Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Για πρώτη ίσως φορά το ιερατείο, απέδειξε ότι έχει @@. Μπράβο στον ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην Έδεσσα! Άξιος!

Μιλάμε για τον άξιο ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην Έδεσσα ο οποίος αρνήθηκε να βαφτίσει ένα μωρό, γιατί ο νονός είχε κάνει πολιτικό γάμο και όχι θρησκευτικό.

Αυτό σόκαρε τους καλεσμένους, και κάποιοι από αυτούς (για να τρομοκρατήσουν τον ιερέα;) κατέγραφαν, λέει το ρεπορτάζ, τα πάντα με κάμερες.


Ο πατέρας του παιδιού, όμως, έβγαλε μετά μια ανακοίνωση για το θέμα στο Διαδίκτυο, με την οποία λέει μεταξύ άλλων:

«Ζητάμε συγγνώμη από τους ιερείς του ναού και τη Μητρόπολη της Έδεσσας για την αμέλειά μας σαν γονείς να μην ενημερωθούμε σωστά για τους κανόνες της Εκκλησίας. Είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτούς τους κανόνες, έπρεπε να τους σεβαστούμε.»


Ανακοίνωση για τη ματαίωση του μυστηρίου εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, με την οποία ξεκαθαρίζονται τα εξής:

«Η Εκκλησία της Ελλάδος στηριζόμενη στους Ιερούς Κανόνες έχει εκδώσει ήδη από το 1982 μια ειδική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να παραστεί ως ανάδοχος βαπτίσεως κάποιος αλλόθρησκος, αιρετικός, άθεος ή όποιος έχει πραγματοποιήσει πολιτικό γάμο μόνον, απορρίπτοντας έτσι στην πράξη ένα μυστήριο της Εκκλησίας».

Η Μητρόπολη τονίζει με βάση τα παραπάνω ότι απαγορεύεται σε όλους τους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος να τελέσουν βάπτιση με ανάδοχο κάποιον ο οποίος ουσιαστικά έχει αποστασιοποιηθεί από την Εκκλησία και τα μυστήριά της.


Πηγή: Ρεπορτάζ του κ. Νίκου Μόσχοβου, στην Εσπρέσο!

Ο τοπικός μητροπολίτης (Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας) κ. Ιωήλ - Παναγιώτης Φραγκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: