Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΑ - ΑΡΧΕΙΟ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008
TA NEA
Κάθειρξη 11 ετών σε ιερέα για βιασμό δύο αγοριών 11 χρόνια πριν
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ προς τη φυλακή έδειξαν χθες με την απόφασή τους οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών σε έναν 65χρονο ιερέα, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών για το αδίκημα του βιασμού δύο αγοριών που κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικα.

Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της δικαστικής υπόθεσης γράφτηκε 11 χρόνια μετά την αποκάλυψή της. Σύμφωνα με την κατηγορία, τα δύο αδέλφια έπεσαν θύματα βιασμού κατά τη διάρκεια εκδρομών που είχε διοργανώσει η Εκκλησία στο Κάιρο και τα Ιεροσόλυμα, αλλά και στο πνευματικό κέντρο όπου εργαζόταν ο ιερέας Ανδρέας Παπαϊωάννου.

Καταδικαστική ήταν για τον κατηγορούμενο και η πρωτόδικη απόφαση, ενώ και οι δικαστές του Εφετείου κατέληξαν σε απόφαση ενοχής, χωρίς μάλιστα να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό. Κατά την αποδεικτική διαδικασία οι δύο νεαροί, ηλικίας σήμερα 27 και 28 ετών αντίστοιχα, περιέγραψαν όσα συνέβησαν τότε, ενώ ο κατηγορούμενος ιερέας, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο μόνο την ημέρα της απολογίας του, αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει όσα του αποδίδονται

3 Δεκεμβρίου 2008 4:18 μ.μ.


P. MICHALOPOULOS είπε...

Ποιος ιερέας είναι αυτός; Μήπως ο ιερέας και εκπαιδευτικός από τον Άλιμο;

Αν είναι αυτός, τότε έχω να πω ότι όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ένας γνωστός μου θεολόγος, ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Νευράκης εξέφρασε την άποψη ότι ο ιερέας αυτός… απλά τα χάιδευε τα παιδιά που αν θυμάμαι καλά ήταν και παπαδάκια και κατηχητόπουλα του.

Τότε λοιπόν (πριν από πέντε χρόνια;) με την έξαρση των εκκλησιαστικών σκανδάλων που έβγαιναν απανωτά στη δημοσιότητα, όλοι ζήλευαν τον Καρατζαφέρη που έβγαλε στον αέρα τους ομοφυλοφιλικούς διαλόγους του μητροπολίτη τότε Παντελεήμονα Μπεζενίτη. Έψαχναν λοιπόν να βγάλουν και αυτοί κάτι.

Έτσι, η Αυριανή έβγαλε φωτογραφίες του γερο-μητροπολίτη Κυπαρισσίας γυμνό πάνω σε μια κυρία, και ακολούθησε ο Ευαγγελάτος με τον ιερέα αυτόν του Αλίμου που ήταν ακόμα εν ενεργεία.

Πήγε λοιπόν ξαφνικά σπίτι του η κάμερα, αλλά ο ιερέας τους έκλεισε την πόρτα και δεν έκανε καμία δήλωση για την υπόθεση της παιδεραστίας για την οποία κατηγορείτο και παρέμενε ατιμώρητος, και η οποία υπόθεση ήταν κοινό μυστικό που λένε.

Την άλλη μέρα όμως του ρεπορτάζ που δεν έγινε ολόκληρο, έσπευσε τρομοκρατημένος ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης στον οποίον και υπαγόταν ο ιερέας, και του επέβαλε αργία!..

3 Δεκεμβρίου 2008 5:05 μ.μ. 


http://xairete.blogspot.com/2008/12/blog-post_3723.html2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή διόρθωση:

Δεν υπάρχει Μητροπολίτης Κυπαρισσίας.

Πρόκειται, για τον (μακαριστό) Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Στέφανο, στον οποίον ανήκε η Αρχιερατική περιφέρεια Κυπαρισσίας.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ευχαριστώ για τη διόρθωση κ. Καρδάση. Το «λάθος» μου όμως, δεν προέρχεται από άγνοια, αλλά από... ζαμανφουτισμό.

Δεν τους ψάχνω εγώ τους ακριβείς τίτλους, διότι... «χέστηκα» γι αυτούς!

Έτσι, αποκαλώ μητροπολίτη Αρκαδίας τον Φούντα, μητροπολίτη Βόλου τον άλλον, λέω σκέτο Άνθιμος και εννοώ την Θεσσαλονίκη, λέω σκέτο Αμβρόσιος, κλπ. κλπ.

Όσο για την Κυπαρισσία, έχω να σας πω ότι την ξέρω καλά την μητρόπολη, αφού ο κακα-ριστός μητροπολίτης - αυτός που πέθανε - έδινε κάθε χρόνο (τον δεκαπενταύγουστο) άδεια στον κάποτε οικογενειακό μου φίλο, τον θεολόγο κ. Νικόλαο Νευράκη, να φιλοξενείται και να μιλάει στο πανηγύρι στο γυναικείο μοναστήρι της περιοχής, εκεί στο Επιτάλιο...