Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Κακοποιός δράση, σε ήχο… πλάγιο!..


ΔΙΑΒΑΖΩ:

Συνελήφθη καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής για συμμετοχή σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας


Μια σημαντική επιτυχία κατά της εμπορίας και διάθεσης αρχαίων αντικειμένων, ιδιαιτέρως μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας, σημείωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας, της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της zougla.gr, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης και ανακρίνονται αυτές τις ώρες στην Ασφάλεια δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός για συμμετοχή σε σπείρα αρχαιοκαπήλων.

Κατά τις ίδιες πηγές, έχει συλληφθεί ένας 40χρονος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, που δίδασκε σε ωδείο μουσική σε ανήλικα παιδιά και διέμενε σε νεοκλασικό αρχοντικό στην περιοχή της Πλάκας, κοντά στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επίσης, έχει συλληφθεί ένας συνομήλικός του, ο οποίος στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για συμμετοχή του σε κύκλωμα μαστροπείας και οικονομικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, καθώς και ένας Αφγανός, ο οποίος φέρεται να έκανε τις «ενδιάμεσες» δουλειές.

Η Δίωξη Αρχαιοκαπηλίας είχε την πληροφορία ότι, εδώ και μήνες, η συγκεκριμένη παραβατική ομάδα έψαχνε μέσω «υψηλών» γνωριμιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να πουλήσει αρχαία αντικείμενα.

Σε επικοινωνία που είχε με ένα από τα μέλη του κυκλώματος, κλείστηκε το ραντεβού για το μεσημέρι της Πέμπτης. Αστυνομικοί με την παρουσία εκτιμητή υποκρίθηκαν τους αγοραστές και την ώρα της συναλλαγής τους συνέλαβαν.

Όπως έγινε γνωστό, η σπείρα προσπάθησε να πουλήσει ένα μαρμάρινο άγαλμα του 4ου ή 5ου π.Χ. αιώνα (Χρυσός Αιώνας του Περικλέους) σπάνιας αρχαιολογικής αξίας, καθώς και έναν μαρμάρινο δίσκο σημαντικής αρχαιολογικής σπουδαιότητας, πιθανόν από αρχαίο δισκοβόλο.

Επίσης, η Αστυνομία προχώρησε σε κατ’ οίκον έρευνες, γιατί έχει την πληροφορία ότι το κύκλωμα πιθανόν να διαθέτει και να έχει κρυμμένα και άλλα αρχαία αντικείμενα, που προσπαθούσε να πουλήσει σε συλλέκτες και αρχαιοκάπηλους.

Ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής πρέπει να σημειωθεί ότι έψελνε σε πασίγνωστη εκκλησία αριστοκρατικής συνοικίας των Αθηνών, ενώ το τελευταίο διάστημα φέρεται να απασχολούνταν και σε εκκλησία κοντά στην αρχιεπισκοπή, γεγονός που του επέτρεπε να συναναστρέφεται με ιερωμένους και κληρικούς που αυτή την εποχή βρίσκονται στα ανώτερα ιερατικά αξιώματα της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Στέφανος Χίος
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=169718&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: