Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΑΒΑΖΩ: "Σάλος έχει ξεσπάσει με τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα"

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Σάλος έχει ξεσπάσει με τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα που θα μετονομαστεί σε Κάρτα του Πολίτη και θα τη λάβουμε στα χέρια μας ως το τέλος του 2011, όπως είχε εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.

Πρόκειται για μια κάρτα σε σχήμα πιστωτικής με ένα «έξυπνο» τσιπ, στο οποίο θα ενσωματωθούν προσωπικά στοιχεία του πολίτη όπως ο αριθμός δηματολογίου, ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας ενώ θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές κάθε πολίτη με το Δημόσιο. Θα έχει μία ηλεκτρονικά αποθηκευμένη βιομετρική φωτογραφία κι ένα barcode, το οποίο θα «διαβάζεται» με το πέρασμα ενός τύπου φακού.

Πολλοί όμως είναι εκείνοι που αντιδρούν με τη χρήση της ταυτότητας αυτής καθώς όπως υποστηρίζουν, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, παραβιάζει την ιδιωτικότητα, την προσωπικότητα αλλά και τις ατομικές μας ελευθερίες με τη συνεχή παρακολούθηση. Όπως λένε οι δημόσιες αρχές θα ξέρουν τα πάντα για την οικονομική μας δραστηριότητα, τις συνήθειές μας, τις προτιμήσεις μας… ακόμα και τις σεξουαλικές ενώ ανά πάσα στιγμή θα γνωρίζουν που είμαστε… 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/65431


ΣΧΟΛΙΑΖΩ:

Οι γνώστες Κασσάνδρες του παπαδαριού, και οι παρατρεχάμενοι τους, έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά της κάρτας αυτής. «Όχι στο έξι-εξήντα-έξι» κραυγάζουν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας τους κατά της κάρτας αυτής, και, οι φανατικοί παλαιοημερολογίτες. 

Τα ίδια δε... «Αποκαλυπτικά», φώναζαν εκκλησιαστικοί «γέροντες» και «πατέρες», και, για την είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έλεγαν τότε, ότι η Ελλάδα θα είναι το δέκατο κέρατο στο θηρίο αυτό (με τα 10 κέρατα) στο θηρίο της Αποκάλυψης, όπως αποκαλούσαν τότε την Ευρωπαϊκή Ένωση...

Τις ταυτότητες πάλι, για την μη αναγραφή του θρησκεύματος, χρησιμοποίησε και ο Μα(σ)καριότατος, ο Κακαριστός Χριστόδουλος, για να πάρει την αβάντα από τον τότε πρωθυπουργό Σημίτη που του στραπατσάρισε το αρχιεπισκοπικό του γόητρο. 

Τώρα, πάλι οι παπάδες αντιδρούν! Αντιδρούν, ακόμα και για την ηλεκτρονική καταγραφή των δημοσίων υπάλληλων, διότι βγαίνουν πολλά στη φόρα, όπως διπλοθεσίτες του κλάδου, κλπ. Βγήκε ακόμα και ότι έλληνας - εν ενεργεία αρχιεπίσκοπος του εξωτερικού, παίρνει παράλληλα, και, σύνταξη από το ελληνικό δημόσιο! 

Χα! Όταν θα βγει λοιπόν η κάρτα, θα δούμε πολλά! Θα δούμε άραγε, και ενδεχόμενες ύποπτες κινήσεις δεσποτάδων; Χα! 



ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ:

1.
Οι γνώστες Κασσάνδρες του παπαδαριού και οι παρατρεχάμενοι τους, έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά της κάρτας αυτής.
(Σήμερα 13:33 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

2.
Ρε Μιχαλόπουλε, το κόλλημά σου με τους παπάδες...
(Σήμερα 14:15 από χρήστη Χωρίς Όνομα)

3.
Ούτε καν τον χαρακτηρισμό του «Καραγκιόζη» δεν αξίζουν! Όταν μάλιστα πέρα από τα ηθικά και οικονομικά σκάνδαλα (πορνεία, σοδομισμός, κλεψιά κ.λπ), έχουμε και το μέγιστο σκάνδαλο της προδοσίας της Ορθόδοξης πίστης μας... ε, τότε οι «φιγούρες» αυτές, αν και αυτοαποκαλούνται «Εκκλησία», μοιάζουν πιο πολύ στον... Χατζιαβάτη και στον Βελιγκέκα. Μοιάζουν με προβατόσχημους λύκους, ή με γερμανοτσολιάδες της πίστης, μεταμφιεσμένους σε... Ποιμενουσα και Διοικούσα, λέει, Εκκλησία!.. 
http://rasoforoi.blogspot.com/
(Σήμερα 14:39 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

4.
E KAI? ESU PISTEUEIS H ALLAZEIS THRISKEIA ANALOGA ME TOUS PAPADES?
(Σήμερα 14:45 από χρήστη Χωρίς Όνομα)

5.
@14:45 
Έπαψε να πιστεύει, ή άλλαξε θρησκεία ο Χριστός, όταν πέταξε έξω από το ναό τους εμπόρους; Έπαψε μήπως να πιστεύει, και όταν εξαπέλυσε, μετά, και εκείνα τα φοβερά «ουαί» του, προς στους αρχιερείς της εποχής; Τίποτε από αυτά δεν συνέβη! Απλά, έσπευσαν άρον - άρον να τον σταυρώσουν!
Εγώ, δεν πήρα κανένα φραγγέλιο, ούτε εκείνα τα «ουαί» επανέλαβα στους σημερινούς αρχιερείς, τους διαδόχους εκείνων των Γραμματέων και Φαρισαίων! 
Εγώ, απλά μια πλάκα κάνω, ένα καυστικό χιούμορ, και έσπευσαν άρον - άρον (τότε, το 2008) να απειλήσουν τη ζωή μου!.. 
Δες ετικέτα:
(Σήμερα 15:00 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

6.
Ο χρήστης 14:58, ισχυρίζεται ότι «yparxoune kai kali papades kai monaxi». ...Θέλουμε κι εμείς να το πιστεύουμε αυτό. Θα είχε άραγε ο αγαπητός σχολιαστής, να μας δώσει έστω και ένα όνομα καλού παπά, ή καλού μοναχού, ώστε να μας ενισχύσει την πίστη μας αυτή, ότι δηλαδή δεν είναι όλοι το ίδιο κακοί όλοι οι ρασοφόροι μας; 
(Σήμερα 15:09 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

7.
15.09, o pneumatikos mou stin thessaloniki kai sto elliniko monastiri sto essex tis agglias o pater simewn pou kimithike enan xrono prin kai polloi alloi. yparxoune kai mporeis na tous vreis arkei na exeis alithini pisti. 
(Σήμερα 15:13 από χρήστη eimai h 14.58)

8. 
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Sat, 15 Dec 2007 22:07:55 
Προς: panagiotis michalopoulos

....ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΟΧΘΕΣ (παιδεραστία, στο Ίλιον) ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ. ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΕΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ... 

Στέφανος Χίος 

(Σήμερα 16:08 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)


http://www.freegossip.gr/News.php?ID=25445

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε, από τους επαϊοντες, ποιά ήταν η στάση των Πατέρων της Εκκλησίας, πάνω στα "ανθρώπινα δικαιώματα" και την "προσβολή της προσωπικότητας", δηλ. αν οι πιστοί έχουν ανθρώπινα δικαιώματα ή μόνον υποχρεώσεις και τι θα πρέπει να κάνουν, όταν προσβάλλεται η προσωπικότητά τους.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μήπως θα μπορούσατε, κ. Καρδάση, να μας εξηγήσετε - λίγο πιο αναλυτικά - τι ακριβώς εννοείτε;

Ανώνυμος είπε...

Εύλογο το ερώτημα.

Ρωτήσαμε τον πνευματικό μας πατέρα, αν στην Εκκλησία μας υπάρχουν "ανθρώπινα δικαιώματα" και "προσβολή της προσωπικότητας" και μας απάντησε, ότι και τα δυο είναι άγνωστα πράγματα.

Και τούτο, διότι στον πιστό δεν υπάρχουν "δικαιώματα", παρά μόνον υποχρεώσεις και η λέξη "προσωπικότητα" δεν υπάρχει. Υπάρχει η λέξη "πρόσωπο".

Αν γίνει λοιπόν προσβολή του προσώπου με ύβρεις, διωγμούς ή συκοφαντίες, τι κάνουμε, πως τις αντιμετωπίζουμε; Την απάντηση την δίνει ο Παύλος: "λοιδορούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλούμεν (Κορ. Α΄ 4. 12). Ευλογούμε αυτούς που μας βρίζουν, ανεχόμαστε τους διωγμούς, μιλάμε με ευγένεια σ' αυτούς που μας συκοφαντούν.

Αν όμως παρ' ελπίδα κάποιος έχει υπόψη του κάποιον πατερικό λόγο, πάνω στα "ανθρώπινα δικαιώματα" και την "προσβολή της προσωπικότητας", τότε θα ήταν ενδιαφέρον να μας τον παραθέσει.

ΙΚ

ΥΓ: Η Πατρολογία του Migne στο Διαδίκτυο περιλαμβάνει έργα 145 Πατέρων της Εκκλησίας, εξ ων 399 μόνο του Ι. Χρυσοστόμου, εξ ων το περί ερμηνείας του κατά Ματθαίον καταλαμβάνει 540 σελίδες Α4.

Καταλαβαίνετε λοιπόν το πέλαγος των πληροφοριών και το πως ο κυρίαρχος του Διαδικτύου (ο Αντίχριστος) μας δίνει ο ίδιος τα όπλα να τον πολεμήσουμε!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αυτά, και όποιος κατάλαβε...