Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Αντώνιος είπε: «Αυτή είναι η Ορθόδοξη Ελλάδα;»

Ο Αντώνιος (διαχειριστής της ιστοσελίδας «η αγκαλιά της Παναγίας») είπε:

Ομαδική προσευχή μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά...
AYTH EINAI H OΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ;

http://islamikathemata.blogspot.com/2008/10/islamika-themata-islamika-themata.html


H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΗΝΥΜΑ:

Πού την είδες βρε Αντώνιε αυτήν την λεγόμενη… «Ορθόδοξη Ελλάδα»;

Την ζήτησες μήπως στα «ταρώ» στα χαρτιά, ή σε καφετζού, ή στα άστρα; Και αν ναι, τι σου είπαν; Πού υπάρχει να πάμε να την δούμε κι εμείς;

Όσο για την εκδήλωση στην οποίαν αναφέρεσαι, οι άνθρωποι αυτοί έχουν περισσή την συμπάθεια μας και την αγάπη μας διότι είναι άνθρωποι θρησκευόμενοι! Δεν κάνουν κανένα κακό, δεν προκαλούν, και είναι νόμιμοι!

Και… δεν δαιμονίζονται σαν τους χριστιανούς όταν πατάνε (με τις εικόνες αγκαλιά) στα αναμμένα κάρβουνα, ή όταν καίνε τον Ιούδα, ή όταν παίρνουν μεσημεριάτικα το… γνήσιο «άγιο φως» στα Ιεροσόλυμα, και όταν μετά, τα μεσάνυχτα του Πάσχα, «γιορτάζουν» σαν δαίμονες, σαν βαμπίρ την... Ανάσταση!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aλλο δαιμονολατρικό έθιμο, ο άλλος πέρνει την εικόνα του Αγίου και πατάει τα κάρβουνα Ο Αρχισατανάς λές και ο Αγιος το έχει ανάγκη.Ποιος απο τους πυροβάτες νηστευει και προσεύχετε όλο το χρόνο ή εχει μετανοια;Η Μήπως ειναι κατα των Οικουμενιστων παπαδων τους;Κανείς νομίζω απεναντίς πίνουν σαν νεροφύδες την εικόνα του αγιου που βλασφημουν παραμάσχαλα και χωρεύουν δαιμονικώς.Ειναι και οι άλλοι με τα καρναβάλια,με τις γιορτές του φαλλού κτλ.Που είναι οι δεσποτάδες να τους αφορίσουν τους δαιμονισμένους;

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει Ορθόδοξη Ελλάδα;

Υπάρχουν χώρες Ορθόδοξες;

Εμείς γνωρίζουμε Χριστιανούς Ορθόδοξους και η προσηγορία Χριστιανός αναφέρεται σε πρόσωπα και όχι σε έθνη ή συλλόγους ή κόμματα (όρα ΛΑΟΣ).

Και εν τοιαύτη περιπτώσει, σε ποιά πατερικά κείμενα τεκμηριώνεται αυτή η ορολογία; Ο Ι. Χρυσόστομος απευθυνόταν στην Ορθόδοξη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ή ο Ι. Δαμασκηνός ή ο Γρ. Παλαμάς;

Ή παρασύρονται από εκείνο το ανεκδιήγητο: "Υπέρ του ευσεβούς ημών έθνους και του φιλοχρίστου στρατού" λες και ο Χρυσόστομος το έβαλε στη λειτουργία του!

Και είναι για γέλια να ακούμε, ότι ανήκουμε σε έθνος, που ξεχειλίζει από ευσέβεια και ο στρατός μας δεν κάνει τίποτε άλλο παρά συνέχεια μετάνοιες λέγοντας το "Κύριε ελέησον"!

Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με τέτοιες γελοιότητες και δυστυχώς δίνουμε τροφή στους Προτεστάντες να μας περιγελάνε.

ΙΚ

stavroula είπε...

Xa Xaaaaaaaaaaaa:D

H kuria Elenh prepei na paei na sumvouleutei thn kuria Xassan sta suzhgika ka8hkonta.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η κυρία Χασάν! Δεν την ξέρω, δεν την έχω δει, αλλά ακούγοντας την στην τηλεφωνική της σύνδεση με την εκπομπή, στο κανάλι, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο μιλάει, η απλότητα της και η άνεση της στη συζήτηση.

Μπράβο της!

Υποθέτω ότι θα είναι πολύ χαριτωμένος άνθρωπος, γενικά! Και φυσικά, ΑΥΤΗ έχει το προτέρημα να είναι ΚΑΙ κανονική γυναίκα, τόσο ορμονικά, όσο και ψυχολογικά!

Μπράβο και στο Ισλάμ!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πολύ δυνατό, και αυτό, το σχόλιο σας αγαπητέ κ. Ιωάννη Καρδάση! Ευχαριστούμε θερμά!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σχόλια στο θέμα για την ομαδική προσευχή μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά

http://xairete.blogspot.com/2010/09/blog-post_11.html