Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Απαράδεκτο χιούμορ!


Εμείς που γνωρίσαμε το καλό πρόσωπο του ΕΣΥ στην πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μας, θεωρούμε απαράδεκτο το χιούμορ αυτό, που το «πουλάει» μια σημερινή ανάρτηση ενός γειτονικού μπλογκ.

Διαβάζουμε και φρίττουμε:

Για την ομαλότερη λειτουργία του ΕΣΥ, το Υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει κανόνες Δεοντολογίας για Ασθενείς, τους οποίους συνίσταται να εφαρμόζουν όλοι οι Έλληνες ασθενείς, αν αγαπούν την υγεία και τη ζωούλα τους.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ.
Στα πλαίσια των περικοπών δεν θα ξοδεύουμε ένα κάρο λεφτά σε φάρμακα. Το κατάπλασμα με λιναρόσπορο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά σου την έκανε να ζήσει μέχρι τα 82 της!

ΑΚΟΥ, ΒΛΕΠΕ, ΣΩΠΑ.
Η διακριτικότης και η εχεμύθειά σου θα ανταμειφθεί αναλόγως επί της χειρουργικής κλίνης.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ.
Μπορεί το χειρουργείο να μην σε ωφελήσει άμεσα, αλλά οι ερευνητικές εργασίες που θα προκύψουν θα έχουν ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον.

ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ.
Θυμήσου ότι οι αγνώμονες ασθενείς ποτέ δε θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα παράπονά τους.


Πηγή:
Το μπλογκ «καφενείο»


Θυμήθηκα τώρα και κάποια «παιδιά»! Κάποιους παιδικούς φίλους μου, να πούμε. Ήταν κι αυτοί νέοι σπουδαστές. Τότε, την δεκαετία του '60 που εγώ σπούδαζα Μηχανολογία.

Ήταν φοιτητές
της ιατρικής, που είχα γνωρίσει σε έναν ιεραποστολικό σύνδεσμο με τον οποίον και συνεργαζόμουν τότε. Αυτοί, ήταν οικότροφοι εκεί.

Ο ένας, ο Δημήτρης, φοιτητής της ιατρικής τότε, είναι σήμερα καθηγητής Πανεπιστημίου, και έχω καλή ανάμνηση για το «παιδί» αυτό!

Ο άλλος, που ήταν και το αγαπημένο παιδί, ο σούπερ σταρ του «γέροντα» της αδελφότητας, ο Γιάννης, είναι κι αυτός καθηγητής Πανεπιστημίου. Μου έκανε δε εντύπωση τότε που τον γνώρισα και ήταν φοιτητής, μου έκανε εντύπωση μια φράση που είπε κάποτε σε μια μεταξύ μας συζήτηση και αφορούσε σε κάποιους που έκαναν σκληρή κριτική στον 50ρη τότε «γέροντα».

Είπε ο Γιάννης:
«Δεν θα πέσουν καμιά φορά στα χέρια μου,
αυτοί, σε κανένα νοσοκομείο; Θα δούν τότε τι έχουν να πάθουν!».


Δεν υπάρχουν σχόλια: