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου μία 25ετία.
Στήν περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Αννας ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.
Μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, κλήθηκε να αναλάβει τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση 3ου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος. Επίσης του ανετέθηκε και η Διεύθυνση Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας. Για πολλά έτη είναι τακτικός συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Για τριάντα και πλέον έτη ασχολείται με τούς νέους και τα προβλήματά τους, ως Ιερέας, Πνευματικός, Κατηχητής και Εκπαιδευτικός ενώ παράλληλα κλήθηκε να μιλήσει σε Σχολές Γονέων, Ιερατικά και Νεανικά Συνέδρια σε πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και στην Κύπρο.

http://www.paterikoslogos.com/viewtopic.php?f=8&t=140