Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Με αφορμή το ταξίδι του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου στη Ρωσία… Ξέρετε, αυτόν του πορνοπεριοδικού «Penthouse»...

[PASAS.jpg]
Τι φάγανε, αυτός μπροστά, και ο (από πίσω) διάκος του, στη Ρωσία;

Διαβάζω στο «Παρόν της Κυριακής» ...
τα σχετικά με τη σκληρή κόντρα που έχει ξεσπάσει στην Εκκλησία, με αφορμή ένα υπηρεσιακό ταξίδι του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου (ξέρετε, αυτόν του πορνοπεριοδικού «Penthouse») στη Ρωσία…


Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος λοιπόν (σύμφωνα με το ρεπορταζ), είναι εξοργισμένος (λένε) από τη διαρροή μέσα από τα γραφεία των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας συγκεκριμένων παραστατικών που τον «φωτογράφιζαν» ως έναν σπάταλο ιεράρχη που ξοδεύει αλόγιστα μεγάλα ποσά για αναψυχή που πληρώνει η Εκκλησία, προβάλλοντας ως πρόσχημα τα υπηρεσιακά ταξίδια.

Σύμφωνα με τα παραστατικά που παρουσίασε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού (Alter), ο Μητροπολίτης Ζακύνθου (δεν κατονομαζόταν στο ρεπορτάζ) βρέθηκε πρόσφατα στη Ρωσία, για να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος σε συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού. Ο κ. Χρυσόστομος συνοδευόταν από έναν ακόμη κληρικό και τα ταμεία της Συνόδου κατέβαλαν ως έξοδα διαμονής το ποσό των 7.838 ευρώ, ως έξοδα μετακίνησης 655 ευρώ, για οδοιπορικά και επιπλέον μετακινήσεις 1.139 ευρώ και για φαγητό 960 ευρώ. Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου είναι έξαλλος με τους χαρακτηρισμούς περί «bon viveur» ιεράρχη που του προσάπτουν στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών, ισχυριζόμενοι ότι θα μπορούσε τόσο ο ίδιος όσο και ο έτερος κληρικός να κάνουν οικονομίες.

Άνθρωποι των οικονομικών υπηρεσιών λένε εξάλλου ότι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου αρέσκεται γενικώς στην ακριβή ζωή και τις πολυτέλειες, αφήνοντας αιχμές και για το ποσό των περίπου 50.000 ευρώ που κατέβαλε η Σύνοδος για ένα αντίστοιχο θρησκευτικό συνέδριο που είχε διοργανώσει πριν από μερικούς μήνες στην έδρα της Μητρόπολής του.


ΣΧΕΤΙΚΟ:


Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010


Παπάδες της Εκκλησίας της Ελλάδος: Ξόδευαν 2.000€ την ημέρα! Ταξίδι χλιδής Αρχιμανδρίτη και Μητροπολίτη στη Ρωσία. (για διαμονή, στην… νυφική σουίτα;)


Δεν υπάρχουν σχόλια: