Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΒΑΖΩ: "Προκλητική παρέμβαση στα σχολικά βιβλία επιχειρεί η Εκκλησία"

- Ακούστε: "Μία από τις αιτίες της ηθικής και πνευµατικής κρίσης είναι και τα προβλήµατα στην Παιδεία και η αποχριστιανοποίηση των βιβλίων."
 - Ε, όχι ρε γαμώτο μου, "να γίνονται αρνητικά σχόλια για την Εκκλησία"!..


ΔΙΑΒΑΖΩ:

Προκλητική παρέμβαση στα σχολικά βιβλία επιχειρεί η Εκκλησία

Νέα, προκλητική παρέμβαση στα σχολικά βιβλία επιχειρεί να κάνει η Εκκλησία που επιμένει να ανακατεύεται εκεί που δεν την σπέρνουν...

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής της Εκκλησίας για θέματα Παιδείας θα βρεθούν τα σχολικά βιβλία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σηµάδια αποχριστιανοποίησης» σε αυτά.

Σύμφωνα με τα Νέα, στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, την Τετάρτη, οι µητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας για θέµατα Παιδείας να µελετήσει τα βιβλία και εν συνεχεία να συντάξει πόρισµα που θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο. Η ΔΙΣ θα αποφασίσει για τις επαφές µε το υπουργείο Παιδείας.

Κάποιοι µητροπολίτες ανέφεραν ότι µία από τις αιτίες της «ηθικής και πνευµατικής κρίσης» είναι και τα προβλήµατα στην Παιδεία και η «αποχριστιανοποίηση των βιβλίων».

Μάλιστα, µητροπολίτες ανέφεραν παραδείγµατα σχολικών βιβλίων όπου γίνονται αρνητικά σχόλια για την Εκκλησία. Άλλοι πρόσθεσαν πως έχουν παρατηρήσει προβλήµατα στα βιβλία των θρησκευτικών και της Ιστορίας.

http://allispaideia.blogspot.com/2010/10/blog-post_4046.html


ΣΧΕΤΙΚΟ:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε, ποιοί Πατέρες της Εκκλησίας ασχολούνται με τη "χριστιανοποίηση" ή την "αποχριστιανοποίηση" βιβλίων, κρατών, χωρών, συλλόγων, σωματείων, οργανισμών κ.λπ. ή ποιοί Πατέρες της Εκκλησίας συνιστούν, ώστε τη θρησκευτική παιδεία να ασκεί η Πολιτεία (του Αντιχρίστου), αντί για την Εκκλησία (τη νύμφη Χριστού).

ΙΚ

Ανώνυμος είπε...

Εις μάτην αναμένουμε την αγιογραφική ή αγιοπατερική τεκμηρίωση του όρου: "αποχριστιανοποίηση" ή του αντιθέτου του: "χριστιανοποίηση".

Επίσης, αναμένουμε αγιοπατερική τεκμηριώση, στο ότι το λόγο του Θεού θα πρέπει να τον διδάσκει η Πολιτεία (που εξ ορισμού είναι του Αντίχριστου) και όχι η Εκκλησία (που εξ ορισμού είναι του Χριστού).

Πάντως, στη γειτονική Ορθόδοξη Βουλγαρία, η Εκκλησία πληρώνει η ίδια θεολόγους-δάσκαλους και διδάσκει το λόγο του Θεού προαιρετικά, στις κρατικές σχολικές αίθουσες, σε ώρες εκτός του κρατικού προγράμματος (σε εφαρμογή του λόγου του Θεού: "όστις θέλει.....").

ΙΚ