Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κατουρήθηκε επάνω του (από τη χαρά του) ο Βαρθολομαίος, διότι «άνοιξε» (από πίσω, από τον γκόλιο) η «Ιερά» Θεολογική Σχολή της Χάλκης!!! :-)

Διαβάζω στην Εσπρέσο (31/8/2010):

Συγκίνηση και δέος παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου. Οι πόρτες της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης άνοιξαν προχθές Κυριακή, μετά από σαράντα χρόνια, προκειμένου να φιλοξενήσουν την έκθεση «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη».

Το παρών έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, που πήγε κατευθείαν από τη Σανγκάη και θαύμασε τα έργα 101 διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών που θα φιλοξενούνται εκεί μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2010.

Στα εγκαίνια και τη δεξίωση που ακολούθησε στους κήπους της Θεολογικής Σχολής το παρών ανάμεσα σε άλλες προσωπικότητες έδωσαν ο δήμαρχος Πριγκιποννήσων, ο διευθυντής του Μουσείου του Τοπ Καπί και πολλοί Ελληνες και Τούρκοι δημιουργοί, μεταξύ των οποίων ο Αλέκος Φασιανός.


ΠΗΓΗ: www.espressonews.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Τίμος Μπατινάκης: Ζωγραφίζει και εκθέτει… για τα μάτια του Βαρθολομαίου, και όχι μόνο!


Για τα μάτια του Βαρθολομαίου, και όχι μόνο!

http://xairete.blogspot.com/2010/08/blog-post_28.html


Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Πράματα και θάματα την Κυριακή: Κακλαμάνης και Βαρθολομαίος, εγκαινιάζουν έκθεση ζωγραφικής, στην… «Θεολογική» Σχολή της Χάλκης!..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eτοιμαζει ψευδοσύνοδο το φανάρι.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αυθεντικός Τίτλος: «Τα Κόκκινα Φανάρια»! Μεταφρασμένος Τίτλος: «The Red Lanterns». Πρώτη προβολή: 1963

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΑΝΤΩΝΙΟΣ, είπε... "Eτοιμαζει ψευδοσύνοδο το φανάρι."

http://xairete.blogspot.com/2010/09/1-2010.html